Ο καλοκαιρινός έρωτας της ανεμελιάς και η πιθανότητα να γίνει σχέση

Ο καλοκαιρινός έρωτας της ανεμελιάς και η πιθανότητα να γίνει σχέση Ο καλοκαιρινός έρωτας της ανεμελιάς και η πιθανότητα να γίνει σχέση

Ο ήλιος, η θάλασσα, οι νυχτερινές βόλτες, η ανεμελιά, η ανεβασμένη ερωτική διάθεση: Το καλοκαίρι σημαίνει πολλά περισσότερα από την έναρξη και την παύση των διακοπών.

Και ο καλοκαιρινός έρωτας, παρότι μοιάζει με όνειρο, είναι μία ιστορία που όλοι λίγο πολύ θα θέλαμε να ζήσουμε. Άλλωστε, είναι η εποχή της ξεγνοιασιάς. Ο χρόνος μετράει διαφορετικά, οι μέρες κυλούν χωρίς το άγχος και την πίεση της ρουτίνας, είμαστε πιο δεκτικοί, πιο κοινωνικοί, με διάθεση να δοκιμάσουμε νέες εμπειρίες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Από την άλλη, είναι κοινό μυστικό ότι οι καλοκαιρινούς έρωτες έχουν ημερομηνία λήξης. Σαν, εκ προοιμίου να ξέρουμε, ότι μόλις περάσει το καλοκαίρι και επιστρέψουμε στην πραγματικότητα, η μαγική φούσκα που βρεθήκαμε όλον αυτόν τον καιρό θα σκάσει.

Το ερώτημα είναι ωστόσο, κατά πόσο είναι εφικτό να συνεχιστεί αυτός ο έρωτας και μετά το καλοκαίρι.

Εάν ο έρωτας και το πάθος είναι πραγματικά δυνατά, όλα είναι πιθανά.

Πριν από όλα, είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει όντως ο «καλοκαιρινός έρωτας»;

Οι ταινίες και τα τραγούδια έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ποπ κουλτούρας περί του καλοκαιρινού έρωτα και των «Summer Nights» (από το κλασικό μιούζικαλ του 1971, «Grease»).

Ακριβώς επειδή το καλοκαίρι είμαστε πιο κοινωνικοί και συνεχώς έξω με τις παρέες μας, η πιθανότητα μιας νέας γνωριμίας είναι μεγάλη. Όμως, η επαφή μας με κάποιο καινούριο άτομο δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει και σε ένα μεγάλο έρωτα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν στατιστικά οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων σε σχέση με τους υπόλοιπους και δη, τους χειμερινούς μήνες.

Πως θα συνεχίσουμε την σχέση μας και μετά το καλοκαίρι

Το πιο σημαντικό σε έναν καλοκαιρινό έρωτα είναι το κατά πόσο η σχέση που έχουμε αναπτύξει είναι σοβαρή ή απλά, περνάμε ευχάριστα την ώρα μας. Και μία καλή συζήτηση με τον εαυτό μας, για το κατά πόσο μας ενδιαφέρει να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, είναι το πρώτο βήμα.

Μια σχέση που δείχνει ουσιαστική, μία σχέση στην οποία νιώθουμε, παρά τον λίγο χρόνο που έχουμε μοιραστεί με τον άλλον, ότι υπάρχουν κοινά, αξίζει να έχει μια ευκαιρία. Για παράδειγμα, τα κοινά όνειρα και οι συζητήσεις για το μέλλον είναι ένα καλό σημάδι ότι και οι δύο αντιμετωπίζουμε σοβαρά την σχέση και θέλουμε να έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί.

Οι συζητήσεις με τον σύντροφο μας, σε όποιο στάδιο της σχέσης και αν βρισκόμαστε, είναι σημαντικές γιατί δείχνουν πόσο πολύ ενδιαφερόμαστε για τον άλλον και κατά πόσο είμαστε εκεί να τον ακούσουμε, στα καλά και στα κακά. Όσο πιο καλά γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο σίγουροι θα είμαστε ότι θα κρατήσει η σχέση μας και μετά από τις πρώτες ψιχάλες του φθινοπώρου.

Το πιο σημαντικό βεβαίως, είναι να δούμε πώς μπορεί ο ένας να μπει στην καθημερινότητα του άλλου. Δεν χρειάζεται να κρύψουμε το γεγονός ότι είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια σχέση από απόσταση, ειδικά αν αυτή αφορά διαφορετικές πόλεις, ακόμα και χώρες. Αν συναντήσαμε τον καλοκαιρινό μας έρωτα στην γειτονική Ιταλία ή σε κάποιο ελληνικό νησί και η έδρα μας είναι στην Αθήνα, τότε ίσως πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι οι υπέροχες εβδομάδες που μοιραστήκαμε τελείωσαν -όσο σκληρό και αν ακούγεται.

Εάν πάλι γνωρίσαμε τον σύντροφο μας στο πάρτι ενός φίλου και ζούμε στην ίδια πόλη, τα εμπόδια είναι λιγότερα από αυτά μίας σχέσης εξ αποστάσεως.

Σαφώς η καθημερινότητα (και των δύο) θα είναι διαφορετική όταν τελειώσει το καλοκαίρι. Πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου, ότι όπως σε κάθε σχέση, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, αν θέλουμε μια καλοκαιρινή περιπέτεια να κρατήσει περισσότερο από λίγες, ανέμελες εβδομάδες. Και πως θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από παθιασμένες αγκαλιές και φιλιά κάτω από το φως του φεγγαριού.

Διαβάστε επίσης