Και μετά θα κάααθεσαι

Και μετά θα κάααθεσαι Φιλόξενοι και βολικοί καναπέδες για χαλάρωση διάβασμα παρέα ύπνο Και μετά θα κάααθεσαι

Το πιο κυρίαρχο ίσως, έπιπλο στον εσωτερικό μας χώρο, είναι ο καναπές. Κυρίαρχο όχι μόνο στην εικόνα, αλλά και στην καθημερινότητά μας, αφού ένας καναπές μας φιλοξενεί την ώρα της χαλάρωσης, του διαβάσματος, της παρέας, του ύπνου…

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, ίσως η αγορά ενός καναπέ να σας δυσκολέψει. Τα αμέτρητα σχέδια, οι επιθυμίες σας, αλλά και η αναζήτηση της καλύτερης ποιότητας στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, κάνουν την αγορά ενός καναπέ… τελετουργία. Παρακάτω θα βρείτε αρκετές χρήσιμες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το είδος του καναπέ που σας εξυπηρετεί, αλλά και θα σας ενημερώσουν για μικρά τεχνικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου επίπλου.

Επειδή η έλλειψη χώρου είναι το συνηθέστερο πρόβλημα που απασχολεί έναν αγοραστή, καλό θα ήταν αρχικά να προσδιορίσετε το είδος του καναπέ που επιθυμείτε. Πλέον στην αγορά θα βρείτε καναπέδες που προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο και θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι για τοποθέτηση πραγμάτων, όπως κουβέρτες, μικρά χαλιά ή και τα ρούχα κάθε εποχής. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι αυτή ενός καναπέ που γίνεται κρεβάτι. Καθώς δεν διαθέτουμε όλοι την «πολυτέλεια» ενός ξενώνα, ένας τέτοιος καναπές θα σας «σώσει» σε περίπτωση επίσκεψης και φιλοξενίας. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, η τιμή του καναπέ που γίνεται κρεβάτι ή έχει αποθηκευτικό χώρο, δεν διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από έναν απλό καναπέ.

Ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, είναι η ποιότητα κατασκευής του καναπέ που προτίθεστε να αγοράσετε. Άλλωστε, καθώς το κόστος είναι «σεβαστό», σίγουρα δεν θέλετε ένα έπιπλο που θα χρειαστεί αντικατάσταση σε λίγο καιρό. Φροντίστε να ενημερωθείτε από τον πωλητή για τεχνικές λεπτομέρειες όπως από τι ξύλο είναι ο σκελετός (η οξιά θεωρείται πιο γερό και ποιοτικό ξύλο) και από τι υλικά είναι η «γέμιση» (προτιμήστε σούστες με ακρυλική βάτα και αποφύγετε το αφρολέξ). Όσον αφορά τους καναπέδες που γίνονται κρεβάτι, προτιμήστε έναν με σιδερένιους μηχανισμούς και ρωτήστε για την εγγύηση που προσφέρεται.

 

Διαβάστε επίσης