Πώς να βγάζετε καταπληκτικές φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Πώς να βγάζετε καταπληκτικές φωτογραφίες στα ταξίδια σας Πώς να βγάζετε καταπληκτικές φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Το να χάσετε τα αναμνηστικά που έχετε αγοράσει από διάφορα ταξίδια σας, είναι πιθανό, αλλά οι φωτογραφίες που βγάζετε μένουν για πάντα, γι’ αυτό τραβήξτε ωραίες φωτογραφίες!.

Αυτό λέει η ταξιδιωτική φωτογράφος Natalie Amrossi, πρεσβευτής της εταιρείας Canon, η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ταξιδιωτικών πλάνων από περισσότερες από 50 χώρες.

«Οι φωτογραφίες σας μεταφέρουν πίσω σε αυτούς τους προορισμούς και σας υπενθυμίζουν τις καλές στιγμές που είχατε», λέει η ίδια.

Μη φοβάστε να πειραματιστείτε ακόμα και αν είστε εντελώς ερασιτέχνες, μπορείτε πάντα να τραβήξετε θαυμάσιες φωτογραφίες.

Δείτε μερικές συμβουλές από την κυρία Amrossi:

Δεν απαιτείται φανταχτερή φωτογραφική μηχανή. Δεν χρειάζεστε μια πανάκριβη φωτογραφική για να βγάλετε αξέχαστες φωτογραφίες. Αν και η κάμερα στο smartphone σας είναι απολύτως αποδεκτή, μια καλή φωτογραφική μηχανή που κοστίζει μόλις 100 δολάρια είναι μια αξιόλογη επένδυση, επειδή οι εικόνες θα είναι υψηλότερης ευκρίνειας και καλύτερης ποιότητας. Ψάξτε για μια φωτογραφική μηχανή που να μπορείτε να την κουβαλάτε εύκολα, που να κάνει ζουμ μέσα και έξω και να έχει δυνατότητα Wi-Fi, ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας στην κινητή συσκευή σας και να τις μοιράζεστε άμεσα με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Κρατήστε μια λίστα με τα πλάνα που θέλετε να απαθανατίσετε. Πριν πάτε στον προορισμό σας, κάντε μια λίστα με τις εικόνες που θέλετε να συλλάβετε στο ταξίδι σας και περιλαμβάνουν την ώρα της ημέρας – όπως το Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα της Ινδίας την ανατολή του ηλίου. «Είναι εύκολο να συγκλονιστείτε από ό, τι βλέπετε και μια λίστα σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε οποιαδήποτε εικόνα που θέλετε», είπε η κα Amrossi.

Προτιμήστε να βγάζετε φωτογραφίες στην ανατολή και στη δύση. Αναδεικνύουν την ομορφιά του προορισμού σας με αντίθετους τρόπους. Για μια ενδιαφέρουσα αντίθεση, τραβήξτε την ίδια λήψη στην ίδια τοποθεσία στην ανατολή και στη δύση.

Να είστε αυθόρμητοι. Ενώ γενικότερα ο σχεδιασμός είναι μια καλή ιδέα, όταν πρόκειται για φωτογραφίες από τις διακοπές, μην μένετε μόνο σε αυτά που πρέπει να βγάλετε, όπως αξιοθέατα αλλά αφήστε το ρομαντισμό και τη φαντασία σας να σας παρασύρει.

Πειραματιστείτε με γωνίες. Τα δημοφιλή αξιοθέατα από εναέριες και χαμηλές προοπτικές, μπορεί να δώσουν μοναδικές εικόνες. Αν τραβάτε τον Πύργο του Άιφελ, για παράδειγμα, εξετάστε τη λήψη των φωτογραφιών από μια ταράτσα κοντά ή πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου. Ακόμα, τα γωνιακά πλάνα, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να απαθανατίσετε τα τουριστικά τοπία.

Διαβάστε επίσης