Ποιο νυφικό μου πάει;

Ποιο νυφικό μου πάει; Πως να διαλέξω το νυφικό που μου ταιράζει Ποιο νυφικό μου πάει;

Είναι το φόρεμα που ονειρευόσαστε από παιδί. Έχετε ήδη πει το «ναι» στον καλό σας και έχετε φανταστεί τον εαυτό σας στο πλάι του. Τι φοράτε; Πώς είναι το νυφικό σας; Στην αγορά υπάρχει μια τεράστια γκάμα νυφικών φορεμάτων που ξεμυαλίζει. Ελάτε να δούμε πως θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Πώς θα ξεκινήσετε
Αρχίστε ξεφυλλίζοντας περιοδικά γάμου. Θα δείτε έτσι τι σχέδια υπάρχουν και ποιες είναι οι τάσεις της μόδας. Μαρκάρετε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Προσπαθήστε να φανταστείτε τι θα σας πήγαινε, αποκλείοντας ορισμένα σχέδια, ώστε να ξέρετε τι θα ζητήσετε. Σημειώστε τις διευθύνσεις που σας ενδιαφέρουν και κάντε ένα πλάνο επισκέψεων. Προσέξτε, γιατί ορισμένα ατελιέ δέχονται μόνο με ραντεβού.

Ποιο νυφικό μου πάει;Για να μην αγχωθείτε, αρχίστε το «ψάξιμο» νωρίς, έξι μήνες πριν, ώστε να έχετε χρόνο να βρείτε αυτό που θέλετε και να σας γίνουν οι όποιες επιδιορθώσεις χρειαστούν. Αν πάλι τώρα αποφασίσατε να παντρευτείτε σε δύο μήνες, μην πανικοβάλλεστε: θα σας χρεώσουν κάτι παραπάνω αλλά όλα γίνονται.

Βγείτε στα μαγαζιά
Πηγαίνετε στα μαγαζιά που έχετε σημειώσει ή που σας έχουν συστήσει φίλες σας που παντρεύτηκαν και πήραν από εκεί το νυφικό τους. Δώστε προσοχή στα συναισθήματα που έχετε ενώ βρισκόσαστε σ’ ένα χώρο. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε θετικά γιατί θα περάσετε πολλές ώρες εκεί αν τελικά αποφασίσετε να πάρετε από εκεί το νυφικό σας.

Βρείτε το στυλ σας
Ποιο νυφικό μου πάει;Επειδή ένα νυφικό δείχνει τελείως διαφορετικό σ΄ ένα περιοδικό και πολύ περισσότερο σε μία κρεμάστρα απ’ ότι επάνω σας, μη βαριόσαστε να δοκιμάσετε. Δοκιμάστε ακόμα κι αυτά που φαίνονται «περίεργα» στις κρεμάστρες ή αυτά που απέχουν πολύ από αυτό που εσείς είχατε ονειρευτεί. Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά πολλές φορές αυτό που σας ταιριάζει είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά που είχατε φανταστεί.

Δώστε στην πωλήτρια πληροφορίες για το τι είδους άνθρωπος είσαστε, τι σας αρέσει να κάνετε, πώς θα είναι η τελετή, πώς θα είναι ο γαμπρός. Έτσι θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που ταιριάζει όχι μόνο σ’ εσάς, αλλά και στην όλη ατμόσφαιρα: ένα παλιό, υπερβολικά ρομαντικό νυφικό δεν σας ταιριάζει αν είστε ένα δραστήριο και μοντέρνο άτομο και το ύφος της τελετής σας είναι ανάλογο.

Πάρτε μαζί σας ένα σουτιέν κι ένα ζευγάρι παπούτσια, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά που δίνουν στα ατελιέ.

Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο
Πάρτε μαζί σας στις βόλτες στα μαγαζιά μια φίλη σας ή τη μητέρα σας (καλύτερα να παίρνετε πάντοτε το ίδιο άτομο για να βλέπετε μαζί όλα τα σχέδια και να σχηματίζετε άποψη). Μια δεύτερη γνώμη είναι πάντοτε χρήσιμη. Εξάλλου, ένα άλλο άτομο που δεν είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένο, όσο εσείς, θα μπορέσει πιο ψύχραιμα να παρατηρήσει τυχόν ατέλειες που εσείς μέσα στον ενθουσιασμό σας δεν θα δείτε.

Προσέξτε το φωτισμό του ατελιέ. Μήπως κιτρινίζει; Το νυφικό σας θα δείχνει εντελώς διαφορετικό στο φως της ημέρας και της εκκλησίας.

Πώς θα ξέρετε ότι έχετε βρει το κατάλληλο; Μα θα το νιώσετε αμέσως ότι είναι αυτό που ψάχνατε, ότι έτσι φανταζόσαστε πάντοτε τον εαυτό σας νύφη!

Τι γίνεται από ’δώ και πέρα
Ποιο νυφικό μου πάει;Θα κλείσετε το νυφικό σας αφήνοντας κάποια προκαταβολή. Οι πωλήτριες θα σας πάρουν τα πρώτα μέτρα για επιδιορθώσεις ή αλλαγές που θα κάνουν. Μην αγοράσετε μικρότερο νούμερο με σκοπό να αδυνατίσετε, πάρτε το στο νούμερο σας, εξάλλου η τελική πρόβα θα γίνει μία εβδομάδα πριν το γάμο. Γενικά θα χρειαστείτε δύο με τρεις πρόβες. Μην διαλέξετε κάτι που θέλει πάρα πολλές επιδιορθώσεις, γιατί θα γίνει αγνώριστο στο τέλος. Πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε το νυφικό σας, αλλά και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να σας το φτιάξουν στα μέτρα σας. Μην το αφήσετε λοιπόν για την τελευταία στιγμή. Μαζί με το νυφικό σας διαλέξτε και τα αξεσουάρ σας, δηλαδή την κουάφ, το πέπλο και τα γάντια.

 

Διαβάστε επίσης