6 σημάδια ενός επιτυχημένου γάμου

6 σημάδια ενός επιτυχημένου γάμου 6 σημάδια ενός επιτυχημένου γάμου

Έχετε αναρωτηθεί αν ο γάμος σας είναι επιτυχημένος; Μήπως μάλιστα αυτό σας αγχώνει κάποιες φορές; Ή μήπως είστε από αυτούς που, πολύ κατανοητά, έχουν παρασυρθεί από την καθημερινότητα, τις δουλειές, τις υποχρεώσεις, τα παιδιά κλπ. και δεν «προλάβατε» να σκεφτείτε κάτι τέτοιο;

Από τη μία τα κοινωνικά πρότυπα που βάζουν πάρα πολλά «πρέπει» για να θεωρηθεί ένας γάμος επιτυχημένος, από την άλλη ο μεγάλος αριθμός των διαζυγίων, πιθανόν σας κάνουν να αναρωτιέστε αν βαδίζετε σωστά ή θα πρέπει να ζητήσετε περισσότερα από την ζωή σας. Για να πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή, οι στατιστικές που μας τρομάζουν με τον «αυξανόμενο αριθμό των διαζυγίων», δεν εκφράζουν απόλυτα την αλήθεια. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε είναι πως παλιότερα ήταν πιο δύσκολο από νομικής άποψης να πάρει κανείς διαζύγιο και κυρίως δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό στο βαθμό που είναι σήμερα. Όλοι αυτοί οι γάμοι δηλαδή που δεν διαλύθηκαν, δεν σημαίνει πως ήταν και επιτυχημένοι.

Αν τώρα ανήκετε σε κείνη την κατηγορία που προαναφέραμε, αυτούς που δεν αφιέρωσαν χρόνο να αναρωτηθούν αν ο γάμος τους έχει προβλήματα, πάλι δεν χρειάζεται πανικός. Κακώς βέβαια επαναπαυθήκατε τόσο, αλλά από την άλλη ίσως να μην υπάρχει και κανένα πρόβλημα και γι’ αυτό να μη χρειάστηκε ποτέ να κάνετε τέτοιες σκέψεις.

6 σημάδια ενός επιτυχημένου γάμουΣύμφωνα με τη συγγραφέα Sasha Brown Worsham υπάρχουν 6 βασικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο γάμος σας έχει γερά θεμέλια:

1) Ο σύντροφός σας είναι και ο καλύτερός σας φίλος. Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θέλετε να πείτε τα καλά ή τα κακά νέα και να πάρετε τη γνώμη του για ότι σας απασχολεί.

2) Ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι καλός ακόμα κι αν βλέπετε παρέα τηλεόραση στον καναπέ. Αρκεί που είστε μαζί και μοιράζεστε κάτι, ανεξάρτητα από το τι κάνετε.

3) Η ιδέα μιας χαλαρωτικής εκδρομής έχει βασική προϋπόθεση εσάς και το σύντροφό σας. Ένα Σαββατοκύριακο μακριά απ’ όλους, για εσάς σημαίνει χωρίς υποχρεώσεις, δουλειά ακόμα και φροντίδα για τα παιδιά.

4) Το να σας κάνει ακόμη να γελάτε πιο πολύ απ’ οποιονδήποτε άλλο. Το γέλιο ξέρουμε άλλωστε ότι είναι πηγή ζωής και ευτυχίας. Τους ανθρώπους που μας κάνουν να γελάμε, θέλοντας και μη, τους αγαπάμε λίγο περισσότερο! Και φυσικά τους συμπαθούμε περισσότερο.

5) Ακόμη κι έπειτα από χρόνια γάμου και συμβίωσης, η μυρωδιά του λαιμού του/της σας φαντάζει υπέροχη. Άλλωστε η μυρωδιά του σώματος είναι ένας παράγοντας που υποσυνείδητα παίζει ρόλο στην επιλογή συντρόφου.

6) Όταν φεύγει, σας λείπει από το κρεβάτι. Κουλουριάζεστε στην δική σας πλευρά του κρεβατιού, και ούτε που το σκέφτεστε να απλωθείτε στην δική του/της πλευρά.

 

Διαβάστε επίσης