Οι τροφές που καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή

Οι τροφές που καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή Οι τροφές που καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής τόσο θετικά όσο και αρνητικά, λόγω της επίδρασής τους στη συνολική υγεία σας.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνά ένα πολύπλοκο πρόβλημα, κοινό με την ηλικία, που σπάνια είναι καθαρά σωματικό ή ψυχολογικό, αλλά η διατροφή σας μπορεί να παίξει ρόλο όπως μπορεί να προκαλέσει χρόνια νόσο.

Με άλλα λόγια, οι χειρότερες τροφές που επηρεάζουν την καρδιά, την αρτηριακή σας πίεση και τον κίνδυνο για διαβήτη είναι γενικά οι τροφές που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή.

Σε πολλές περιπτώσεις, η μάχη με τη διέγερση στις γυναίκες και τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες μπορεί όχι μόνο να είναι απογοητευτική στην κρεβατοκάμαρα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών,.

Εάν έχετε χοληστερόλη, πλάκα και φλεγμονή, είναι πιθανό να εμποδίσει τη ροή του αίματος στις στενές πνευμονογαστρικές αρτηρίες, το ένα τέταρτο του μεγέθους των στεφανιαίων αρτηριών, που τροφοδοτούν τα γεννητικά όργανα προτού εμποδίσουν τις στεφανιαίες αρτηρίες. Ο διαβήτης επηρεάζει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία και βλάπτει τον νευρικό ιστό, επηρεάζοντας τις αισθήσεις στο δέρμα και μειώνοντας τη διέγερση.

Η ενίσχυση του ελέγχου του σακχάρου, η μείωση της αυξημένης αρτηριακής πίεσης, η διαχείριση της χοληστερόλης και η βελτιστοποίηση των ορμονών και του μεταβολισμού είναι μεταξύ των πολλών τρόπων για τη σεξουαλική υγεία. Πολλοί από αυτούς τους παράγοντες θα βελτιωθούν μέσω της διατροφής και ειδικά με τον περιορισμό των παρακάτω τροφών που υπονομεύουν τη μεταβολική υγεία και καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή.

Αυτές οι τροφές καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν είναι τόσο καλή για τη σεξουαλική σας ζωή. Το χρόνιο υψηλό σάκχαρο αίματος από την κατανάλωση τροφών χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, υψηλής επεξεργασίας, όπως το άσπρο ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τα πατατάκια και τα ποτά με ζάχαρη, είναι ο ένοχος για πολλά προβλήματα σεξουαλικής υγείας.

Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τις πιθανότητες για διαβήτη, ο οποίος οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία και καταστολή της τεστοστερόνης. Η αδυναμία να αποκτήσετε στύση ή να διατηρήσετε την όρεξη για σεξ είναι συχνή στους άνδρες με διαβήτη τύπου 2. Συχνά προκαλείται από μακροχρόνια υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το οποίο βλάπτει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.

Η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων τροφών όπως αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται με άλευρα που έχουν αφαιρεθεί οι ίνες τους πυροδοτεί επίσης τη φλεγμονή, η οποία μειώνει τη σεξουαλική ορμή σε άνδρες και γυναίκες.

Τηγανητά φαγητά

Τα τηγανητά φαγητά όπως φτερούγες και πιπεριές γεμιστές με τυρί είναι νόστιμα αλλά πλούσια σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν συνδεθεί με στεφανιαία νόσο, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση, Όλες αυτές οι ασθένειες, όπως αναφέραμε παραπάνω, συνδέονται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Μπύρα και κοκτέιλ

Ενώ μερικά ποτά μπορεί να πυροδοτήσουν την επιθυμία για σεξ, μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τη σεξουαλική διέγερση και μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη οργασμού. Οι γυναίκες παρουσιάζουν λιγότερη κολπική λίπανση μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Αναψυκτικά

Το αμυλοσιρόπιο (σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη), το οποίο αποτελεί το κύριο γλυκαντικό των περισσότερων αναψυκτικών σε συνδυασμό με τα επεξεργασμένα σάκχαρα που αυτά περιέχουν, προκαλεί βλάβη στα αγγεία μέσω της αύξησης των επιπέδων χοληστερόλης και αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Η αντικατάσταση της ζάχαρης με ασπαρτάμη ή άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες δεν αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, καθώς μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, των ουσιών που ελέγχουν τη λίμπιντο. Αν θέλετε να αποφύγετε τη ζάχαρη, προτιμήστε τροφές με φυσικό γλυκαντικό στέβια.

Τρόφιμα σε κονσέρβα

Πολλά κουτιά αλουμινίου περιέχουν BPA, μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σεξουαλικής υγείας. Οι άνδρες που έχουν εκτεθεί στην ουσία BPA έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στο σεξ, αλλά και μειωμένη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή. Προτιμήστε φρέσκες τροφές ή έστω τα συσκευασμένες σε υλικό από γυαλί ή πλαστικό που δεν έχει την ουσία BPA.

Ποπ κορν μικροκυμάτων

Οι συσκευασίες περιέχουν χημικά όπως το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA). Τέτοιες σύνθετες ουσίες μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματόζωα, έδειξαν ότι τα χημικά αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση καρκίνου στο συκώτι ή το πάγκρεας. Τα μικροκύματα κάνουν αυτές τις ουσίες να εξατμίζονται κι έτσι απορροφώνται από τους σπόρους του καλαμποκιού.

Κόκκινο κρέας

Η κατανάλωση υπερβολικού κορεσμένου λίπους από πηγές κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να παράγει περισσότερη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας ( LDL ή κακή χοληστερόλη), η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Μια από τις πιο κοινές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η αρτηριοσκλήρωση (στένωση των αιμοφόρων αγγείων). Αυτό που μπορεί να συμβεί στα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά μπορεί σίγουρα να συμβεί σε αυτά που τροφοδοτούν τα γεννητικά όργανα.

Αλλαντικά

Τα αλλαντικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για το καλό σεξ λόγω του νατρίου που συντηρεί το κρέας. Τα επεξεργασμένα αλλαντικά είναι πολύ πλούσια σε αλάτι και μπορεί να συμβάλλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση, Η υψηλή αρτηριακή πίεση συμβάλλει στη στυτική δυσλειτουργία και στη μείωση της λίμπιντο.

Διαβάστε επίσης