Σεξ με ασφάλεια στις διακοπές

Σεξ με ασφάλεια στις διακοπές

Το καλοκαίρι προδιαθέτει για εντονότερη σεξουαλική δραστηριότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χαλάρωση των διακοπών σε συνδυασμό με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο ευνοούν τις ερωτικές επαφές, οι οποίες συχνά γίνονται με περιστασιακούς συντρόφους ή/και σε ασυνήθιστους χώρους.

Περισσότερα...

Η καλύτερη ώρα για να κάνετε σεξ εξαρτάται από την ηλικία σας

Η καλύτερη ώρα για να κάνετε σεξ εξαρτάται από την ηλικία σας

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ; Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο συγχρονισμός είναι το παν και η κατάλληλη ώρα για χάδια και φιλιά δεν είναι η ίδια για κάθε ηλικία. Μπορεί το σεξ να είναι μία αυθόρμητη πράξη, όμως το ανθρώπινο σώμα έχει άλλη άποψη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Η σεξουαλική διάθεση και ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Η σεξουαλική διάθεση και ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ο απόλυτος «ρυθμιστής» της σεξουαλικής πράξης. Ο ίδιος «ρυθμίζει» τις σωματικές λειτουργίες που απαιτούνται, ο ίδιος βιώνει την ηδονή, λαμβάνοντας «σήματα» από τις ερωτογενείς ζώνες, τις αισθήσεις κλπ.

Περισσότερα...

Σεξ και τρίτη ηλικία

Σεξ και τρίτη ηλικία

Το σεξ στην τρίτη ηλικία είναι μια φυσιολογική διεργασία, όπως ακριβώς η σωματική άσκηση. Δεν έχει σχέση με την ποσότητα, αλλά με την ποιότητα. Οι άνδρες σ’ αυτόν τον τομέα είναι πιο τυχεροί, αλλά και οι γυναίκες δεν χάνουν την διάθεσή τους.

Περισσότερα...

Κάντε έρωτα…

Κάντε έρωτα... Σχέσεις έρωτας Ολοκλήρωση ευτυχία

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας. Για την ψυχική και βιολογική μας υγεία. Μας ομορφαίνει, διατηρεί τη νεότητά μας, είναι ισχυρό αντιβιοτικό κατά των ασθενειών, μας ευχαριστεί. Τι άλλο θέλετε;

Περισσότερα...

Στα γονίδια το μυστικό του οργασμού

Στα γονίδια το μυστικό του οργασμού

Μπορεί στις δυτικές κοινωνίες η γυναίκα να έχει σε ένα μεγάλο ποσοστό αποβάλλει την εικόνα του «αδύναμου φύλου» σε ορισμένους τομείς όμως, σε άλλους όπως στον έρωτα, η ανισότητα είναι αρκετά εμφανής. Σύμφωνα με μελέτες το 12%-15% των γυναικών δεν έχουν οργασμό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες αγγίζει μόλις το 2%.

Περισσότερα...

Kονδυλώματα / HPV

Kονδυλώματα - HPV

Ο ΗPV είναι ένας πολύ διαδεδομένος, σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός γνωστός περισσότερο με την ονομασία «Κονδυλώματα». Υπολογίζεται ότι περίπου 75% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει μολυνθεί με κάποια μορφή του ιού.

Περισσότερα...

Ραντεβού στο σεξολόγο…

Ραντεβού στο σεξολόγο...

Οι χίπις που σήκωσαν την παντιέρα της σεξουαλικής επανάστασης τη δεκαετία του ’60, μάλλον δεν φαντάζονταν ότι, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα κατέφευγαν στους σεξολόγους για να ξορκίσουν υπαρκτά ή ανύπαρκτα προβλήματα. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, το σεξ διυλίστηκε, από ειδικούς και μη, ωσάν να ήταν κώνωψ.

Περισσότερα...

Οι γυναικολογικές παθήσεις του καλοκαιριού και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Οι γυναικολογικές παθήσεις του καλοκαιριού και πώς να τις αντιμετωπίσω

Μπορεί να ακολουθείς ευλαβικά όλους τους κανόνες υγιεινής, αλλά ο κίνδυνος μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και αν κάθισες πάνω στην άμμο με βρεγμένο μαγιό ή επειδή ο σύντροφός σου δεν ήταν το ίδιο σχολαστικός με σένα. Έτσι οι διακοπές του καλοκαιριού μπορεί να σου αφήσουν δυσάρεστα αναμνηστικά. Όλες τα έχουμε περάσει. Δες πώς θα τα ξεπεράσεις.

Περισσότερα...

Sex με καύσωνα

Sex με καύσωνα

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να μας έδωσε οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα, όσον αφορά το ντύσιμο, τη διατροφή και τις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά κανείς δεν μας είπε τι γίνεται τις δύσκολες αυτές μέρες με το σεξ!

Περισσότερα...