10 σημάδια που δείχνουν ότι πρόκειται να πάρετε προαγωγή

10 σημάδια που δείχνουν ότι πρόκειται να πάρετε προαγωγή 10 σημάδια που δείχνουν ότι πρόκειται να πάρετε προαγωγή

Μπορεί κανείς να αισθάνεται πιο άνετα στη δουλειά του έχοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνει, αλλά να μην είναι σίγουρος εάν αυτό σημαίνει ότι θα πάρει σύντομα προαγωγή.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια στοιχεία που βοηθούν να καταλάβουμε αν κάποιος πρόκειται να πάρει την πολυπόθητη προαγωγή. Βέβαια, ακόμα και αν νομίζετε ότι θα αλλάξει το πόστο σας, καλό θα είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι και να επικεντρωθείτε στο να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε στη δουλειά σας.

Σύμφωνα με τη Λυνν Τέιλορ, ειδική στα θέματα του χώρου εργασίας και συγγραφέα βιβλίων για τη σχέση μεταξύ διευθυντών και προσωπικού, αυτά είναι τα στοιχεία που ίσως προδίδουν ότι θα πάρετε προαγωγή.

1. Σας καλούν σε meeting που μέχρι πρόσφατα δεν είχατε πρόσβαση

«Είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, ειδικά εάν ζητούν τη συμβουλή σας κατά τη διάρκεια αυτών των meetings καθώς επίσης και αν σας ζητούν να ηγηθείτε των επόμενων», αναφέρει η Τέιλορ. Και αν στα meetings αυτά βρίσκονται και μάνατζερ άλλων τμημάτων ή σημαντικοί πελάτες, σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας.

2. Το αφεντικό σας παίρνει προαγωγή

Αν έχετε μια εξαιρετική επαγγελματική σχέση με το αφεντικό σας και εργάζεστε στενά μαζί τους, τότε η προαγωγή του είναι καλά νέα και για εσάς. Είναι πιθανό να τον ακολουθήσετε σε μια ανώτερη βαθμίδα εργασίας ή να πάρετε τη θέση του.

3. Σας ρωτούν για τα επαγγελματικά σας σχέδια

Αν το αφεντικό σας ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την οικογενειακή σας κατάσταση, τα επαγγελματικά και εκπαιδευτικά σας σχέδια, τότε ίσως οι ανώτεροί σας προσπαθούν να εκτιμήσουν το πόσο φιλόδοξοι είστε και το πού βρίσκεστε σε σχέση με τους συναδέλφους σας.

4. Σας προσφέρονται ευκαιρίες για εκπαίδευση

Όταν οι ανώτεροί σας επενδύουν χρήματα στην επαγγελματική σας εξέλιξη, είναι επειδή βλέπουν ότι έχετε δυνατότητες και ίσως σας προετοιμάζουν να γίνετε μέλος της ομάδας τους.

5. Σας φέρονται διαφορετικά από πριν

Σύμφωνα με την Τέιλορ, εάν αισθάνεστε ότι το αφεντικό σας σας φέρεται καλύτερα απ’ ό,τι προηγουμένως ίσως είναι επειδή γνωρίζει ότι πρόκειται σύντομα να ανταμειφθείτε για τη δουλειά σας, και σας φέρεται με ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό από πριν.

6. Σας ρωτούν πιο συχνά τη γνώμη σας 

Το να σας ζητείται η γνώμη είναι ένα δείγμα ότι οι ανώτεροί σας αναγνωρίζουν τις γνώσεις, την κριτική σκέψη και την εμπειρία σας.

7. Η εταιρεία σας επεκτείνεται ταχύτατα

Φυσικά αυτό δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα πάρετε προαγωγή, αλλά σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα χρήματα και περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης. «Αν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε πάει καλά, τότε είναι πιο εύκολο να εξελιχθείτε», δηλώνει η Τέιλορ.

8. Δεν ασχολείστε με τις μικροπολιτικές του γραφείου

Μπορεί να συμμερίζεστε την κουλτούρα της εταιρείας, αλλά δεν εμπλέκεστε σε κουτσομπολιά που ίσως γίνονται στο γραφείο. Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να μην εμπλέκεστε σε καυγάδες. Αυτή η συμπεριφορά κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ανώτερών σας και σας βάζει σε μια προνομιούχα θέση έναντι των συναδέλφων σας για προαγωγή.

9. Έχετε περισσότερες αρμοδιότητες

Αυτό είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημάδι. Αν οι αρμοδιότητές σας είναι περισσότερες από αυτές που παραδοσιακά προβλέπει ο τίτλος σας, τότε προετοιμάζεστε για προαγωγή ή για αύξηση μισθού, που θα αντιστοιχεί με το τι προσφέρετε στην εταιρεία.

10. Σας λένε πόσο καλά τα πάτε

Αν βλέπετε όλο και περισσότερα mail που σας λένε πόσο καλά τα πήγατε ή ακόμα καλύτερα, όταν αυτό γίνεται δημόσια, το αφεντικό σας ίσως προετοιμάζεται να σας δώσει προαγωγή. Καλό θα ήταν να σώζετε τα συγκεκριμένα mail, καταγράφοντας τη μέρα και τις λεπτομέρειες γύρω από το πρότζεκτ που ολοκληρώσατε.

Διαβάστε επίσης