Βασικά εργαλεία κηπουρικής

Βασικά εργαλεία κηπουρικής Βασικά εργαλεία κηπουρικής

Αν ασχολείστε τακτικά με τον κήπο σας, σας είναι απαραίτητα μερικά εργαλεία κηπουρικής που θα κάνουν την ασχολία σας πιο εύκολη. Επισκεφτείτε τα ειδικά μαγαζιά που πουλούν εργαλεία κήπου. Εκεί θα βρείτε μια σειρά από προϊόντα, που υπόσχονται να σας μυήσουν στα μυστικά της κηπουρικής.

Μην πέσετε στον πειρασμό να ξοδέψετε τα λεφτά σας σε πολύ νόστιμα αλλά άχρηστα μηχανάκια. Ο κήπος χρειάζεται την προίκα του και αυτή συνίσταται στα εξής:

Φτυάρι και τσάπα, για να σκάψετε το χώμα και να το προετοιμάσετε για τα φυτέματα.

Βασικά εργαλεία κηπουρικήςΣτις μικρές επιφάνειες θα χρησιμοποιήσετε το κοινό σκαλιστήρι, με τα δύο δόντια και το κοντάρι που δεν έχει πάνω από 50-60 εκατοστά μήκος.

Γάντια κήπου, απαραίτητα για κάθε κηπουρική εργασία, που εκτός από το ότι θα προστατέψουν τα χέρια σας από το φουσκάλιασμα και τις κοκκινίλες, δεν επιτρέπουν στα χώματα να μπαίνουν στα νύχια σας και να δημιουργούνται μύκητες.

Βασικά εργαλεία κηπουρικήςΜια τσουγκράνα σας είναι πάντα απαραίτητη, για να ανακατεύετε το χώμα με το λίπασμα με τα δόντια της και να ισιώνετε τα χώματα με το πίσω λείο της μέρος. Την ίδια δουλειά, αλλά σε μεγαλύτερο βάθος, κάνει και η πιρούνα.

Ένα κλαδευτήρι και ένα κοφτήρι θα πρέπει πάντα να υπάρχει, ικανό να κόψει ξυλώδη κλαδιά και πρέπει να είναι κοφτερό και αποτελεσματικό για να μην ξεφτίζει τις άκρες του κλώνου στα κλαδέματα.

Αν έχετε μεγάλα δέντρα μέσα στον κήπο, το πριόνι είναι χρήσιμο πολλές φορές. Το ίδιο και οι ψηλές σκάλες. Ακόμη είναι χρήσιμος ένας ψεκαστήρας με αντλία για τα ραντίσματα με τα φυτοφάρμακα που καταπολεμούν τις ασθένειες στα δέντρα.

Στους πράσινους φράκτες, θα χρησιμοποιήσετε την ψαλίδα για να τους κουρέψετε σε ίσια γραμμή, αν δεν θέλετε το ηλεκτρικό πριόνι.

Βασικά εργαλεία κηπουρικήςΓια να περιποιηθείτε το γκαζόν σας, θα χρειαστείτε ιδιαίτερα προικιά. Πρώτα, την κουρευτική μηχανή. Υπάρχουν σε διάφορα μοντέλα ίππων, βενζινοκίνητες ή ηλεκτρικές. Όποια και να πάρετε, θα διαλέξετε εκείνη που έχει και κάδο για να μαζεύει το κομμένο γκαζόν. Χρειάζεστε απαραίτητα τη χτένα με το μακρύ κοντάρι και τα μαλακά ευλύγιστα δόντια, για να καθαρίζετε το γκαζόν από τα πεσμένα φύλλα.

Και τέλος μην ξεχάσετε το καρότσι. Είναι πολύ σημαντικό και θα το χρειαστείτε αν πρέπει να μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, σακιά με χώματα ή λιπάσματα, μεγάλες γλάστρες αλλά και σκουπίδια.

Φυσικά όσο και να εξοπλιστείτε, τα εργαλεία δεν πρόκειται να δουλέψουν από μόνα τους. Γι’ αυτό εκτός από εργαλεία εξοπλιστείτε και με μεράκι και ετοιμαστείτε να αποκτήσετε έναν αξιοζήλευτο κήπο.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης