7 κόλπα για να βγαίνεις ωραία στις φωτογραφίες

7 κόλπα για να βγαίνεις ωραία στις φωτογραφίες 7 κόλπα για να βγαίνεις ωραία στις φωτογραφίες

Λιώνεις στο facebook χαζεύοντας φωτογραφίες φίλων σου σε εξαιρετικά τοπία ή selfies στο μπάνιο και πάντα μουρμουράς «Κοίτα τι ωραίος/α που βγαίνει στις φώτο ο σιχαμένος/η» και άλλα γαλλικά…

Εσύ πάλι κάθε φορά πρέπει να τραβήξεις 29,3 φωτογραφίες για να καταλήξεις σε κάποια που σου αρέσει και δεν φαίνεσαι __________ (χοντρή/κόκκινη/ξεμαλλιασμένη/περίεργη/αλλήθωρη/ξινή/δυσκοίλια, διάλεξε και συμπλήρωσε το κενό). Μην καταριέσαι τη φωτογένειά σου και την κακιά την ώρα που δεν πέτυχε ο φωτισμός, δεν έχουμε γεννηθεί όλοι φωτογράφοι για να ξέρουμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε όμως από έξι πόζες που θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα καλή τη στιγμή που ανάβει το φλας!

1. Γύρνα το πρόσωπό σου στο πλάι

Όταν κοιτάς ευθεία την κάμερα, έχεις περισσότερες πιθανότητες το πρόσωπό σου να φαίνεται πλατύ ή μη κολακευτικό. Δοκίμασε να γυρίσεις το κεφάλι σου ελαφρώς στο πλάι. Έπειτα μπορείς να στρέψεις το βλέμμα σου στην κάμερα ή να κοιτάς μακριά σα να μην αντιλαμβάνεσαι ότι σε τραβάνε φωτογραφία (και καλά!). Επίσης, έχε κατά νου ότι η αριστερή πλευρά του προσώπου θεωρείται πως είναι η «καλή».

2. Τέντωσε το λαιμό σου

Αν δε θες να φαίνεσαι στις φωτογραφίες με προγούλι, τότε καλύτερα να τεντώνεις τον λαιμό σου κρατώντας ωστόσο το πρόσωπο να κοιτάζει ευθεία και όχι πάνω. Μη το παρακάνεις, ειδικά αν έχεις μαζεμένα μαλλιά και ήδη μακρύ λαιμό.

3. Κράτα χαμηλά το πηγούνι σου

Ακόμα κι αν τεντώσεις το λαιμό σου, να θυμάσαι ότι πρέπει να κρατάς το πηγούνι σου ελαφρώς χαμηλωμένο -μην ακουμπάει στήθος. Αυτό το τρικ βοηθάει πολύ στη φωτογένεια. Δόκιμασέ το και θα δεις.

4. Βάλε τη γλώσσα σου ανάμεσα στα δόντια σου

Δείξε δόντια όταν χαμογελάς. Καλά τα κόκκινα χαμογελαστά χείλη αλλά όταν δείχνεις δόντια το χαμόγελο είναι πιο ειλικρινές και φαίνεται σαν να περνάς πραγματικά καλά. Για να μην το παρακάνεις, τοποθέτησε τη γλώσσα σου πίσω από τα δόντια σου και έχεις το τέλειο χαμόγελο, στη σωστή «δόση».

5. Κοίτα κατευθείαν το φως

Όταν η κάμερα με την οποία βγάζεις φωτογραφία έχει φλας, κοίτα κατευθείαν το φως. Μπορεί τα μάτια σου να κάνουν «πουλάκια» για μερικά δευτερόλεπτα μετά αλλά τουλάχιστον δεν θα βγεις στη φωτό με κόκκινα βαμπιρίσια μάτια. Επιπλέον, το φως θα κάνει τα μάτια σου να λαμπυρίζουν κάνοντας το βλέμμα σου ακόμα πιο σαγηνευτικό.

6. Γέλα

Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι φυσικές. Τελεία και παύλα. Δοκίμασε να ζητήσεις από τους φίλους σου να σε τραβήξουν φωτογραφίες τη στιγμή που συζητάς με κάποιος, όταν γελάς ή όταν ακούς μια ιστορία. Το κακό με τις στημένες χαρούμενες φωτογραφίες είναι ότι μας προδίδουν τα μάτια και το χαμόγελο, τα οποία φαίνονται αμήχανα και ζορισμένα. Όταν όμως πραγματικά γελάς με την καρδιά σου, η ευτυχία της στιγμής αποτυπώνεται στη φωτογραφία. Μια ακόμα καλή συμβουλή είναι να τραβήξεις βίντεο τον εαυτό σου και να κάνεις print screen κάποια στιγμιότυπο στο οποίο είσαι σε ωραία στάση ή πόζα.

7. Ξανακοίτα τις παλιές σου φωτογραφίες

Ο καθένας μπορεί να δείχνει καλός σε διαφορετική πόζα και οι παραπάνω συμβουλές να μην λειτουργούν τόσο πολύ σε σένα. Ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσεις τις φωτογραφίες σου είναι να ανατρέξεις στις παλιές που δεν σου άρεσαν και σε εκείνες που σου αρέσουν περισσότερο και να τις συγκρίνεις. Τι θα άλλαζες στις κακές και τι σου αρέσει στις καλές; Εστίασε στις λεπτομέρειες και εντόπισε τι ακριβώς χρειάζεται για να βελτιωθείς.

Διαβάστε επίσης