Ταξιδεύετε; Πώς να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα

Ταξιδεύετε; Πώς να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα Ταξιδεύετε; Πώς να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα

Είτε σχεδιάζετε ένα σαββατοκύριακο ξεκούρασης ή μια εβδομάδα διακοπών, είτε ταξιδεύετε για δουλειά, ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θέλετε τίποτα να χαλάσει το πρόγραμμά σας. Όμως απρόοπτα συμβαίνουν πάντα! Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσετε τα περισσότερα από αυτά.

Ανταποκρίσεις που δεν συγχρονίστηκαν, κίνηση στους δρόμους, καθυστέρηση στο μετρό, βλάβη στο λεωφορείο… είναι μερικά από αυτά που μπορούν να συμβούν κι έχουν συμβεί στους περισσότερους. Γι’ αυτό όσο εύκολη κι αν φαίνεται η πρόσβαση στον τελικό σας προορισμό ξεκινήστε πάντα τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα απ’ όσο υπολογίζετε ότι πραγματικά χρειάζεται! Καλύτερα να πιείτε έναν καφέ περιμένοντας παρά να χάσετε το πλοίο, το λεωφορείο, το τρένο ή την πτήση σας. Δώστε χρονικό περιθώριο για τα απρόοπτα που δεν θα μπορούσατε να προβλέψετε αλλά και τις μικρολεπτομέρειες που δεν σκεφτήκατε να ψάξετε νωρίτερα. Όπως για παράδειγμα, από ποιά μεριά του λιμανιού είναι η αποβάθρα που φεύγει το πλοίο σας!

Όσον αφορά τις βαλίτσες, δώστε προσοχή στο πακετάρισμα των καλλυντικών! Τυλίξτε τα με μεμβράνη τροφίμων και βάλτε τα σε σακουλάκια για να μην έρχονται απευθείας σε επαφή με τα ρούχα. Όσο πιο μακρύ το ταξίδι σας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να χτυπηθούν και να χυθούν. Είναι κρίμα να καταλήξετε χωρίς καλλυντικά και με λερωμένα ρούχα. Συνηθίζουμε να ρίχνουμε όλα τα μπουκαλάκια σε ένα νεσεσέρ κι αυτό μετά στη βαλίτσα. Αν όμως τα συσκευάσουμε χωριστά και τα τοποθετήσουμε ανάμεσα στα ρούχα, θα γλιτώσουμε χώρο και πιθανά ατυχήματα γιατί δεν θα μπορούν να χτυπηθούν μεταξύ τους και να ανοίξουν.

Προνοήστε για το ενδεχόμενο της χαμένης βαλίτσας ή έστω μιας καθυστερημένης άφιξής της, αν ταξιδεύετε αεροπορικώς. Έχετε πάντα στη χειραποσκευή σας μια αλλαξιά ρούχα κι εσώρουχα κι ότι άλλο σας είναι απολύτως απαραίτητο, για να μπορείτε να εξυπηρετηθείτε προσωρινά σε περίπτωση που χαθεί η βαλίτσα σας. Αν έχετε τη δυνατότητα καλό θα ήταν να έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση, τουλάχιστον για τα μακρινά σας ταξίδια.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι χρήσιμη και σε περίπτωση καθυστερήσεων ή ακύρωσης της πτήσης. Πριν ταξιδέψετε, ψάξτε καλά τι δικαιούστε να διεκδικήσετε σε αυτές τις περιπτώσεις, έχοντας ή όχι ταξιδιωτική ασφάλιση. Ανάλογα με την χώρα και τη πολιτική κάθε εταιρίας μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση, δωρεάν εισιτήρια, δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης κλπ. Επίσης καλό είναι να έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα του ξενοδοχείου σας για να ενημερώσετε σε περίπτωση καθυστέρησης και ίσως αποφύγετε κάποιες χρεώσεις.

Τα ταξίδια είναι κουραστικά συνήθως και κανείς δεν το απολαμβάνει όταν χρειάζεται μια μέρα για να συνέλθει από τη μετακίνηση και μόνο. Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε τη διαδρομή όσο πιο άνετη γίνεται. Προμηθευτείτε ωτοασπίδες για τους ενοχλητικούς θορύβους, μάσκα ύπνου αν κοιμάστε καλύτερα στο σκοτάδι, ένα μαξιλάρι ταξιδίου για να φτάσετε λιγότερο πιασμένοι και γενικά οτιδήποτε θα κάνει το ταξίδι σας πιο άνετο.

Έπειτα είναι ο καιρός! Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε. Όπου κι αν πηγαίνετε, πάρτε κι ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια μαζί σας και φροντίστε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα να είναι σε προστατευτική ζελατίνη, αυτά δεν θα θέλετε με τίποτα να βραχούν!

Επόμενο ζήτημα, τα ηλιακά εγκαύματα. Με τόση ενημέρωση που έχουμε πλέον για τους κινδύνους του ήλιου είναι αδικαιολόγητο να παθαίνει κανείς εγκαύματα, όμως είναι μέσα στα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύουμε και έχουμε τόσα πράγματα να θυμηθούμε. Γι’ αυτό να έχετε πάντα μαζί σας παυσίπονα και κάτι καταπραϋντικό, όπως τζελ, κρέμα ή  σπρέi, ότι σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Τέλος φορτίστε στο φουλ όλες τις συσκευές σας, βεβαιωθείτε ότι πακετάρατε τους φορτιστές τους και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε για το κινητό σας έναν φορητό φορτιστή (Power Bank) ή έστω μια δεύτερη μπαταρία. Έτσι μετά απ’ όλα αυτά είστε πλέον έτοιμοι για όλα! Μπορεί στην αρχή να σας φαίνονται πολλά, όμως είναι όλα τους μαθήματα από επαναλαμβανόμενα ατυχήματα σε ταξίδια κι έτσι κάποια στιγμή γίνονται τρόπος ζωής. Φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι!

Βαλεντίνη Πολίτη
 

Info:
Πηγή:

 

Διαβάστε επίσης