Κι όμως το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο σε μια σχέση

Κι όμως το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο σε μια σχέση Κι όμως το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο σε μια σχέση

Το φιλί συνήθως σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας σχέσης. Μας δίνει μια πρώτη και αναγνωριστική εντύπωση για τον άνθρωπο για τον οποίο νιώθουμε ερωτική έλξη.

Παίζει σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης ακόμη και από το σεξ σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ανέλυσε τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να κρίνουν το κατά πόσο δύο άνθρωποι ταιριάζουν ερωτικά και 900 ενήλικες συμμετείχαν σε αυτή.

Σύμφωνα με την έρευνα, το φιλί στις ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις είναι απόλυτα διαδεδομένο σε διάφορες μορφές, σε κάθε κοινωνία και πολιτισμό. Το συνηθίζουν και οι κοντινοί μας συγγενείς, όπως είναι οι χιμπατζήδες, αλλά είναι λιγότερο έντονο στη δική τους περίπτωση. Άρα τα παθιασμένα φιλιά είναι μοναδικά στο είδος μας.

Ο Dr. Robin Dunbar επισημαίνει ότι η επιλογή συντρόφου είναι πολύπλοκη για τον άνθρωπο. Περιλαμβάνει μία σειρά περιοδικών αξιολογήσεων μέσα στις οποίες αναρωτιούνται “πρέπει να συνεχίσω αυτή τη σχέση;”, “αξίζει να εμπλακώ κι άλλο;”. Στη συνέχεια οι εκτιμήσεις γίνονται ολοένα και βαθύτερες με το φιλί να παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο.

Τέλος, ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας αποτελεί ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται ως εκείνες που δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στο φιλί στο στόμα σε σχέση με τους άνδρες. Ενώ άντρες και γυναίκες θεωρούν πως ένα κακό φιλί δύσκολα οδηγεί σε καλό σεξ.

Διαβάστε επίσης