Αρωματική λοσιόν σώματος με «νόστιμα» βάμματα

Αρωματική λοσιόν σώματος με νόστιμα βάμματα Αρωματική λοσιόν σώματος με "νόστιμα" βάμματα

Σοκολάτα, καραμέλα, μπισκότο, μαύρη ζάχαρη… Μη γλείφεστε, δεν θα τα φάτε! Θα τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μόνες μας λοσιόν σώματος με ακαταμάχητα αρώματα.

Υλικά:

Μια μέτρια σοκολάτα γάλακτος
Μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (θρυμματισμένα)
Μισό σακουλάκι καραμέλες γάλακτος (όχι πολύ ακριβές!)
Μισό σακουλάκι μαύρη ζάχαρη
2 μπουκάλια (αναλόγως) αλκοόλη 70%
Μια λοσιόν σώματος με ουδέτερο άρωμα (π.χ. αμυγδάλου, αλόης, αβοκάντο…)
Λίγη γλυκερίνη

Συνταγή:

Αρωματική λοσιόν σώματος με Βάμματα:
Παίρνουμε 4 βάζα (π.χ. από μαρμελάδα) των 300/400γρ. Τα πλένουμε καλά με καυτό νερό. Στο πρώτο βάζο προσθέτουμε τη σοκολάτα την οποία έχουμε λιώσει εκ των προτέρων μαζί με λίγο βούτυρο σε ένα πήλινο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων. Την ρίχνουμε στο βάζο και προσθέτουμε τόσο αλκοόλη ώστε να καλυφτεί η σοκολάτα μας 2 δάχτυλα πιο πάνω. Αυτό το βάζο το τοποθετούμε επάνω στο καλοριφέρ μας περίπου για 7 μέρες αν είναι χειμώνας ή σε ηλιόλουστη θέση αν είναι καλοκαίρι! Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο του καφέ στραγγίζουμε το βάμμα σε ένα μπολ. Ξεπλένουμε το βάζο μας, πολύ καλά όπως πριν, και ρίχνουμε το φιλτραρισμένο βάμμα πάλι στο καθαρό βάζο μας. Με τον ίδιο τον τρόπο φτιάχνουμε τα υπόλοιπα βάμματα, του μπισκότου, της καραμέλας (την σπάμε με τον καρυοθραύστη) και της μαύρης ζάχαρης. Ύστερα από 7 μέρες ανοίξτε και μυρίστε αυτά τα βάμματα, θα σας ξετρελάνουν!

Λοσιόν:
Και τώρα το κορύφωμα αυτής της συνταγής μας. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 1 κουταλιά του γλυκού γλυκερίνη, και από τα βάμματα μας από μία κουταλιά της σούπας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να διαλυθούν καλά. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην λοσιόν μας και την χτυπάμε καλά στο χέρι μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε το αποτέλεσμα στο χέρι μας.

Δεν είναι υπέροχη αυτή η μυρωδιά; Όμως μην την φάτε! Απλά φτιάξτε, απλώστε και απολαύστε την στο σώμα σας!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης