10 tips για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου συντομότερα μεγαλύτερο μήκος και δύναμη

10 tips για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου συντομότερα μεγαλύτερο μήκος και δύναμη 10 tips για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου συντομότερα μεγαλύτερο μήκος και δύναμη

Οι δερματολόγοι και οι hairstylists συμφωνούν ότι οι συνήθειες περιποίησης της τρίχας αλλά και η εσωτερική ενίσχυση του οργανισμού μπορεί να φέρουν γρηγορότερα το επιθυμητό μήκος και την υγεία στα μαλλιά.

1. Πήγαινε συχνά στο κομμωτήριο για κούρεμα

Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, το συχνό κόψιμο των μαλλιών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να τα κάνεις να δείχνουν πλούσια και υγιή. Η εξήγηση είναι απλή: με το κούρεμα απομακρύνεται η ψαλίδα και η φθορά στις άκρες της τρίχας, που την κάνουν να χάνει το μήκος της! Στην πραγματικότητα, τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν γρηγορότερα με το συχνό κούρεμα, αλλά τουλάχιστον δείχνουν μακρύτερα. Επιπλέον, η απομάκρυνση της ψαλίδας προσφέρει λάμψη, όγκο και απαλότητα στα μαλλιά.

2. Περιόρισε τη χρήση του σαμπουάν και αύξησε την ενυδάτωση

Σου το έχουμε ξαναγράψει ότι το καθημερινό λούσιμο επιβαρύνει την τρίχα. Είναι προτιμότερο να πλένεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να επιτρέπεις στα φυσικά έλαια να εισχωρούν και να παραμένουν στην τρίχα, η οποία θα έχει χρόνο να ενυδατωθεί και να αποκατασταθεί. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ορατό αν χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για όγκο. Συμπληρωματικά, χρειάζεται να εφαρμόζεις ένα ποιοτικό conditioner ή μια μάσκα μαλλιών, που αποτρέπουν τις βλάβες στις τρίχες και τις ξεμπερδεύουν.

Ειδικά η μάσκα μαλλιών είναι ένα θαυμάσιο προϊόν. Χρησιμοποίησέ τη μία φορά την εβδομάδα, εφαρμόζοντάς την από τη ρίζα μέχρι την άκρη της τρίχας. Προτίμησε μία μάσκα με κανέλλα, από το εμπόριο ή φτιαγμένη στο σπίτι με τα χεράκια σου, που θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος.

3. Απόφυγε το ξάνοιγμα

Αν χάζεψες τα προηγούμενα σαββατοκύριακα φωτογραφίες από το Coachella, που είναι κάτι σαν πασαρέλα πέρα από μουσικό φεστιβάλ, ίσως να πρόσεξες τη δραματική αλλαγή που έκανε η σταρ του TikTok Charli D’Amelio ξανοίγοντας τα μαλλιά της, και να σου μπήκαν ιδέες. Αγνόησε τα trends και αγάπησε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου! Το ξάνοιγμα καταστρέφει την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας, προκαλώντας ψαλίδα και σπάσιμο.

4. Περιόρισε το styling με θερμότητα

Η συμβουλή που δίνουν ομόφωνα οι ειδικοί είναι να σταματήσεις να υποβάλεις συχνά τα μαλλιά σου σε styling με εργαλεία θερμότητας. Αν πρέπει να το κάνεις, μείωσε τη θερμοκρασία και χρησιμοποίησε ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα για να μην καταστρέψεις ανεπανόρθωτα την τρίχα.

5. Κάνε συνήθεια το συχνό βραδινό βούρτσισμα

Το καταλαβαίνω ότι το βούρτσισμα μοιάζει με αγγαρεία το βράδυ, όταν το μόνο που σκέφτεσαι είναι να πέσεις στο κρεβάτι για ύπνο, αλλά αυτή η συνήθεια ενισχύει την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού. Ακόμα και με λίγα περάσματα της βούρτσας από το τριχωτό προς τα έξω, αυξάνεις την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάς τα φυσικά έλαια να απλωθούν ομοιόμορφα στην τρίχα.

6. Κάνε ντους με χλιαρό νερό και δώσε έμφαση στα μαλλιά

Το ζεστό νερό στο ντους χαλαρώνει, αλλά δεν κάνει καλό ούτε στην επιδερμίδα ούτε στα μαλλιά, γιατί τα αφυδατώνει. Ρύθμιζε, λοιπόν, τη θερμοκρασία στο χλιαρό ή στο δροσερό (θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται!) και φρόντισε τα μαλλιά σου κάνοντας μασάζ με το σαμπουάν ώστε να τα καθαρίσεις βαθιά και να ενισχύσεις την κυκλοφορία.

7. Κοιμήσου σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Ήρθε η ώρα να καλομάθεις τα μαλλιά σου, βάζοντάς τα για ύπνο πάνω στο μετάξι. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για να να μην μπλέκονται και να μη σπάνε τα μαλλιά. Όσο λιγότερο είναι το σπάσιμο, τόσο μακρύτερα θα είναι!

8. Πρόσεξε τη διατροφή σου

Το κύριο συστατικό της τρίχας είναι μία πρωτεΐνη, η κερατίνη. Αν, λοιπόν, θέλεις να ενισχύσεις την ανάπτυξη της τρίχας εκ των έσω, άρχισε να καταναλώνεις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, όπως το κρέας, το ψάρι, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί. Η έλλειψη πρωτεΐνης από τον οργανισμό, είτε λόγω διατροφικών συνηθειών είτε εξαιτίας κάποιας αυστηρής δίαιτας, μπορεί να προκαλέσει αυξημένη τριχόπτωση.

9. Πρόσθεσε συμπληρώματα διατροφής

Στην αγορά υπάρχουν ειδικά συμπληρώματα για τα μαλλιά (ενδείκνυνται και για το δέρμα και τα νύχια) με βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν τη δύναμη και την υγεία τους. Οι βιταμίνες Α, C και E, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και τα ωμέγα-3 είναι τα συστατικά που θα σε κάνουν να δεις διαφορά στα μαλλιά σου.

10. Ανακάλυψε τη μινοξιδίλη

Aναζήτησε προϊόντα με μινοξιδίλη. Αυτή η εγκεκριμένη δραστική ουσία βοηθάει στον περιορισμό της τριχόπτωσης και την αναγέννηση της τρίχας, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα ακολουθείς προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Διαβάστε επίσης