Τι χρειάζεται να ξέρετε πριν αποκτήσετε ένα ψάρι για κατοικίδιο

Τι χρειάζεται να ξέρετε πριν αποκτήσετε ένα ψάρι για κατοικίδιο Τι χρειάζεται να ξέρετε πριν αποκτήσετε ένα ψάρι για κατοικίδιο

Αν αποφασίσετε πως θέλετε ένα ψαράκι για κατοικίδιο, τότε πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα.

Το ψάρι μοιάζει ως η ιδανική λύση για κατοικίδιο αν είστε άνθρωπος που δεν έχει πολύ χρόνο και χώρο για να φροντίζει άλλο κατοικίδιο. Η επιλογή και η διακόσμηση του ενυδρείου μπορεί να είναι ένα πολύ όμορφο στοιχείο για το σπίτι σας, και πολύ διασκεδαστικό εάν έχετε παιδάκια.

Μάλιστα το να χαζεύεις τα ψάρια μέσα σε ένα ενυδρείο έχει συνδεθεί με τη βελτίωση του στρες στους ανθρώπους. Ωστόσο αν θέλετε να αγοράσετε ένα (ή περισσότερα) ψάρι για το σπίτι σου πρέπει να έχετε υπόψιν σας κάποια πράγματα. Γενικά, η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου έχει συνδεθεί με θετικά οφέλη για την υγεία. Τα ψάρια Betta και τα κοινά χρυσόψαρα είναι τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών. Είναι επίσης εύκολο να τα φροντίσετε και δεν απαιτούν περίπλοκο ενυδρείο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε ψάρια ως κατοικίδια;

Εάν έχετε παιδιά, αφήνοντάς τα να διαλέξουν τις διακοσμήσεις του ενυδρείου ή της γυάλας μπορεί να είναι μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα. Τα κατοικίδια ψάρια σας θα χρειάζονται περιστασιακά καθαρισμό της δεξαμενής τους και κάθε φορά θα είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά σας να διακοσμήσουν το σπίτι των ψαριών.

Εάν είστε αρχάριοι ιδιοκτήτες ψαριού, ένα χρυσόψαρο είναι το πιο εύκολο ψάρι για αρχή. Ωστόσο, ακόμη και το χρυσόψαρό σας χρειάζεται περισσότερα από μια γυάλα και νερό. Χρειάζεται φαγητό, κλιματιστικό νερού, καθαριστικό νερού και διακοσμητικά. Μόλις βρείτε τον τρόπο πώς να τα φροντίζετε, μπορείτε να αναβαθμίσετε το ενυδρείο σας και να αρχίσετε να προσθέτετε νέα ψάρια.

Το να επιλέξετε ένα σωστό ενυδρείο για το σπίτι και τον τρόπο ζωής σας θα καθορίσει και το τι είδους ψάρια θα πάρετε στο σπίτι. Το ενυδρείο σας θα πρέπει να παραμείνει άδειο κι έτοιμο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν μπορέσει να φιλοξενήσει ψάρια.

Τι χρειάζονται τα ψάρια σας για να επιβιώσουν

Τα ψάρια μπορεί να μην χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως θα ήθελε ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι αντίστοιχα, όμως χρειάζονται κάποια πράγματα προκειμένου να επιβιώσουν.

– Μια ισορροπημένη διατροφή

– Καθαρό νερό

– Κατάλληλο φως

– Ένα σωστό σύστημα φιλτραρίσματος

– Κλιματιστικό νερού για την εξισορρόπηση των επιπέδων pH

Ενώ τα ψάρια δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση, θέλουν επίβλεψη ειδικά αν τα φροντίζουν τα παιδιά σας. Θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το νερό τους είναι καθαρό και ότι όλα τα ψάρια φαίνονται υγιή. Η κατοχή ψαριών ως κατοικίδιων ζώων μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά σας να μάθουν τις ευθύνες που προκύπτουν από τη φροντίδα των ζώων επειδή θα τα ταΐζουν δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε επίσης