Η κινόα έχει κατακτήσει τον κόσμο της διατροφής με την πλούσια θρεπτική της αξία και την ευελιξία της σε διάφορες συνταγές. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κινόα που καλλιεργούνται σε πολλά χρώματα. Ωστόσο οι τρεις που καλλιεργούνται και καταναλώνονται πιο συχνά είναι η κόκκινη, η λευκή και η μαύρη ποικιλία.
Μπορεί να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη… masterchef;
Παγωτό vs Σορμπέ: Ποια είναι η διαφορά
Πόσες φορές έχετε αντιμετωπίσει το δίλημμα «Παγωτό ή Σορμπέ;» Εμείς πάντως πολλές! Είναι που και τα δύο έχουν ιδιαίτερη γεύση, μάς δροσίζουν και δε μπορούμε να τους αντισταθούμε. Ποιες όμως είναι οι διαφ0ρές τους;
Μετάβαση από 40ήμερη νηστεία σε κρεατοφαγία!
Ο άνθρωπος καταναλώνει περισσότερη τροφή απ’ όση χρειάζεται για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του. Κατά την περίοδο της νηστείας οι άνθρωποι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πραγματικές ανάγκες, αυτές που ο οργανισμός μας χρειάζεται για να συντηρήσει υγιές το σώμα μας.
Νηστίσιμες σαλάτες: δώστε γεύση και χρώμα στη Σαρακοστή!
Μια πολύ καλή λύση για την περίοδο της Νηστείας, αποτελούν οι ευφάνταστες σαλάτες με συνδυασμούς τροφίμων που γεμίζουν τον οργανισμό με ενέργεια και ποικιλία θρεπτικών συστατικών.
6 λύσεις για να βολέψεις τις κατσαρόλες στην κουζίνα σου
Αν θες να οργανώσεις τη μικρή σου κουζίνα, εδώ θα βρεις έξι τρόπους να αποθηκεύσεις τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σου σαν επαγγελματίας.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων
Χριστούγεννα χωρίς το συμπαθές πτηνό δεν νοούνται. Αναρωτήθηκες, όμως, ποτέ από πού “κρατάει η σκούφια” της γαλοπούλας που πρωταγωνιστεί στο γιορτινό σου τραπέζι;
Πέντε λάθη που καταστρέφουν την σούπα μας και πώς θα τα αποφύγουμε
Η παρασκευή σούπας από την αρχή φαίνεται σχετικά απλή — ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αλλά μικρά λάθη, όπως το να προσθέσουμε πολύ αλάτι ή να βάλουμε όλα τα υλικά μας στην κατσαρόλα ταυτόχρονα, μπορεί να καταστρέψουν τη γεύση και την υφή της σούπας
Συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων το καλοκαίρι
Ο σωστός χειρισμός και οι κατάλληλες συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης των τροφίμων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή κατανάλωσή τους, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
10 Διατροφικά tips για ένα υγιεινό καλοκαίρι
Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού στην παραλία, τα μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή καθώς και υπαίθρια δείπνα είναι επιτέλους εδώ. Αυτές οι συναθροίσεις όμως συχνά μας φορτώνουν με υψηλής θερμιδικής αξίας ζυμαρικά, τσιπς, παγωτά και κοκτέιλ.