Το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε στην διατροφή μας πολλά λαχταριστά φρούτα. Πεπόνι, καρπούζι, κεράσια… Κι αν τα παιδιά λαχταρούν τα παγωτά το καλοκαίρι εμείς δεν πρέπει να παραλείπουμε να τους δίνουμε και φρούτα.
Η διατροφή στις παιδικές ιώσεις
Σε γενικά πλαίσια, μία διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, παράλληλα με την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής όπως το πλύσιμο χεριών, θα θωρακίσουν τον οργανισμό ενός παιδιού ενάντια σε κάθε είδους ίωση.
Πώς θα πείσετε το παιδί να φάει τα λαχανικά του
Τα παιδιά έχουν τεράστια ανάγκη από μια ισορροπημένη διατροφή, όχι μόνο για να αναπτυχθούν σωστά αλλά και για να διαμορφώσουν καλές διατροφικές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Γιατί πρέπει το παιδί σας να πίνει πολύ νερό
Έχει ιδιοτροπίες στο φαγητό; Ίσως φταίνε τα γονίδια!
Αν το παιδί σας εκδηλώνει έντονη και συχνή άρνηση να φάει τα φαγητά που του ετοιμάζετε, ίσως πρέπει να αρχίσετε να το δέχεστε, μιας και ίσως φταίνε και τα γονίδιά του.
Τα μυστικά του σωστού πρωινού των μαθητών
Γονείς, θέλετε τα παιδιά σας να φεύγουν για το σχολείο έχοντας πάρει ένα πλήρες και σωστό διατροφικά πρωινό; Τότε δώστε το καλό παράδειγμα, που θα πει όχι έναν καφέ και έξω από την πόρτα, καθώς, σύμφωνα με νεότερες επιστημονικές έρευνες, τα παιδιά γονιών που παρέλειπαν το πρωινό τους συχνά το παρέλειπαν και τα ίδια.
Σωστή διατροφή για… καλούς βαθμούς!
Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εξετάσεων έχει αρχίσει. Διαιτολόγοι και διατροφολόγοι συμφωνούν πως για την επιτυχία, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι διατροφικές συνήθειες.
H πολύτιμη δράση του μητρικού θηλασμού
Το πρώτο έτος ζωής του βρέφους αποτελεί σημαντικό σταθμό για την ανάπτυξη του καθώς αυτό τριπλασιάζει το βάρος του φτάνοντας τα 10 κιλά περίπου μέχρι τα πρώτα του γενέθλια. Ο αποκλειστικός θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του εμβρύου ενώ από τους 6 έως τους 12 μήνες το βρέφος θα πρέπει να σιτίζεται με μητρικό γάλα και συμπληρωματικές τροφές που εισάγονται σταδιακά ανά μήνα ζωής.
Γερά οστά με γάλα
Το σώμα μας αφαιρεί και αντικαθιστά μικρές ποσότητες ασβεστίου από τα οστά μας. Αν το σώμα μας αφαιρέσει περισσότερο ασβέστιο από αυτό που αντικαθιστά, τα οστά μας γίνονται πιο αδύναμα και έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάθουμε κάταγμα. Λαμβάνοντας, όμως, την ενδεδειγμένη ποσότητα ασβεστίου, τα οστά μας μπορούν να διατηρήσουν τη δύναμη τους.
Όταν το παιδί αρνείται να φάει
Το ένα παιδί αρνείται να μασήσει, το άλλο διαλέγει τι θα φάει, ένα τρίτο δεν θέλει καθόλου λαχανικά. Πόσο επικίνδυνες είναι οι αρνήσεις των παιδιών σε ό,τι αφορά τη διατροφή;