Πώς να φαρδύνετε τα στενά παπούτσια χωρίς να χρειαστείτε τσαγκάρη

Πώς να φαρδύνετε τα στενά παπούτσια χωρίς να χρειαστείτε τσαγκάρη Πώς να φαρδύνετε τα στενά παπούτσια χωρίς να χρειαστείτε τσαγκάρη

Κάθε φορά που αγοράζετε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια ή σανδάλια χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος προσαρμογής.

Αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι θα πρέπει να πονέσετε λιγάκι μιας και τα καινούργια παπούτσια έχουν την τάση να σας χτυπάνε στους αστραγάλους.

Αυτή η αίσθηση είναι ιδιαίτερα έντονη το καλοκαίρι, όταν τα πόδια πρήζονται. Δείτε πως μπορείτε να φαρδύνετε τα παπούτσια ή τα σανδάλια σας μόνοι σας στο σπίτι χωρίς να χρειαστείτε τσαγκάρη.

Πώς να φαρδύνετε στενά παπούτσια

Με εφημερίδα

Μπορείτε να φαρδύνετε τα στενά παπούτσια ή σανδάλια με μια απλή εφημερίδα. Απλά μουλιάστε μερικά φύλλα σε νερό ή οινόπνευμα και φτιάξτε μπάλες. Τοποθετήστε τις στο σημείο που θέλετε να φαρδύνετε και περιμένετε όλη τη νύχτα.

Με πάγο

Ο πάγος διευκολύνει το άνοιγμα των παπουτσιών ή των σανδαλιών. Η αρχή βασίζεται στην αξιοποίηση της υγρασίας για τη διάσπαση του υλικού. Για να το κάνετε αυτό, γεμίστε μια σακούλα κατάψυξης με νερό και σφραγίστε την καλά πριν την τοποθετήσετε στο παπούτσι ή το σανδάλι. Μετά βάλτε το παπούτσι στην κατάψυξη για να παγώσει το νερό και να διογκωθεί το υλικό.

Φορέστε διπλές κάλτσες

Φορέστε τις κανονικές σας κάλτσες πάνω από ένα πιο λεπτό ζευγάρι καλτσάκια. Οι δύο κάλτσες θα βοηθήσουν στην μείωση της τριβής και έτσι μπορεί να σώσετε την κατάσταση.

Για τα σανδάλια η πιο εύκολη μέθοδος είναι να φορέσετε 2 χοντρές κάλτσες. Φορέστε τα σανδάλια στο σπίτι για 30 λεπτά την ημέρα για αρκετές ημέρες. Αυτό θα επιτρέψει στο εσωτερικό του παπουτσιού να προσαρμοστεί στα πόδια σας.

Αγοράστε πάτους

Βάζοντας και ένα δεύτερο ζευγάρι πάτους μέσα στα παπούτσια σας θα ψηλώσετε μερικούς πόντους και έτσι θα μειωθεί η επαφή με εκείνο το σημείο στα πόδια σας που συνήθως γίνεται η τριβή με τα παπούτσια.

Πάρτε το πιστολάκι των μαλλιών 

Αν τα παπούτσια σας είναι δερμάτινα, suede ή υφασμάτινα τότε αυτό το κόλπο είναι ιδανικό για εσάς. Φορέστε τα παπούτσια σας και με το πιστολάκι των μαλλιών αρχίστε να ζεσταίνετε το πίσω μέρος των παπουτσιών. Έτσι αυτό θα ταιριάξει και θα εφαρμόσει καλύτερα στους αστραγάλους σας καθώς θα γίνει πιο εύπλαστο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φαρδύνετε και τα σανδάλια με τον ζεστό αέρα από ένα πιστολάκι μαλλιών. Φυσήξτε για 15 λεπτά. Προσέξτε να μην καείτε.

Διαβάστε επίσης