Μαλλιά… στην τρίχα

Μαλλιά... στην τρίχα Μαλλιά... στην τρίχα

Τα μαλλιά αποτελούν μοναδικό σημείο ομορφιάς, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία τού ανθρώπινου σώματος. Τα υγιή, όμορφα, λαμπερά μαλλιά γίνονται σύμμαχος τής γυναικείας αυτοπεποίθησης. Σήμερα στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατοντάδες προϊόντα που υπόσχονται να δώσουν στα μαλλιά σας λάμψη, όγκο, ελαστικότητα κλπ. Τα λαμπερά υγιή μαλλιά είναι αποτέλεσμα συνύπαρξης τού υγιούς οργανισμού και της κατάλληλης φροντίδας. Βοηθήστε τά μαλλιά σας να γίνουν ακόμη πιο γερά και εντυπωσιακά, παρέχοντάς τους την ιδανική περιποίηση…

Δώστε έμφαση στο λούσιμο
Διαλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν, εκείνο δηλαδή, που ανταποκρίνεται στον ιδιαίτερο τύπο των μαλλιών σας. Η άποψη που ακούγεται πως το τακτικό λούσιμο δεν ωφελεί είναι μύθος. Μ’ ένα ήπιο σαμπουάν για καθημερινή χρήση, μπορείτε να λούζεστε τα μαλλιά σας όσο συχνά επιθυμείτε, χωρίς το φόβο μήπως τα ταλαιπωρείτε.

Μαλλιά... στην τρίχαΚαι βέβαια, μην παρακάμπτετε ποτέ το κοντίσιονερ, αφού δρα μόνο στην επιφάνεια της τρίχας και διευκολύνει το ξεμπέρδεμα – πράγμα πολύ σημαντικό, γιατί προφυλάσσει την τρίχα από το σπάσιμο και της παρέχει πρόσθετη ενυδάτωση.

Ποτέ χωρίς τη μάσκα
Τείνουμε να τη θεωρούμε περιττή πολυτέλεια, αλλά δεν είναι, αφού τροφοδοτεί εντατικά τα μαλλιά με πλούσια ενυδάτωση και ενέργεια, βοηθώντας τα, να διατηρούνται όμορφα και υγιή. Τι ακριβώς κάνει; Προλαμβάνει, διορθώνει, θεραπεύει… Εκτός από το να ενυδατώνει, θρέφει την τρίχα σε βάθος, γιατί διαθέτει μεγάλη διεισδυτική ικανότητα και αποκαθιστά τυχόν φθορές, επαναφέροντας την ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι απλώς θεαματικό: τα μαλλιά γίνονται λεία και απαλά, επανακτούν τη χαμένη τους λάμψη, μαζί με άφθονο νεύρο και ελαστικότητα.

Η μάσκα μαλλιών και τα είδη της…
Ενυδατική: επαναφέρει τα αφυδατωμένα μαλλιά στη φυσιολογική τους κατάσταση χάρη στα ενεργά ενυδατικά συστατικά, που αποκαθιστούν άμεσα την ισορροπία της τρίχας.

Επανόρθωσης-ανάπλασης: ιδανική κούρα για μαλλιά ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα, που έχουν υποστεί πολλές τεχνικές εργασίες και υποβάλλονται αρκετά συχνά σε «σκληρές» δοκιμασίες αντοχής, όπως το εντατικό styling με σεσουάρ, το ίσιωμα με ηλεκτρικό ψαλίδι και τα συναφή.

Αναζωογόνησης χρώματος: παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια του χρώματος στα βαμμένα, ενώ εμποδίζει το γρήγορο ξεθώριασμα, που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και άτονα.

Προσοχή στο styling
Προσπαθήστε να αποφύγετε το υπερβολικό φορμάρισμα, αλλά αν δεν είναι δυνατό, τηρήστε τουλάχιστον ευλαβικά κάποιους κανόνες προστασίας, για να θωρακίσετε τα μαλλιά σας κατά της θερμότητας.
Πριν από το ίσιωμα με βούρτσα, απλώστε στα νωπά μαλλιά ένα απόλυτα εξειδικευμένο γαλάκτωμα προστασίας ενάντια στη θερμότητα.
Κρατάτε πάντα τις… αποστάσεις ασφαλείας. Το σεσουάρ πρέπει να απέχει από τα μαλλιά σας τουλάχιστον 20 εκατοστά και να είναι ρυθμισμένο στη μεσαία σκάλα.
Καθώς τα φορμάρετε, μην τα τραβάτε απότομα με τη βούρτσα. Φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι μαλακές και ήρεμες, ακόμη και όταν τα σκουπίζετε με την πετσέτα. Μην τα τρίβετε, αλλά ταμπονάρετέ τα πολλές φορές.
Προστατέψτε τα από την ψαλίδα! Αν εμφανισθεί, θα χρειαστείτε κανονικό κούρεμα για να απαλλαγείτε από την παρουσία της, οπότε σας συμφέρει να… προνοήσετε, ώστε να εμποδίσετε την εμφάνισή της. Απαράβατος κανόνας: «σφραγίζετε» πάντα τις άκρες με λίγες σταγόνες σιλικόνης, πριν από το στέγνωμα, και κάνετε από καιρού εις καιρόν εξειδικευμένες θεραπείες κομμωτηρίου, για να είστε πάντα… στην τρίχα.

Ακόμη λίγη λάμψη…
Ολοκληρώστε το ξέβγαλμα με κρύο νερό. Παρομοίως, τερματίστε το στέγνωμα με τον κρύο αέρα του σεσουάρ.
Αποφύγετε να λούζετε τα βαμμένα μαλλιά με «σκληρά» σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό ή με σαμπουάν για πιτυρίδα, γιατί θα επιταχύνετε το ξεθώριασμά τους.
Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα λάμψης: μάσκες, σπρέι, σέρουμ.
Αν τα μαλλιά σας είναι αδύναμα, υιοθετήστε κάποιο φαρμακευτικό συμπλήρωμα διατροφής με στοχευμένη δράση στην ενδυνάμωση της τρίχας.
Προσέξτε τη διατροφή σας! Οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες έχουν αντίκτυπο και στα μαλλιά.
Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας υποδείξει κούρες που θα κάνετε σε τακτά διαστήματα, είτε μόνες στο σπίτι είτε στο κομμωτήριο, για να ενισχύσετε τη λάμψη των μαλλιών σας.

Info:
Πηγή: Herbalcreations.gr
 

Διαβάστε επίσης