Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού

Περιγραφή

Η πασίγννωστη τάρτα λεμονιού. Εξαιρετική, δροσερή και ανάλαφρη συνταγή.

Υλικά

300 γραμμ. αλεύρι
150 γραμμ. βούτυρο
μία δόση βανίλια
270 γραμμ. ζάχαρη
8 αυγά
ξύσμα 2 λεμονιών
6 κουταλιές χυμό λεμονιού
80 γραμμ. κορν φλάουρ
μπέικιν πάουντερ
μία κουταλιά βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 6
  • Μέθοδος: Φούρνου

Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, 5 κουταλιές ζάχαρη, το βούτυρο και με τα δάχτυλα σας τρίψτε το μείγμα μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί και να σχηματιστούν θρύψαλα.
Μαζέψτε τα θρύψαλα σε βουναλάκι, ανοίξτε μια λακκούβα και ρίξτε μέσα 2 κρόκους χτυπημένους με 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό.
Ανακατέψτε γρήγορα, χωρίς να ζυμώσετε, κάνοντας τα υλικά μία μπάλα.
Τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίξτε την πάστα φλώρα σε χοντρό φύλλο και ντύστε μια φόρμα για τάρτες.
Βάλτε τη στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Τρυπήστε την τάρτα μ’ ένα πιρούνι, σκεπάστε τη με χαρτί φούρνου και ψήστε τη 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Χτυπήστε 6 κρόκους με 220 γραμμ. ζάχαρη και το ξύσμα.
Προσθέστε το κορν φλάουρ και, όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανακατεύοντας γρήγορα, προσθέστε 350 γραμμ. ζεστό νερό.
Ψήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με 2 πρέζες μπέικιν πάουντερ.
Όταν η μαρέγκα σφίξει πολύ, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη συνεχίζοντας να χτυπάτε αργά.
Στρώστε την κρέμα στην τάρτα και καλύψετε την επιφάνειά της με τη μαρέγκα.
Ψήστε την τάρτα για 6-7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.

Κατηγορίες Συνταγών