Ροδόνερο: Το φυσικό καλλυντικό που θα αναβαθμίσει την περιποίησή σας

Ροδόνερο: Το φυσικό καλλυντικό που θα αναβαθμίσει την περιποίησή σας Ροδόνερο: Το φυσικό καλλυντικό που θα αναβαθμίσει την περιποίησή σας

Το ροδόνερo είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό καλλυντικό που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην περιποίηση, στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική. Σήμερα το μυρίζουμε παντού και ίσως δεν του δίνουμε σημασία. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Οι πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες και τα άμεσα αποτελέσματα που έχει αυτό το φυσικό καλλυντικό θα μας παρακινήσουν να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει. Το ροδόνερο, είναι ένα προϊόν που προκύπτει από την έγχυση των πέταλων του τριαντάφυλλου σε αποσταγμένο νερό. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από σούπερ μάρκετ, κατάστημα με βιολογικά είδη, από κατάστημα καλλυντικών αλλά μπορείτε να τη φτιάξετε πανεύκολα και μόνοι σας. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αλλά και βιταμίνες Α, C, D, Ε και Β3, το ροδόνερο αποτελεί ένα απλό προϊόν, το οποίο μπορεί να είναι και βιολογικό (αρκεί τα τριαντάφυλλα να είναι βιολογικής καλλιέργειας) και άκρως αποτελεσματικό τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά.

Το ροδόνερο όπως βλέπετε είναι ένα πολύτιμο beauty συστατικό με δεκάδες οφέλη. Τι μπορεί να κάνει για εσάς; Έχουμε και λέμε…

Εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος

Το ροδόνερο καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο τύπος της δικής σας επιδερμίδας ωστόσο, το ροδόνερο μπορεί να σας χαρίσει με ένα πέρασμα επιδερμίδα πιο λαμπερή, σίγουρα πιο καθαρή και ανανεωμένη.

Καταπραΰνει την επιδερμίδα

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία και οι βιταμίνες που περιέχει, το καθιστούν ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες ή επιδερμίδες που υποφέρουν από αλλεργίες ή και ερεθισμούς. Μόλις λίγη ποσότητα επάνω σε ένα βαμβάκι, μπορεί να ηρεμήσει το δέρμα, να απομακρύνει τις κοκκινίλες και να δροσίσει τους ερεθισμούς αποτελεσματικά.

Βοηθά στη φυσική ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα νεανικό, λαμπερό δέρμα και το ροδόνερο είναι ένας υπέροχος, φυσικός ενυδατικός παράγοντας. Χαρίζει στην επιδερμίδα άμεση ενυδάτωση και θρέψη που διαρκεί για ώρες.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το ροδόνερο, χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια καθώς η αντιοξειδωτική του δράση μπορεί να προστατεύσει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα να προωθήσει την σωστή λειτουργία της. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας ρουτίνα, χαρίζεις στο δέρμα σας τη θρέψη και την φροντίδα που χρειάζεται για να είναι πάντοτε λαμπερή.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Το ροδόνερο είναι γνωστό για τις αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες από την εποχή της Κλεοπάτρας. Άμεσα, μπορεί να παρέχει ένα εφέ σύσφιξης ενώ μακροπρόθεσμα, βοηθά την επιδερμίδα να ανανεωθεί και καταπολεμά τις ρυτίδες που ήδη υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης