Στις πασαρέλες… πήραν φωτιά οι δαντέλες!

Στις πασαρέλες... πήραν φωτιά οι δαντέλες! Στις πασαρέλες... πήραν φωτιά οι δαντέλες!

Η δαντέλα επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι, και στις πασαρέλες οι δημιουργοί δίνουν τα ρέστα τους. Γνωστές stars υποκύπτουν στην αισθησιακή γοητεία της δαντέλας με το σκηνικό να θυμίζει πολλές φορές σινεμά. Αν μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις κι εσύ κάποιες δαντελένιες δημιουργίες θα βρεις εδώ μερικά χρήσιμα tips.

Όταν επιτάσσει η μόδα

Όταν η Κέιτ Μος εμφανίστηκε στο fashion show του οίκου Louis Vuitton, με ένα κοντό λευκό φόρεμα από broderie anglaise όλοι κατάλαβαν ότι το φετινό καλοκαίρι ο «πολύς» κύριος Marc Jacobs θα κλέψει την παράσταση με τις άκρως θηλυκές δημιουργίες του.

Οι δαντέλες, μόνες ή συνδυασμένες με οργάντζα, χειροποίητο δέρμα ή ακόμα και denim είναι το must της σεζόν.

Δαντέλες λευκές, κίτρινες, ροζ, γαλάζιες. Φορέματα σε γραμμή Α. Μακριές τουαλέτες, αλλά και μπουφάν, κοντά ζακέτα, παντελόνες και καυτά σορτς, κατασκευασμένα από ένα υλικό το οποίο μέχρι πρότινος ήταν το συνώνυμο του ρομαντισμού.

Οι πασαρέλες, οι βιτρίνες και οι δρόμοι γέμισαν από γυναίκες με μια…έντονα αισθησιακή, ρομαντική διάθεση. Super models, big stars, τραγουδίστριες της pop όπως η Μαντόνα, η Ριάνα, η Κέιτι Πέρι και η Μπιγιονσέ λάτρεψαν τις δαντέλες και τις καθιέρωσαν στις επαγγελματικές και ιδιωτικές εμφανίσεις τους.

Η δαντέλα απενοχοποιήθηκε. Πέρα από τα σαλόνια της ρώσικης αυτοκρατορίας, της βρετανικής βασιλικής αυλής και της γαλλικής αριστοκρατίας, πλέον πρωταγωνιστεί στους δρόμους, τα γραφεία, τα clubs.

Στα πάρτι του οίκου κοσμημάτων Chopard στη διάρκεια του πολυσυζητημένου, πάντα glamorous Φεστιβάλ των Καννών, η Κάιλι Μινόγκ πέρα από τα υπέροχα διαμάντια του οίκου φόρεσε ένα διάφανο φόρεμα από οργάντζα και χειροποίητη μαύρη δαντέλα.

Η Αντζελίνα Τζολί λατρεύει επίσης τις δαντέλες όπως και η Νάταλι Πόρτμαν, η Σκάρλετ Γιόχνασον, η Μάριον Κοτιγιάρ, η Εϊμι Γουάτσον, η Ναόμι Γουότς και τα top models Άνια Ρούμπικ, Σάλομ Χάρλοου και Άμπερ Βαλέτα.

Το καυτό καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας είναι γεμάτο από δαντέλες. Το σκηνικό θυμίζει πολλές φορές σινεμά. Με πανέμορφες stars να «κρύβουν» το πρόσωπό τους πίσω από ένα πέπλο μαύρης δαντέλας όπως οι Ισπανίδες αριστοκράτισσες ή οι χορεύτριες του φλαμένγκο.

Άλλες φορές πάλι η δαντέλα μπορεί να γίνει ακόμα πιο sexy και προκλητική. Ίσως περισσότερο και από αυτά τα sexy, στρετς φορέματα του Azzedine Alaia, του Herve Leger, ή τα «κολλητά» δερμάτινα του Jitrois. Επιλέγουμε τις ωραιότερες, τις πιο αισθησιακές και sexy δαντελένιες δημιουργίες του καλοκαιριού.

Πώς φοριέται

Για να πετύχεις το τέλειο styling της δαντέλας δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αυτά είναι τα κομμάτια-κλειδιά που θα σε βγάλουν από τα διλήμματα.

Το δαντελένιο φόρεμα: Είναι μια safe επιλογή που χρειάζεται όμως απλά αξεσουάρ για να αναδειχθεί. Ταιριάζει άψογα στο γιορτινό πνεύμα των ημερών και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει αφού έχει κυκλοφορήσει σε αμέτρητες εκδοχές.

Η δαντελένια μπλούζα: Κλασικότατη επιλογή. Την προτείνουμε συνδυασμένη με μαύρη pencil φούστα, σκουλαρίκια-πέρλες και κόκκινο κραγιόν για Χολιγουντιανό στυλ. Οι μαύρες απλές γόβες θεωρούνται απαραίτητες.

Η δαντελένια φούστα: Με σύμμαχο ένα οπάκ καλσόν και μια λιτή μπλούζα μπορεί να συμβάλει στο outfit-star της βραδιάς. Ιδανική για ρομαντικά σύνολα και πρωινές grande εμφανίσεις.

Η δαντελένια τσάντα: Το μικρό μαύρο φόρεμά σου θα τη λατρέψει. Το ίδιο και όλα σου τα ρούχα, αφού τα αναβαθμίζει στη στιγμή. Είναι άλλωστε ο ορισμός της τέλειας λεπτομέρειας για τα λιγότερο φανταχτερά και περισσότερο lady-like σύνολα.

Τα δαντελένια booties: Τα ankle booties μας αρέσουν σε όλες τους τις εκδοχές αλλά αντικειμενικά αυτή είναι η πλέον ακαταμάχητη. Εσύ που δεν μπορείς να αποχωριστείς το τζιν σου ούτε λεπτό, μόλις βρήκες τη νέα must αγορά σου.

Το σακάκι με lace λεπτομέρειες: Είναι απαραίτητο για την ψύχρα και δίνει έξτρα πόντους στυλ. Προσοχή όμως στο συνδυασμό. Η απλότητα είναι η λέξη – κλειδί και σε αυτή την περίπτωση.

Stylista says: Να θυμάσαι πάντα ότι, όπως είπε και ο Christian Dior, όταν ένα ύφασμα είναι φανταχτερό από μόνο του χρειάζεται απλό σχεδιασμό για να αναδειχθεί. Άσε λοιπόν τα περίτεχνα κοψίματα κατά μέρος και πειραματίσου με clean-cut σύνολα. Η επιτυχία είναι δεδομένη.

 

Διαβάστε επίσης