3+1 …μαμαδίστικα φαγητά από τον Chef Γιάννη Λουκάκο

3+1 …μαμαδίστικα φαγητά από τον Chef Γιάννη Λουκάκο

Θέλετε να έχετε στο καθημερινό οικογενειακό σας τραπέζι, τα καλύτερα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα όπως τα τρώγατε από την μητέρα και την γιαγιά σας;

Έχετε κάνει ήδη αρκετές προσπάθειες και δεν έχετε καταφέρει ακόμα να πετύχετε εκείνη την τέλεια γεύση που είχε η κόκκινη σάλτσα της μαμάς, την λαχταριστή μυρωδιά του μουσακά της γιαγιάς και την πιπεράτη επίγευση από τα σουτζουκάκια που όταν τα μαγειρεύει η γειτόνισσα Πολίτισα μοσχοβολάει όλη η γειτονιά;

Σας έχουμε την λύση! Ο γνωστός και αγαπημένος σεφ Γιάννη Λουκάκος, αυτή τη φορά ασχολείται με τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και αφήνει για λίγο τις gourmet γεύσεις που μας έχει συνηθίσει. Έχει διαμορφώσει με πολύ μαεστρία και μεράκι τις πιο θρεπτικές, νόστιμες και αγαπημένες μαμαδίστικες συνταγές που λατρέψατε σαν παιδιά, εκτιμήσατε την αξία τους ως μεγάλοι και συνεχίζετε και σήμερα να μαγειρεύετε για την οικογένειά σας.

Το μενού ξεκινάει με σμυρναίικα σουτζουκάκια!

3747_soutzoukakiasmyneikaland_800

Το άρωμα Πόλης πρόκειται να κατακλύσει την κουζίνας σας. Οι λαχταριστές και αφράτες μπουκίτσες που λέγονται σουτζουκάκια είναι και θα είναι ένα από τα πικάντικα και αγαπημένα πιάτα για το κυριακάτικο τραπέζι. Τα μπαχαρικά, το κύμινο, ο κόλιανδρος εμπλέκονται σε έναν συνονθύλευμα γεύσεων που μαζί με τον κιμά αποδίδουν ένα τελικό αποτέλεσμα που χορταίνει και ευχαριστεί κάθε ουρανίσκο.

Δοκιμάστε και εσείς την εύκολη συνταγή για σουτζουκάκια από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο. Τρώγεται όλο τον χρόνο, χωρίς να την βαριέστε ποτέ!

Φασολάδα χυλωμένη, όλη η Ελλάδα σε ένα πιάτο!

3760_fasoladatop_800

Οι συμβουλές για το πώς θα χυλώσει η φασολάδα έχουν περάσει από στόμα σε στόμα. Ίσως και στην δική σας οικογένεια έχουν ακουστεί μερικά μικρά μυστικά για να γίνει η φασολάδα τέλεια, γευστική και…παραδοσιακή με όλη τη σημασία της λέξης!

Ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει μία συνταγή για κόκκινη φασολάδα με τα άκρως απαραίτητα υλικά για να απογειωθεί το πιάτο σας, ώστε να μην μείνει σταγόνα από μικρούς και μεγάλους.

Εκτός από εύκολη είναι τόσο θρεπτική που αξίζει να σταθούμε στην αξία της: οι φυτικές της ίνες και το άμυλο μας χορταίνει ζεστά το στομάχι, το σίδηρο τονώνει τον οργανισμό και η πρωτεΐνη αντικαθιστά τέλεια και υγιεινά το κρέας.

Σπανακόρυζο, λιτό- γήινο-τρυφερό!

3751_spanakorizontomataland_800

Ένα τόσο απλό πιάτο και όμως, μπορεί να σας βγει νερουλό, να σας λασπώσει το ρύζι, να σας παραπέσει το λάδι. Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε ένα συμπαγές και λαχταριστό σπανακόρυζο που όταν κοχλάζει μυρίζει τέλεια και σε γεύση είναι….άπιαστο!

Επικός και ακαταμάχητος, ένα πιάτο σταθμός! Αυτός είναι ο μουσακάς…

3712_mousakasland_800

Ζουμερός, με τη σαλτσούλα του να έχει ποτίσει το κάθε συστατικό του, μερακλίδικος, μπελαλίδικος, δεν θέλετε να τελειώσει το κομμάτι σας!

Αν θέλετε να σας συγχαίρουν όλοι για τον μουσακά σας, την επόμενη φορά που θα τον φτιάξετε δοκιμάστε την συνταγή για mousaka by Yiannis Lucacos, ένα αυθεντικό ελληνικό πιάτο που χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο και όρεξη για την προετοιμασία του, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Βρείτε όλες τις παραδοσιακές μαμαδίστικες και γιαγιαδίστικες συνταγές μαγειρικής, από την ιστοσελίδα του φημισμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου.

Διαβάστε επίσης