Μαλλιά στο κρύο: Λάθη που κάνεις και πώς να τα αποφύγεις

Μαλλιά στο κρύο: Λάθη που κάνεις και πώς να τα αποφύγεις Μαλλιά στο κρύο: Λάθη που κάνεις και πώς να τα αποφύγεις

Η πτώση της θερμοκρασίας τον χειμώνα, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία της τρίχας. Είναι σημαντικό λοιπόν, να αλλάζουμε ή και να τροποποιούμε την διαδικασία που ακολουθούμε στην φροντίδα των μαλλιών μας, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μερικές από τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει το κρύο στα μαλλιά σου είναι η αφυδάτωση, η θαμπάδα, το σπάσιμο, η έλλειψη ελαστικότητας αλλά και η μείωση της ποιότητας του χρώματος.

Πάμε να δούμε λοιπόν, ποια είναι αυτά τα λάθη που κάνεις στην περιποίηση των μαλλιών σου κατά τον χειμώνα, αλλά και τους κατάλληλους τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις.

1ο λάθος: Χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέχουμε στην φροντίδα των μαλλιών μας ανά περιόδους είναι και η χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Αν λοιπόν, χρησιμοποιείς τα ίδια με αυτά που επέλεγες π.χ. το καλοκαίρι, τότε σίγουρα κάτι θα πάει λάθος. Κι αυτό γιατί οι ανάγκες της τρίχας είναι τελείως διαφορετικές ανά εποχή και πρέπει να τις αναγνωρίζεις, αντιμετωπίζοντάς τις σωστά. Για να αποφύγεις αυτό το λάθος, πρέπει να γνωρίζεις ότι κατά την περίοδο που το κρύο είναι πιο έντονο και ο καιρός γίνεται ιδιαίτερα ξηρός, πρέπει να αλλάζεις το σαμπουάν σου και να δίνεις απλόχερα στα μαλλιά σου την ενυδάτωση που χρειάζονται με μία κρέμα ή conditioner.

2o λάθος: Τριχόπτωση…who?

Η εποχιακή τριχόπτωση (που δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια) είναι ένα συχνό φαινόμενο για τα μαλλιά κάθε κατηγορίας, καθώς τον χειμώνα η τρίχα υποβάλλεται σε μια διαδικασία ανανέωσης, όπως συμβαίνει και με τα φύλλα των δέντρων. Το λάθος που κάνουμε πολλές φορές είναι να αγχωνόμαστε και να «μεγεθύνουμε» το θέμα, ενώ μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με τον πιο σωστό και ασφαλή τρόπο.

Η λύση βρίσκεται στην ιδανική θεραπεία για την τριχόπτωση, με μια σειρά από επαγγελματικά προϊόντα που θα επιφέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Επίλεξε σαμπουάν, μάσκες αλλά και τον κατάλληλο ορό που θα βοηθήσουν στην τόνωση, ενδυνάμωση και πύκνωση της τρίχας.

3ο λάθος: Δε στεγνώνεις τα μαλλιά σου!

Το καλοκαίρι έφυγε και πήρε μαζί του όλες τις συνήθειες που ακολουθούσες και στην φροντίδα των μαλλιών σου. Το να μην στεγνώνεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι λάθος και μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα για την τρίχα σου, αλλά και για…την υγεία, καθώς αν κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να εκθέσεις τον οργανισμό σου σε ένα ενοχλητικό κρύωμα.

Το λάθος που κάνεις είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου βρεγμένα σε ψυχρό περιβάλλον, που μπορεί να προκαλέσει πολλά θέματα, όπως αναφέραμε παραπάνω. Μόλις βγεις από το μπάνιο σου, ταμπόναρε καλά τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και πέρασέ τα και από το πιστολάκι, ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει μείνει ούτε ελάχιστη υγρασία στο τριχωτό της κεφαλής.

4ο λάθος: Χρησιμοποιείς εργαλεία ισιώματος

Θα συμφωνήσουμε ότι ένα περιποιημένο μαλλί είναι πάντα καλύτερα από ένα απεριποίητο, αλλά για τον χειμώνα, τα πράγματα μπορεί και να αλλάζουν. Το να χρησιμοποιείς συχνά αυτή την περίοδο τα εργαλεία ισιώματος, σε αντίθεση με την ψυχρή θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει στην τρίχα σου ένα μεγάλο «σοκ».

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφεύγεις, όσο μπορείς αυτά τα εργαλεία και να φροντίσεις περισσότερο τα μαλλιά σου με μια καλή βούρτσα, και το πιστολάκι σε χλιαρό αέρα.

Τώρα που έχεις μάθει όλα τα μυστικά για την περιποίηση των μαλλιών σου στο κρύο, είναι πια καιρός να αποφύγεις τα παραπάνω λάθη και να εφαρμόσεις όλα αυτά που κάνουν καλό στην υγεία της τρίχας σου. Με μικρά και απλά καθημερινά βήματα, μπορείς να καταφέρεις να δείχνουν -και να είναι- τα μαλλιά σου, πιο υγιή από ποτέ.

Διαβάστε επίσης