Ρεβιθόσουπα

Ρεβιθόσουπα

Ρεβυθόσουπα

Περιγραφή

Χορταστικό, και οικονομικό φαγητό και εξαιρετικά θρεπτικό.

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κύβο λαχανικών
λεμόνι
πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4-6
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Βάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα τα ξεπλένετε καλά, και τα βάζετε στην κατσαρόλα με αρκετό φρέσκο νερό. Κατά διαστήματα ξαφρίζετε και όταν σταματήσουν να αφρίζουν πολύ, προσθέτετε το κρεμμύδι ολόκληρο χαραγμένο, το λάδι και το πιπέρι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 1-1,5 ώρα (45 λεπτά στη χύτρα). Προσθέτετε τον κύβο λίγο πριν κλείσετε το μάτι της κουζίνας και αφού λιώσει, το αλάτι και το χυμό του λεμονιού και σερβίρετε. Αν θέλετε, τη ώρα που σιγοβράζουν μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας για να γίνουν κοκκινιστά. Επίσης αν τα προτιμάτε χυλωμένα μπορείτε να διαλύσετε 2-3 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουρ στο χυμό του λεμονιού πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα.

Κατηγορίες Συνταγών