Σπρέι σώματος για ενέργεια και ευεξία

Σπρέι σώματος για ενέργεια και ευεξία Σπρέι σώματος για ενέργεια και ευεξία

Οι χημικές ουσίες σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών … μπορούμε όμως με την βοήθεια των βιολογικών προϊόντων, των Βοτάνων και των Αιθέριων Ελαίων, και άλλων φυσικών υλικών να τις αποφύγουμε. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά προϊόντα περιποίησης όπως αυτό το σπρέι σώματος που θα δείτε παρακάτω.

Υλικά:

Βαποριζατέρ, από 100 ml – 200 ml χωρητικότητας
Αλκοόλη 70%
Γλυκερίνη
1 φρέσκο άνθος κρίνου
1 κουταλάκι του γλυκού άνθη ξερά πορτοκαλιάς
1 κουταλάκι του γλυκού άνθη ξερά άγριου τριαντάφυλλου
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό χαμομήλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό φασκόμηλο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μέντα
Χυμός Αλόης
Αποσταγμένο νερό
Αιθέρια Έλαια: 5 σταγόνες από πορτοκάλι, ροδόξυλο, μανταρίνι ή νεράντζι, φασκόμηλο, και 10 σταγόνες από μέντα και γιαπωνέζικη μέντα (δροσίζει πιο πολύ!).

Σπρέι σώματος για ενέργεια και ευεξίαΣυνταγή:

Σε ένα δοχείο μαρμελάδας βάζουμε όλα τα άνθη και τα βότανα και περιχύνουμε με την αλκοόλη μέχρι να σκεπαστούν καλά τα βότανα. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 μέρες σε δροσερό μέρος. Έπειτα τα φιλτράρουμε και το μισό του βάμματος το ρίχνουμε μέσα στο βαποριζατέρ μας, προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας χυμό αλόης, ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη, και τα αιθέρια έλαια. Συμπληρώνουμε τον κενό χώρο στο βαποριζατέρ με αποσταγμένο νερό. Το μίγμα μας είναι έτοιμο. Θα πρέπει να το κουνάμε καλά πριν από κάθε χρήση.

Απολαύστε το, θα σας απογειώσει!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης