Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Περιγραφή

Κλασσική συνταγή σπανακόπιτας με έτοιμο φύλλο κρούστας.

Υλικά

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
800γρ φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο πράσο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
500 γρμ. φύλλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
1 αυγό
1 κ.σ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. αλεύρι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 12-14 κομμάτια
  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σπανάκι πετώντας τα σκληρά κοτσάνια και το πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το πράσσο και τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν. Έπειτα τα στίβουμε καλά ώστε να φύγει το ζουμί που έχουν. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα ταψάκι και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε στον πάτο του 2 φύλλα (αν είναι μεγαλύτερα από το ταψί, δεν τα πετάμε, τα διπλώνουμε μέσα στο ταψί) και τα αλείφουμε με λίγο λάδι (σε κάθε φύλλο που προσθέτουμε βάζουμε λίγο λάδι). Απλώνουμε πάνω στο φύλλο το μισό μείγμα.

Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα με λίγο λάδι και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.

Προσθέτουμε άλλα 2-3 φύλλα από πάνω αλείφοντας το καθένα με λάδι.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου.

Όταν ροδίσει, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Κατηγορίες Συνταγών