Ρύζι με κατίκι Δομοκού

Ρύζι με κατίκι Δομοκού

Ρύζι με κατίκι Δομοκού

Περιγραφή

Υπέροχος συνδυασμός του ρυζιού με αυτό το μοναδικό λευκό τυρί.

Υλικά

300 γρ. ρύζι blue bonnet
100 γρ. κριθαράκι ή πεπονάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 καρότα
700 ml ζωμός βοδινού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
15 γρ. βούτυρο
100 γρ. κατίκι Δομοκού
λίγο γιαούρτι (προαιρετικά)

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας

Εκτέλεση

- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο κι έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι και το καρότο σε φετούλες. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα, να γίνει πιο σκούρο.
- Προσθέτουμε και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού.
- Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το κατίκι (αν θέλουμε και το γιαούρτι) και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

by Elen En.

Πηγή: http://geusis.blogspot.gr/

Κατηγορίες Συνταγών