Γυμναστική χωρίς γυμναστήριο

Γυμναστική χωρίς γυμναστήριο

Αρκετά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να επισκεφτούν κάποιο γυμναστήριο, είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή χρημάτων, είτε γιατί δεν υπάρχει ένας τέτοιος χώρος κοντά στο σπίτι τους ή στη δουλειά τους.

Περισσότερα...

5 ασκήσεις γιόγκα για ξεκούραση στις γιορτές

5 ασκήσεις γιόγκα για ξεκούραση στις γιορτές

Σας προτείνουμε 5 απλές ασκήσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά να απαλλαγείτε από τη σωματική και ψυχική κούραση των γιορτινών ημερών. Πρόκειται για ασκήσεις Χάθα Γιόγκα, που ονομάζεται από πολλούς και Δυτική Γιόγκα, ακριβώς γιατί ταίριαξε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος στις ανάγκες των ανθρώπων της Δύσης.

Περισσότερα...

Άσκηση με ποδήλατο – Ορθοπεταλιές και υγεία

Άσκηση με ποδήλατο. Ορθοπεταλιές και υγεία

Το ποδήλατο δεν κάνει διακρίσεις: απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και των δύο φύλων, σε κάθε ασκούμενο, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης. Αν αποφασίσετε να το βάλετε συστηματικά στη ζωή σας, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα οφέλη μιας αποτελεσματικής και ασφαλούς άσκησης.

Περισσότερα...

Zumba: Η χαρά της γυμναστικής!

Zumba: Η χαρά της γυμναστικής!

Αν θεωρείτε την γυμναστική μια απαραίτητη βαρετή αγγαρεία, που δεν σας προσφέρει καμιά χαρά και απλά επιβάλλεται για λόγους υγείας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη. Το Zumba, το πιο διασκεδαστικό fitness πρόγραμμα, μπορεί να ξεσηκώσει ακόμα και τον πιο τεμπέλη.

Περισσότερα...

Σμιλέψτε τις επίμαχες ζώνες

Σμιλέψτε τις επίμαχες ζώνες

Σχεδόν κάθε γυναίκα παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης στο σώμα της, τα οποία τις περισσότερες φορές «αντιστέκονται» ακόμα και στην πιο επίπονη άσκηση. Ευτυχώς όμως υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε, μια και καλή, από τη δική σας «προβληματική» περιοχή. Το μυστικό κρύβεται στο πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσετε, καθώς ακόμα και η καλύτερη άσκηση αποδεικνύεται αναποτελεσματική όταν αρχίζει να γίνεται πολύ εύκολη.

Περισσότερα...

Γυμνάστε τους μυς του στήθους

Γυμνάστε τους μυς του στήθους

Ένα όμορφο, σφριγηλό στήθος πάντα προσθέτει «πόντους» στην αυτοπεποίθηση μας. Με τις δύο δραστικές ασκήσεις που σας προτείνουμε αυτόν το μήνα και αφιερώνοντας για την εκτέλεση τους μόνο 10 λεπτά ημερησίως μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά το σχήμα του στήθους σας και να εξασφαλίσετε την καλή φυσιολογική του υποστήριξη.

Περισσότερα...

Διαλειμματική άσκηση. Η σύγχρονη μέθοδος άσκησης

Διαλειμματική άσκηση. Η σύγχρονη μέθοδος άσκησης

Θέλουμε όμορφα γυμνασμένο σώμα, θέλουμε να «καίμε» όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες. Επιθυμούμε να επιλέγουμε οι ίδιοι την άσκηση που μας ευχαριστεί. Να αυξάνουμε τις αντοχές μας και την καρδιοαναπνευστική λειτουργία μας. Και αυτά στο μισό χρόνο! Πολύ καλό για να είναι αληθινό ή μήπως να αλλάξουμε το πρόγραμμα που ακολουθούμε και γενικά να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την άθληση;

Περισσότερα...

Η χρήση της σάουνας

Σάουνα και η κατάλληλη χρήση της

Η χρήση της σάουνας είναι ένας πολύς καλός παράγοντας αποκατάστασης των μυών μετά από δυνατές προπονήσεις. Η αποθεραπεία του αθλητή και ειδικότερα η μυϊκή του αποκατάσταση είναι εξ ίσου σημαντική με την προπόνησή του. Πρέπει όμως να γίνεται σωστά γιατί όσο απλό ακούγεται τόσο περίπλοκο είναι στην ουσία.

Περισσότερα...

10 Μύθοι της Γυμναστικής

Γυμνάζομαι σωστά 10 Μύθοι της Γυμναστικής

Έχουμε ασχοληθεί με τους δημοφιλείς μύθους περί γυμναστικής στο παρελθόν. Ωστόσο οι μύθοι γύρω από τη σωματική άσκηση είναι πολλοί. Επηρεάζουν τον τρόπο που γυμναζόμαστε, αλλά και τα αποτελέσματα της γυμναστικής μας. Είναι καιρός λοιπόν, να καταρρίψουμε μερικούς ακόμα και να μάθουμε τι στ’ αλήθεια ισχύει.

Περισσότερα...

Η άσκηση «ντοπάρει» την έγκυο

Η άσκηση "ντοπάρει" την έγκυο Εγκυμοσύνη κύηση και άσκηση

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προετοιμάσει τη γυναίκα για τον τοκετό. Βοηθά στη μείωση των πόνων στη μέση, στη δυσκοιλιότητα, αυξάνει την ενεργητικότητα και τη στάση της. Προσοχή όμως. Κατά τη διάρκεια της άσκησης η γυναίκα πρέπει να προσέχει το σώμα της, να μη γυμνάζεται σε βαθμό εξάντλησης και να διακόψει αν διαπιστώσει «ύποπτα σημεία». Η άσκηση μετά τον τοκετό μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά στη φυσιολογική κατάσταση.

Περισσότερα...