Κόλπα μαγειρικής: 8 εύκολα tips που θα σου αλλάξουν την ζωή

Κόλπα μαγειρικής: 8 εύκολα tips που θα σου αλλάξουν την ζωή Κόλπα μαγειρικής: 8 εύκολα tips που θα σου αλλάξουν την ζωή

Δεν τα πηγαίνετε και πολύ καλά στην κουζίνα; Μην απελπίζεστε, με μερικές συμβουλές θα γίνετε σαΐνια.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων στην κουζίνα εκείνοι που τα πηγαίνουν πολύ καλά με την μαγειρική και αυτοί που χρειάζονται μία έξτρα ώθηση για να ανακαλύψουν όμορφες και νόστιμες συνταγές. Όπως κι αν είναι τα πράγματα μερικά tips χρησιμεύουν ακόμη και στις καλύτερες νοικοκυρές. Άλλωστε με μερικά κόλπα θα γίνεται και πιο γρήγοροι στην προετοιμασία του γεύματος σας και θα δείτε την ζωή σας να αλλάζει ως προς το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να παιδεύεστε με τις ώρες για να κάνετε ένα φαγητό, ιδού μερικά tips:

Αρχικά διάβασε όλη τη συνταγή πριν αρχίσετε με το φαγητό

Αν μαγειρεύεις από κάποιο βιβλίο ή από το internet, διάβασε και τα υλικά και την εκτέλεση αναλυτικά. Όχι μόνο θα κατανοήσεις τη διαδικασία και το γευστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, αλλά θα προετοιμάσεις και τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι. Παράλληλα, θα έχεις το περιθώριο να ακολουθήσεις κάποιες οδηγίες που απαιτούν χρόνο (π.χ να μαρινάρεις το κρέας όλο το βράδυ). Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται σε όλα τα εστιατόρια. Δεν είναι πρακτικό την ώρα που μαγειρεύεις να ψάχνεις σε ντουλάπια και συρτάρια. Μάζεψε μπροστά σου όλα τα υλικά. Μέτρησέ τα και τοποθέτησέ τα σε τάξη στον πάγκο. Με αυτό τον τρόπο θα μαγειρεύεις σε ένα οργανωμένο περιβάλλον και δε θα ξεχάσεις ποτέ να προσθέσεις στο φαγητό κάποιο υλικό.

Ακόνιζε τα μαχαίρια

Μη φοβάσαι να ακονίζεις τα μαχαίρια. Μπορεί να θεωρείς ότι είναι επικίνδυνο, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι ισχύει το αντίθετο. Τα εργαλεία που δεν έχουν ακονιστεί γλιστράνε περισσότερο όταν κόβεις κάτι.

Δώσε προσοχή στο αλάτι

Το αλάτι αποτελεί το κλειδί για κάθε νόστιμο φαγητό. Οι περισσότερες συνταγές αναφέρουν πότε μπαίνει το αλάτι. Είναι όμως καλό tip να βάζεις λίγο πριν ξεκινήσεις στο υλικό σου και λίγο στο τέλος.

Αγόρασε ένα spinner σαλάτας

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι περιττό εργαλείο. Όμως διευκολύνει πάρα πολύ τη διαδικασία πλυσίματος των λαχανικών. Στεγνώνει σε δευτερόλεπτα τις σαλάτες, με αποτέλεσμα να είναι όλα έτοιμα για χρήση, χωρίς να περιμένεις να στραγγίξουν.

Μην κόβεις κατευθείαν το λεμόνι

Για να βγάλεις περισσότερο χυμό από ένα λεμόνι, κύλησέ το πρώτα στον πάγκο, πιέζοντάς το με τις παλάμες σου.

Στέγνωσε τα κρέατα και τα λαχανικά

Το νερό με την υψηλή θερμοκρασία δημιουργούν ατμό. Όταν προσπαθείς να ψήσεις κάτι βρεγμένο, δε μαγειρεύεται σωστά. Στέγνωσε τα υλικά σου πρώτα με χαρτί κουζίνας και τοποθέτησέ τα μετά στο τηγάνι.

Καθάριζε παράλληλα

Αντί να γεμίσεις όλο το νεροχύτη με ένα “βουνό” άπλυτα και να κάνεις 2 ώρες να καθαρίσεις μετά, πλένε ταυτόχρονα με το μαγείρεμα. Έχεις 5 λεπτά για να βράσουν τα μακαρόνια; Πλύνε το τηγάνι και τα κουτάλια που χρησιμοποίησες. Θα γλιτώσεις και πολύτιμο χρόνο και κόπο.

Διαβάστε επίσης