Τάσεις μόδας στο νυφικό

Τάσεις μόδας στο νυφικό Τάσεις μόδας στο νυφικό

Το νυφικό πρέπει αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και το στυλ της νύφης. Φαρδύ ή στενό, σε γραμμή άλφα, μίνι ή μακρύ, η μόδα προσφέρει τα πάντα. Η επιλογή είναι δική σας…

Τελευταία στις διεθνείς πασαρέλες, τα νυφικά φορέματα παρουσιάζονται με ανοιχτό καρέ και ντεκολτέ, με τους ώμους και τα χέρια σε κοινή θέα. Υπάρχουν νυφικά στράπλες, με πολύ φαρδιά φούστα σε κλασική γραμμή ή σε στενή, χυτή γραμμή σε πιο μοντέρνο ύφος. Η νύφη σήμερα είναι πιο θηλυκή και sexy, με ωραίο μπούστο και βαθιά πλάτη.

Τάσεις μόδας στο νυφικόΔίνεται έμφαση τόσο στα μπούστα, που διακοσμούνται με λεπτά κεντήματα και ακριβά υλικά, όπως swarovski, όσο και στις φούστες, που ξεχωρίζουν με ανάλαφρα και αέρινα υφάσματα. Η σημερινή γυναίκα είναι δυναμική, χωρίς όμως να ξεχνά την γυναικεία της ταυτότητα. Γι’ αυτό, οι σχεδιαστές μόδας προτείνουν νυφικά που κολακεύουν το γυναικείο σώμα και τονίζουν τη θηλυκότητα τής νύφης.

Είτε επιλέξετε φαρδιά γραμμή, είτε στενή, το νυφικό σας θα διαγράφει όμορφα τη σιλουέτα σας. Ακόμη και αν καταλήξετε στην γραμμή άλφα (κόψιμο κάτω από το στήθος με φούστα φαρδιά και αέρινη με «σούρες»), που συνήθως επιλέγεται για να κρύψει ατέλειες, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θηλυκό, όταν το μπούστο τονίζει το στήθος.

Τα κεντήματα και οι δαντέλες είναι σημεία που προσδιορίζουν το στυλ στο φόρεμα. Τα λεπτεπίλεπτα κεντήματα με κρύσταλλα διάφανα ή ιριζέ ή swarovski, αλλά και οι γαλλικές δαντέλες προσδίδουν κομψότητα και φινέτσα. Ακόμα και το πιο μοντέρνο νυφικό δε θα πρέπει να χάνει την αριστοκρατικότητά του.

Όσον αφορά τώρα το χρώμα του νυφικού, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Στην σκέψη σας πιθανότατα, να επικρατεί το λευκό χρώμα ή ίσως και το ανοιχτό εκρού. Αυτό όμως που θα ανακαλύψετε, είναι ότι το λευκό δεν είναι απλά άσπρο. Από την απόχρωση αυτή του «λευκού» μπορεί να πηγάζουν δεκάδες άλλες, που κυμαίνονται από τον τόνο του μεταξιού, το ανοιχτό κρεμ, το λευκό του γάλακτος, το ψυχρό του πάγου, έως το κοραλλί του μαργαριταριού. Από ένα σημείο και μετά παίρνουν την σκυτάλη και άλλα χρώματα. Οι τόνοι και οι αποχρώσεις του μπεζ, του σιέλ και του βεραμάν ή οι αποχρώσεις λουλουδιών π.χ. σομόν, ροζ ή λιλά. Το χρώμα όμως που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες δύο χρονιές είναι το χρυσό, εκείνο με τις διακριτικές σκιάσεις, σαν να «γέρνει προς τον χαλκό», ή να λάμπει επάνω του η οργάντζα ή ο ταφτάς ή τέλος εκεί που η μεταλλική απόχρωση του χρυσού βρίσκεται στις ίνες ενός υφάσματος και του δίνει μια υπέροχη γυαλάδα και ένα συναρπαστικό ντεγκραντέ.

Βέβαια η κάθε νύφη αναρωτιέται για το στυλ που της ταιριάζει. Η συχνή ερώτηση «άραγε θα μου ταιριάζει το νυφικό που ονειρεύομαι;», βρίσκει άμεση ανταπόκριση και πραγματοποίηση στα χέρια των ειδικών. Οπλιστείτε λοιπόν με χαμόγελο και αισιοδοξία και ξεκινήστε τουλάχιστον έξι μήνες πριν την μεγάλη μέρα, για να ανακαλύψετε και να αποκτήσετε αυτό που θα κάνει το όνειρο πραγματικότητα και την εμφάνισή σας ξεχωριστή.

 

Διαβάστε επίσης