Σόμπες ξύλου. Μια αξιόπιστη και οικονομική εναλλακτική μέθοδος θέρμανσης που μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος και πετρελαίου

Σόμπες ξύλου. Μια αξιόπιστη και οικονομική εναλλακτική μέθοδος θέρμανσης που μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος και πετρελαίου Σόμπες ξύλου. Μια αξιόπιστη και οικονομική εναλλακτική μέθοδος θέρμανσης που μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος και πετρελαίου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει τη σόμπα ξύλου με τα χωριά, με όμορφα παραδοσιακά σπιτικά, που είτε βρίσκονταν σε ορεινό χωριό είτε δίπλα στη θάλασσα όλα διέθεταν από μία.

Η σόμπα ξύλου ήταν ανέκαθεν μια οικεία εικόνα που η παρουσία της εξυπηρετούσε πολλές καταστάσεις και πρόσφερε απλόχερα τις λειτουργίες της σε όσους την είχαν. Σε όσους την έβλεπαν παρά μόνο στις διακοπές τους ίσως να μην καταλάβαιναν τη σημαντικότητα μιας τέτοιας σόμπας που ταυτόχρονα μπορούσε μια οικογένεια να φτιάξει το φαγητό της, να ζεσταθεί αλλά και να έχει πάντα διαθέσιμο ζεστό νερό. Τα χρόνια πέρασαν και το θέμα της θέρμανσης των σπιτιών με το λιγότερο δυνατό κόστος επανήλθε γιατί τόσο οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.

Οι σόμπες ξύλου αποτελούν μια αξιόπιστη και εναλλακτική μέθοδο θέρμανσης και σε κάθε περίπτωση αξίζει να εξετάσουμε αναλυτικά τα οφέλη τoυς:

Μειώνουν το μηνιαίο κόστος ενέργειας

Με το κόστος του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι ξυλόσομπες αποτελούν μία πολύ καλή πρόσθετη ή εναλλακτική λύση ώστε να μειωθούν τα ενεργειακά κόστη και να μειωθεί η εξάρτηση από τις εκάστοτε πολιτικοοικονομικές συνθήκες.

Ανεξαρτησία, Αυτονομία και Ασφάλεια

Η εμπειρία από την πανδημία αλλά και από όλες τις τρέχουσες συνθήκες απέδειξε πόσο εξαρτημένοι νιώθουμε και είμαστε όλοι οι λαοί και πως ένας πόλεμος πολύ μακριά από την Ελλάδα μπορεί να έχει έμμεσο οικονομικό αντίκτυπο στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και σε όλες τις υπόλοιπες μορφές ενέργειας. Οι σόμπες ξύλου, με την προϋπόθεση πάντα ότι έχετε προμηθευτεί την απαιτούμενη ποσότητα ξύλων, μπορούν να καλύψουν άνετα όλες τις έκτακτες ανάγκες ενός νοικοκυριού και να νιώσετε την απαραίτητη ασφάλεια σε κάθε δύσκολη περίοδο. Στην balkanenergy.gr διατίθενται μία μεγάλη ποικιλία σε σόμπες ξύλου με φούρνο ή χωρίς, γωνιακές ή κεντρικής τοποθέτησης, με διακοσμητικά υλικά, όπως βαμμένες λαμαρίνες, inox, κεραμικά και μάρμαρα που μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο διακόσμησης για κάθε σπίτι.

Υψηλή απόδοση και θερμότητα ικανή να ζεστάνει τον χώρο

Οι σόμπες ξύλου προσφέρουν στα σπίτια αναμφισβήτητα από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θέρμανσης, Οι απώλειες σε σχέση με τα τζάκια είναι ελάχιστες και στις περισσότερες περιπτώσεις αποδίδουν στο 75-80%. Τα ανοιχτά τζάκια είναι γνωστό ότι ομορφαίνουν ένα σπίτι αλλά η ζέστη που προσφέρουν είναι ελάχιστη και μόνο αν κάθεστε σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό μπορείτε να ζεσταθείτε. Η απόδοση ενός τζακιού είναι στο 10% γιατί υπάρχουν τεράστιες απώλειες μέσω της καμινάδας.
Είναι πιο οικονομικές στη χρήση ξύλων σε σχέση με τα τζάκια

Για όσους διαθέτουν και τα δύο γνωρίζουν καλά ότι το τζάκι χρειάζεται μία συνεχή ανατροφοδότηση ξύλων ώστε να παρέχουν ακόμη και αυτό το 10% απόδοση σε θέρμανση, κάτι που δυστυχώς αυξάνει υπερβολικά το κόστος. Αντίθετα οι σόμπες ξύλου, ακριβώς επειδή γίνεται εσωτερική καύση, απαιτούν πολύ μικρότερες ποσότητες ξύλων, αποδίδοντας πολύ περισσότερη θερμότητα.

Είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον

H καύση καλής ποιότητας ξύλου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τη μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον οι καυστήρες πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Άρα επιλέγοντας τη σόμπα ξύλου, δεν μολύνετε επιπλέον το περιβάλλον και συμβάλετε στην πράσινη ανάπτυξη για μία βιώσιμη κοινωνία που η διαχείριση των πόρων γίνεται σε ισορροπία με το περιβάλλον.

Η επιλογή της κατάλληλης σόμπας ξύλου πρέπει να γίνεται από εταιρείες που είναι χρόνια στο χώρο και ενδιαφέρονται πάνω από όλα να προσφέρουν το καλύτερο στους πελάτες που απευθύνονται σε αυτούς για να λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσης με το λιγότερο δυνατό κόστος. Η Balkan energy παραμένει χρόνια τώρα πρώτη επιλογή πολλών ανθρώπων που ψάχνουν για λύσεις οικονομικές και αποτελεσματικές.

Διαβάστε επίσης