Αυτά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όσων χωρίζουν!

Αυτά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όσων χωρίζουν! Αυτά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά όσων χωρίζουν!

Όταν ένας σύμβουλος γάμου βλέπει ένα ζευγάρι δυστυχισμένο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι κατευθύνεται προς το διαζύγιο. Από την άλλη μεριά υπάρχουν ζευγάρια που φαίνονται λιγότερα δυστυχισμένα, όμως είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

Η απιστία, η ενδοοικογενειακή βία και η κατάχρηση ουσιών είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι χωρισμού, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Couple and Family Psychology. Όμως υπάρχουν κάποια κοινά σημάδια που δείχνουν από την αρχή ότι μια σχέση είναι καταδικασμένη. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Υπερβολικός ενθουσιασμός

Όταν γνωρίζετε κάποιον είναι λογικό να νιώθετε ενθουσιασμένοι. Όμως εάν το επίπεδο αγάπης μεταξύ ενός ζευγαριού αλλάζει πολύ κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων του γάμου, ίσως είναι πιο πιθανό να χωρίσουν. Πρέπει να επικοινωνείτε και να επενδύετε ο ένας στον άλλον καθ όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Δεν υπάρχει επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι το κλειδί. Μελέτες έχουν δείξει πως ο πιο συνηθισμένος λόγος που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και δεν πρέπει ούτε εσείς να προσπαθείτε να μαντέψετε τις σκέψεις του. Συζητήστε από την αρχή της σχέσης για τα πράγματα που σας απασχολούν και μην υποθέσετε ότι το έτερο σας ήμισυ ξέρει τι σκέφτεστε.

Οικονομικές διαφορές

Όταν πρόκειται για την εξοικονόμηση χρημάτων , για άλλη μια φορά, η επικοινωνία έρχεται στο προσκήνιο. Είναι σημαντικό από την αρχή να έχετε ορισει ένα κοινό πρόγραμμα όσο αφορά τα οικονομικά.

Θέματα εμπιστοσύνης

Η συναισθηματική εξαπάτηση είναι συχνά πιο επιζήμια από τη φυσική εξαπάτηση, λόγω του παράγοντα εμπιστοσύνης. Εάν δεν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, είναι δύσκολο να προχωρήσετε στη σχέση.

Διαφωνία γύρω από το θέμα των παιδιών

Είτε διαφωνείτε με την ύπαρξη ενός παιδιού είτε για το πώς θα το μεγαλώσετε και τα δυο είναι σημάδι πως η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός

Εκτός από τη επικοινωνία και ο σεβασμός είναι σημαντικό να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι. Όταν δεν σέβεστε το σύντροφό σας καταλήγετε σε καυγάδες που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στο χωρισμό.

Περιφρόνηση

Τα άτομα που περιφρονούν τη σχέση τους, δείχνουν πως δεν την εκτιμούν και δε τη σέβονται. Εάν ο σύντροφός σας, σας περιφρονεί και σας κοροϊδεύει, αυτό με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει ανυπόφερτο και τελικά η σχέση θα τερματιστεί.

Διαβάστε επίσης