Σεξ γέννα: Επαναφορά της σεξουαλικής οικειότητας μετά την απόκτηση μωρού

Σεξ γέννα: Επαναφορά της σεξουαλικής οικειότητας μετά την απόκτηση μωρού Σεξ γέννα: Επαναφορά της σεξουαλικής οικειότητας μετά την απόκτηση μωρού

Αφού μια γυναίκα αποκτήσει ένα μωρό, περνάει από μια μεταμόρφωση τόσο σωματική και ψυχολογική όσο και συναισθηματική

Μετά τον τοκετό η πλήρης προσοχή σας πιθανότατα θα αφιερωθεί στη φροντίδα του νεογέννητου σας και το σεξ μπορεί να είναι το πιο απομακρυσμένο πράγμα από το μυαλό σας.

Αλλά καθώς αρχίζετε να εγκαθιστάτε στη νέα σας ζωή, θα αρχίσετε να σκέφτεστε αν είστε έτοιμοι να ξαναρχίσετε τη σεξουαλική ζωή με τον σύντροφό σας.

Η σεξουαλικότητα μετά τον τοκετό περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από τη σωματική πράξη του σεξ και εξαρτάται από κάτι περισσότερο από τη φυσική ανάκαμψη από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Η σεξουαλικότητα μετά τον τοκετό εξαρτάται επίσης από παράγοντες όπως:

– Σεξουαλική ορμή της γυναίκας, δηλαδή όρεξη για σεξουαλική δραστηριότητα και κίνητρο
– Η γενική κατάσταση της υγείας και της ποιότητας ζωής της
– Η συναισθηματική της ετοιμότητα να ξαναρχίσει τη σεξουαλική οικειότητα με έναν σύντροφο
– Η προσαρμογή της στον μητρικό ρόλο και η ικανότητα να ισορροπεί την ταυτότητά της ως μητέρα με την ταυτότητά της ως σεξουαλικό ον
– Η σχέση της με τον σύντροφό της

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης, του τοκετού και του τοκετού κάθε γυναίκας είναι μοναδική. Επομένως, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα του τι είναι φυσιολογικό όσον αφορά την ετοιμότητα για σεξουαλική δραστηριότητα.

Κάθε γυναίκα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική της σωματική και συναισθηματική υγεία και να πάρει μια απόφαση που αισθάνεται καλύτερα για αυτήν.

Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό;

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες πολιτικές σχετικά με τον ιδανικό χρόνο μετά τον τοκετό για την αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Συνιστάται συνήθως η αποφυγή του σεξ για περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, κυρίως για να αποφευχθεί η μόλυνση της μήτρας ή να διαταραχθούν τυχόν ράμματα και να δοθεί στο σώμα λίγος χρόνος για να επουλωθεί.

Ωστόσο, πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μια γυναίκα μπορεί να ξαναρχίσει τη διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα ήδη από δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό με βάση το δικό της επίπεδο άνεσης και επιθυμίας.

Διαβάστε επίσης