Πώς θα απαλλαγείτε από τα τοξικά καθαριστικά στην κουζίνα

Πώς θα απαλλαγείτε από τα τοξικά καθαριστικά στην κουζίνα Πώς θα απαλλαγείτε από τα τοξικά καθαριστικά στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι η καρδιά ενός σπιτιού και είναι περιττό να πούμε ότι αξίζει ειδική φροντίδα και όσο το δυνατόν πιο φυσική.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασφαλίσετε ότι η κουζίνα σας είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής από τοξικά. Οι ειδικοί στα τοξικά καθαριστικά, με δεκαετίες εμπειρίας στον έλεγχο της ποιότητας του αέρα στο σπίτι, προτείνουν 4 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο τοξικότητας και να έχετε το χώρο σας ασφαλέστερο.

Δείτε προσεκτικά τα συστατικά του υγρού πιάτων

Ένα από πρώτα πράγματα που πρέπει να κοιτάξετε στην κουζίνα σας, είναι ο τρόπος που φροντίζετε τα μαγειρικά σκεύη. Συνήθως τα συμβατικά υγρά πιάτων είναι φορτωμένα με χημικές ουσίες που τελικά θα καταλήξουν στο φαγητό. Περιέχουν συστατικά που είτε δεν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια είτε έχουν συσχετιστεί με αναπνευστικό ερεθισμό, δερματικές αλλεργίες ή άλλα θέματα τοξικότητας.

Μην μαγειρεύετε χωρίς απορροφητήρα ή με κλειστά παράθυρα

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανάλογα με τον τύπο εστίας που χρησιμοποιείτε, μπορεί να απελευθερωθούν μικρά σωματίδια, μονοξείδιο του άνθρακα, αλλά και διοξείδιο του αζώτου στον αέρα. Εάν αφεθούν, αυτοί οι ρύποι μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα πρότυπα για την ασφάλεια του αέρα και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

Ελέγξτε την ποιότητα του νερού

Το νερό της βρύσης είναι μια άλλη πιθανή πηγή ρύπων στην κουζίνα. Εάν χρησιμοποιείτε νερό από τη βρύση σας για να φάτε και να πιείτε, πρέπει να το ελέγχετε κάθε τρία χρόνια γιατί αλλάζει. Εναλλακτικά μία καλή λύση θα ήταν η χρήση φίλτρου νερού με πιστοποίηση.

Μην αποθηκεύετε το φαγητό σας σε πλαστικά δοχεία

Έχουμε αγάπη στα τάπερ σαν χώρα. Αλλά τα πλαστικά δοχεία και σακούλες δεν είναι κατάλληλα για να αποθηκεύετε το φαγητό σας. Ειδικά αν είναι ζεστό. Αντ‘ αυτού, επιλέξτε να αποθηκεύετε ζεστό φαγητό σε γυάλινα δοχεία και να χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες σιλικόνης για κρύα τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης