Valentine’s Day. Δέκα ρομαντικοί τρόποι για να το γιορτάσετε

Valentine's Day. 10 ρομαντικοί τρόποι για να το γιορτάσετε. Ημέρα και γιορτή Βαλεντίνου Valentine's Day. Δέκα ρομαντικοί τρόποι για να το γιορτάσετε

Ο ρομαντισμός βελτιώνει την ποιότητα τής ζωής μας, λένε οι ειδικοί, και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή ευκαιρία να εφαρμόσουμε τη συμβουλή τους. Βεβαίως, μία μέρα το χρόνο δεν είναι ικανή δόση… βελτίωσης, αλλά η 14η Φεβρουαρίου μπορεί να μας κάνει να ανακαλύψουμε την κρυφή ρομαντική πτυχή του εαυτού μας και δική μας είναι η απόφαση αν θα την κρατήσουμε για πάντα σε φόρμα.

Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να δείξουμε και να απολαύσουμε το ρομαντισμό. Ψυχολόγοι και συγγραφείς έχουν αφιερώσει ολόκληρα βιβλία στο θέμα και συνήθως οι «οδηγίες» είναι πολύ απλές.

Valentine’s Day. Δέκα ρομαντικοί τρόποι για να το γιορτάσετεΤο μυστικό είναι να θυμόμαστε ότι ο ρομαντισμός δεν χρειάζεται παρά μικρά πράγματα για να… επιζήσει. Δεν απαιτεί θυσίες και δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε πρόσθετα έξοδα, θέλει εκπλήξεις και φαντασία, ζεστή καρδιά και χαμόγελο, ευρηματικότητα αλλά και… παραδοσιακές συνήθειες. Μπορεί να είναι κεριά και κόκκινο κρασί, μασάζ για δύο και ρομαντικές ταινίες στο βίντεο, κάρτες και γράμματα αγάπης. Μπορεί να είναι ένα ξαφνικό «σ’ αγαπώ» στο πρωινό ξύπνημα του Αγίου Βαλεντίνου και, κυρίως παρεμβολή στο ρουτινιάρικο ρυθμό οποιασδήποτε καθημερινής ημέρας. Επιλέγοντας δέκα από τους χίλιους τρόπους, καταγράψαμε δέκα ιδέες – αφετηρία για τη δική σας, εντελώς προσωπική, λίστα ρομαντισμού, που σίγουρα θα είναι τόσο πλούσια όσο η ψυχή σας.

Valentine’s Day. Δέκα ρομαντικοί τρόποι για να το γιορτάσετε1. Μετατρέψτε κάθε συνηθισμένη κίνηση σε εξαιρετική! Ανάψτε κεριά στο τραπέζι, πάρτε πρωινό στο κρεβάτι, δώστε ένα φιλί για κάθε «ευχαριστώ» στο σύντροφο σας, αφήστε κρυφά μια κάρτα στη θέση που θα καθίσει για να φάει.

2. «Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε», λέει ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο. Ενηλικίωση δεν σημαίνει «στείρα» και «στεγνή» σχέση. Το παιχνίδι του ρομαντισμού δεν αφορά μόνο στους νεαρούς ή στους νεόνυμφους. Αν έχετε ξεχάσει την εποχή που εκφράζατε το ρομαντισμό σας, πρέπει να ξαναδιδάξετε τον εαυτό σας από την αρχή.

3. Το επίμονο βλέμμα ίσια στα μάτια και η ψιθυριστή φωνή είναι «συνταγές» αλάνθαστες στις διαπροσωπικές ιδιαίτερες σχέσεις, διατείνονται οι… σύμβουλοι του ρομαντισμού.

4. Προς τους άντρες: Ανοίξτε της την πόρτα του αυτοκινήτου, τραβήξτε την καρέκλα για να καθίσει στο τραπέζι του δείπνου, βοηθήστε την να φορέσει το παλτό της.

5. Αν αποφασίσετε να κάνετε δώρο, βάλτε το προσωπικό σας στίγμα. Αν είναι πορτοφόλι, «κρύψτε» μια κοινή σας φωτογραφία στην ειδική θήκη, αν είναι κλειδοθήκη βάλτε μέσα το κλειδί του αυτοκινήτου κι ας μην οδηγεί, αν είναι CD σημειώστε ποιο τραγούδι είναι αφιερωμένο εξαιρετικά.

6. Δείξτε ενδιαφέρον, μάθετε και ρωτήστε για όλα τα νούμερα ρούχων του συντρόφου σας. Πουκάμισο, φούστα, εσώρουχα, παντελόνι, θα είστε πάντα προετοιμασμένος και ενημερωμένος, ενώ από μόνο του το ενδιαφέρον αυτό είναι κολακευτικό.

7. Ποια είναι τα πιο… πονηρά μέρη για να κρύψετε μια κάρτα ή ένα μικρό δώρο-έκπληξη; Τα σχετικά γκάλοπ υποστηρίζουν: κάτω από το μαξιλάρι, μέσα στο γάντι του, μέσα στην τσάντα της, μέσα… στο ψυγείο, κάτω από την πετσέτα.

Valentine’s Day. Δέκα ρομαντικοί τρόποι για να το γιορτάσετε8. Έρευνες ανά τον κόσμο έχουν αποδείξει πως σε ποσοστό 99% οι γυναίκες «ψηφίζουν» λουλούδια, ενώ μόνο το 1% δείχνει πρώτη προτίμηση στα μετρητά! Τα λουλούδια εντυπωσιάζουν όμως και τους άντρες, που εκπλήσσονται ιδιαίτερα ευχάριστα όταν λάβουν μια ανθοδέσμη.

9. Οι επιστήμονες λένε ότι η σοκολάτα είναι… ερωτική. Χαρίστε λοιπόν σοκολατάκια με… νόημα. Το 99% των γυναικών λέει ναι στη σοκολάτα, το 25% μάλιστα της έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Το ποσοστό στους άντρες πέφτει στο ήμισυ.

10. Μάθετε το αγαπημένο του (της) τραγούδι και τραγουδήστε το ειδικά για εκείνον (εκείνη).

 

Διαβάστε επίσης