Χαλαρώστε με ένα Πικνίκ

Χαλαρώστε με ένα Πικνίκ Χαλαρώστε με ένα Πικνίκ

Τώρα που καλωσορίσαμε την άνοιξη, το πικνίκ είναι ένας ξεκούραστος τρόπος για να περάσετε ένα απόγευμα και ένας τέλειος τρόπος για να επανασυνδεθεί η οικογένεια ή η παρέα το Σαββατοκύριακο. Όταν οι έξοδοι στα μαγαζιά αρχίσουν να σας κουράζουν και αναζητάτε κάτι πιο ήσυχο αλλά δε θέλετε να κλειστείτε και σπίτι, το πικνίκ είναι η λύση στο πρόβλημά σας.

Αν ακόμα διστάζετε και χρειάζεστε μερικά παραπάνω κίνητρα σκεφτείτε τα εξής:
– είναι άκρως χαλαρωτικό! Δεν καταλαβαίνουμε πόσο μας έχουν λείψει η ηρεμία και η φύση μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούμε σε ένα πράσινο μέρος μακριά από κόρνες, φασαρία, δυνατή μουσική κλπ.
– είναι οικονομικό! Πολύ πιο οικονομικό από άλλους τρόπους διασκέδασης ή χαλάρωσης.
– είναι εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία! Δε χρειάζεται να ψάχνεις να κλείσεις εισιτήρια ή να ετοιμάζεις βαλίτσες, ούτε ιδιαίτερο ντύσιμο.

Ακόμα και η προετοιμασία της μικρής σας απόδρασης αποτελεί μέρος της απόλαυσης. Γι’ αυτό δε χρειάζεται να σας αναστατώνει! Υπάρχουν απλές και εύκολες ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια. Άλλωστε ο σκοπός εξ αρχής είναι να χαλαρώσετε.

Η βασική απορία είναι, πού μπορεί να γίνει ένα πικνίκ. Ας μην αναζητήσουμε το καταπράσινο τεράστιο πάρκο και το καλαθάκι με την καρό πετσετούλα. Ιδιαίτερα αν ζείτε σε μεγάλη πόλη είναι πιθανό και τα πάρκα να σας φαίνονται αφιλόξενα για μια τέτοια δραστηριότητα. Σκεφτείτε ένα μέρος που έχει αρκετά φυτά, όσο γίνεται, και δεν φτάνουν εκεί οι αγχωτικοί ήχοι της πόλης. Αυτό, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να είναι και η βεράντα ενός σπιτιού. Αν έχει χώρο για να νιώθετε άνεση, γλάστρες με πρασινάδα και είναι σε ήσυχο δρόμο μετά μένουν μόνο οι λεπτομέρειες. Αναλόγως τι προτιμάτε, καρέκλες ή ένα χαλάκι για να καθίσετε κάτω και λίγη χαλαρωτική μουσική ή ένα cd με ήχους της φύσης, λίγα νόστιμα μεζεδάκια και καλή παρέα!

Σε περίπτωση που έχετε σπίτι με αυλή, ή ένα εξοχικό σε κοντινή απόσταση ή σπίτι στο χωριό βρίσκεστε ήδη σε πλεονεκτική θέση. Ίσως όπως και στην παραπάνω περίπτωση να χρειαστεί να καλλωπίσετε λίγο το χώρο για να γίνει πιο φιλόξενος και πιο χαλαρωτικός. Ρωτήστε επίσης γνωστούς και φίλους πού συνηθίζουν να πηγαίνουν την Πρωτομαγιά για ψήσιμο ή την Καθαρά Δευτέρα για να πετάξουν χαρταετό και μπορεί να πάρετε καμιά καλή ιδέα.

Αν ζείτε στην Αθήνα και νιώθετε εγκλωβισμένοι, ώρα να αναθεωρήσετε! Δεν υπάρχει λόγος να είστε αποκομμένοι από τέτοιες δραστηριότητες. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να σας φιλοξενήσουν στη μικρή σας απόδραση πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεστε. Για παράδειγμα ο Εθνικός Κήπος, ο Λόφος Φιλοπάππου, το Δάσος της Καισαριανής, ο Λυκαβηττός, η Πεντέλη, το Άλσος Ιλισίων, το Τατόι και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Όσον αφορά αυτά που θα χρειαστείτε μαζί σας βασικός κανόνας είναι να μην κουβαλήσετε πάρα πολλά πράγματα. Θα είναι περιττό. Δεν πρέπει όμως να παραλείψετε να έχετε μαζί σας κάποια βασικά:
– μπουκαλάκια με νερό και προαιρετικά αναψυκτικά ή σύνεργα για καφεδάκι
– κάτι να φάτε, όπως σαντουϊτσάκια, κεφτεδάκια, πίτες, βραστά αυγά, κέικ, μπισκοτάκια, φρούτα και γενικότερα κάτι που να τρώγεται εύκολα με το χέρι, χωρίς λάδια ή σάλτσες
– κάτι να παίξετε, ανάλογα με το γούστο σας επιτραπέζια, χαρτιά, τάβλι ή μια μπάλα
– κάτι να χαλαρώσετε, ένα βιβλίο, ένα σταυρόλεξο, το mp3 σας εξοπλισμένο με ήρεμη μουσική, ή κάποια χειροτεχνία αν ασχολείστε

Μην ξεχάσετε χαρτοπετσέτες, μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτήρια μιας χρήσης, υγρά μαντιλάκια που αποδεικνύονται σωτήρια, χαλάκι για να καθίσετε.. α! και φυσικά παρέα με χαλαρή διάθεση! Η πρώτη φορά θα είναι σίγουρα αναγνωριστική, αλλά γρήγορα θα ξυπνήσει το παιδί μέσα σας, θα χαλαρώσετε και το πικνίκ θα γίνει αγαπημένη συνήθεια!

Για την αρχή και για το τέλος: Πριν ξεκινήσετε, συμβουλευτείτε τον καιρό για να αποφύγετε τις άσχημες εκπλήξεις. Αφού τελειώσετε την εξόρμησή σας, φροντίστε να μην αφήσετε πίσω σας σκουπίδια.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης