Ροδάκινα γεμιστά με κρασί ή Amaretto

Ροδάκινα γεμιστά με κρασί

Ροδάκινα γεμιστά με κρασί ή Amaretto

Περιγραφή

Όταν έρχεται το καλοκαίρι, τα ροδάκινα είναι ακαταμάχητα. Ώριμα, αρωματικά, σαρκώδη και ζουμερά, είναι δύσκολο να βελτιώσεις τη γεύση τους. Ωστόσο αυτή η συνταγή μια είναι μια δοκιμή, γι’ αυτούς που θέλουν κάτι ειδικό, αλλά δεν θέλουν και να κοπιάσουν πολύ για να το αποκτήσουν.

Υλικά

4 μεγάλα σφιχτά ροδάκινα
μπισκότα της αρεσκείας μας θρυμματισμένα (κατά προτίμηση amaretti)
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
2/3 φλ κρασί λευκό
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Κουζίνα: Ιταλική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα ροδάκινα και τα σκουπίζουμε
2. Τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι προσεχτικά
3. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγη σάρκα κάνοντας μια σκουφίτσα
4. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το κακάο και το βούτυρο και με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα ροδάκινα
5. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το κρασί στο ταψί
6. Ψήνουμε για 40 λεπτά και τα σερβίρουμε με το σιρόπι που θα κάνει το κρασί. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε και με παγωτό

Λίγα μυστικά ακόμα

*Αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε τριμμένη κουβερτούρα
**Αν δεν έχουμε κρασί βάζουμε λίγο νερό στο ταψάκι και ραντίζουμε τα ροδάκινα με λικέρ amaretto, kaluha ή κονιάκ

Κατηγορίες Συνταγών