Γιατί να επιλέξετε μια ταραντούλα ως κατοικίδιο

Γιατί να επιλέξετε μια ταραντούλα ως κατοικίδιο Γιατί να επιλέξετε μια ταραντούλα ως κατοικίδιο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι αράχνες μπορεί να γίνουν ένα συναρπαστικό κατοικίδιο ζώο.

Η φήμη που ακολουθεί τις αράχνες δεν είναι και η καλύτερη. Οι περισσότεροι τις φοβούνται και δεν τις θέλουν στο σπίτι τους. Σε αυτό βέβαια έχουν συμβάλει κατά πολύ και οι διάφορες χουλιγουντιανές ταινίες με την υπερβολή και τα ακραία σενάριά τους. Και όμως αυτές οι μικρές υπάρξεις με τα 8 πόδια και τα 8 μάτια μπορούν να γίνουν τα καλύτερα κατοικίδια, τα οποία θα σας μάθουν να νικάτε το φόβο και τις προκαταλήψεις. Σας παραθέτουμε 5 λόγους για τους οποίους οι ταραντούλες γίνονται υπέροχα κατοικίδια.

1. Ζουν πολλά χρόνια

Μερικά είδη ταραντούλας μπορούν να φτάσουν και τα 30 χρόνια. Έτσι θα έχετε ένα κατοικίδιο περισσότερα χρόνια από ό,τι έχουμε τα σκυλάκια και τα γατάκια. Όμως προτιμήστε μια θηλυκιά καθώς οι αρσενικές ταραντούλες ζουν πολύ λίγο, 5 με 6 χρόνια. Το βάρος μιας ταραντούλας μπορεί να φτάσει τα 80 γραμμάρια.

2. Είναι από τα πιο ευγενικά, ήρεμα και ασφαλή κατοικίδια

Για παράδειγμα τα χάμστερ μπορεί να δαγκώσουν κάποια στιγμή, όμως μερικά είδη ταραντούλας δεν δαγκώνουν ποτέ. Τα περισσότερα είδη είναι υπάκουα και φιλικά, όπως το Mexican red knee, το Honduran curly hair και το Chilean rose tarantula Αλλά και όσες πιθανόν δαγκώσουν, το δάγκωμα αυτό είναι λίγο και πολύ χαμηλό σε τοξίνες. Αυτοί που έχουν λένε πως προτιμούν, για παράδειγμα, να βάλουν μια ταραντούλα στην παλάμη ενός παιδιού παρά ένα χάμστερ.

3. Δεν χρειάζονται πολλά

Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να καθαρίζει μια φορά το χρόνο το μέρος που θα την έχει. Δημιουργήστε ένα κατάλληλο περιβάλλον στο κλουβί που θα μένει και θα είναι μια χαρά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε κάποια βασικά, όπως κατάλληλο τεράριουμ, σωστή θερμοκρασία, υγρασία. Το βασικό λάθος που κάνουμε είναι η λάθος επιλογή στο μέγεθος του τεράριουμ. Η ταραντούλα είναι κυνηγός που χρησιμοποιεί ενέδρες. Περνάει τον περισσότερο χρόνο της κρυμμένη σε λάκκους και χαραμάδες. Έτσι αν το τεράριουμ που θα μπει είναι πολύ μεγάλο, το πιο πιθανό είναι να μη χρησιμοποιεί καθόλου το 90% του χώρου. Τι τρώει; Ό,τι περισσεύει από το φαγητό σας αλλά και κάποια άλλα έντομα όπως ακρίδες, κατσαρίδες, αλευροσκούληκα και άλλα έντομα. Αυτό βέβαια είναι κάτι που μπορεί πολλοί να μη θέλουν να το κάνουν ή να τους φρικάρει. Οι ενήλικες ταραντούλες τρώνε μια με δυο φορές το μήνα. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που η ταραντούλα μας δεν θα φάει για μήνες χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό που έχουν ανάγκη πιο πολύ είναι το φρέσκο νερό.

4. Υπάρχουν τόσες πολλές να διαλέξετε

Υπάρχουν τόσα είδη ταραντούλας, τόσα χρώματα και τόσα μεγέθη που δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα μόνα χρώματά τους είναι το μαύρο και το καφέ, όμως κάνουν λάθος. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα. Ο αριθμός μάλιστα των ειδών που έχουν καταγραφεί αγγίζει τις 800.

5. Έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία

Μόνο όταν θα ζήσετε με μια ταραντούλα θα καταλάβετε τι εννοούμε. Πολλοί νομίζουν ότι είναι βαρετές και κάθονται μονίμως στο κλουβί τους. Και όμως θα δείτε ότι είναι σαν να έχετε ένα κομμάτι από τη φύση μέσα στο σπίτι σας. Είναι τόσο διαφορετικές από τα άλλα κατοικίδια που τις κάνει ιδιαίτερα συναρπαστικές.

Διαβάστε επίσης