Ο ύπνος δίπλα σε έναν σκύλο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αϋπνίας

Ο ύπνος δίπλα σε έναν σκύλο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αϋπνίας Ο ύπνος δίπλα σε έναν σκύλο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αϋπνίας

Ο ύπνος αγκαλιά με το αγαπημένο μας κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της αϋπνίας.

Κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου γνωρίζει ότι οι τετράποδοι φίλοι μας είναι μέλος της οικογένειάς μας. Η χημεία μεταξύ των σκύλων και των ανθρώπων είναι αναμφισβήτητη, με το 56 τοις εκατό των ιδιοκτητών σκύλων να αναφέρουν ότι κοιμούνται δίπλα στο κατοικίδιό τους, σύμφωνα με έρευνα

Αλλά οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι το να αφήνεις τον σκύλο σου να κοιμάται μαζί σου στο κρεβάτι μπορεί να προσφέρει πραγματικά οφέλη για την υγεία.

Η έρευνα ανέδειξε πέντε λόγους για τους οποίους είναι ωφέλιμο οι άνθρωποι να κοιμούνται δίπλα στον χνουδωτό τους φίλο.

Βελτιωμένος ύπνος

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο σκύλος που κοιμάται στο κρεβάτι δίπλα μας μπορεί να μετριάσει το άγχος μας, να βελτιώσει τη διάθεση και να δημιουργήσει ένα καλό περιβάλλον για ξεκούραση, καταπολεμώντας την αϋπνία.

Ο ύπνος με κατοικίδια ζώα ενθαρρύνει την παραγωγή και την απελευθέρωση περισσότερης ωκυτοκίνης και όταν τα επίπεδά της είναι υψηλά, είναι πιο πιθανό να νιώσουμε χαλαρό το σώμα μας.

Ενισχυμένη ανοσία

Το μοίρασμα του κρεβατιού μας με το κατοικίδιό μας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η παρουσία ζώων συντροφιάς μέσα στο σπίτι ενθαρρύνει την ποικιλία των μικροοργανισμών και η έρευνα δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύεται όταν εκτίθεται σε μια ποικιλία μικροοργανισμών. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν αλλεργίες όταν μεγαλώνουν μαζί τους.

Αυξημένη άνεση και ασφάλεια

Οι γούνινοι φίλοι μας μπορούν να μάς βοηθήσουν να νιώσουμε μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα κατοικίδια ζώα δημιουργούν μια ασφαλή και ζεστή ατμόσφαιρα βελτιώνοντας τον καρδιακό μας παλμό με την προστατευτική τους φύση. Τα σκυλιά αυξάνουν το αίσθημα της θαλπωρής, ειδικά στους ανθρώπους που αισθάνονται μοναξιά. Αν έχουμε έναν εφιάλτη, τα σκυλιά μπορούν να μας ξυπνήσουν, βοηθώντας στην άμβλυνση του προβλήματος.

Πιο καθαρά κλινοσκεπάσματα

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι πιο πιθανό να καθαρίζουν πιο συχνά το σπίτι τους λόγω των τριχών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα ζώα αποβάλουν μέρος του τριχώματός τους.

Εννέα στους δέκα πλένουμε τα σεντόνια μας κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά υγιεινό και δεν θα κρατήσει τα αλλεργιογόνα μακριά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα κατοικίδια παρέχουν έναν επιπλέον λόγο για να διατηρείτε το σπίτι τακτοποιημένο, οπότε ο ύπνος μαζί τους και το πλύσιμο των λευκών ειδών κάθε λίγες μέρες σε έναν ζεστό κύκλο θα αποτρέψει τη συσσώρευση σκόνης στις ίνες.

Ενίσχυση εμπιστοσύνης

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που αποκομίζουν οφέλη όταν μοιράζονται το κρεβάτι τους με ένα λατρεμένο κουτάβι καθώς και τα ζώα ωφελούνται αναπτύσσοντας υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης διευκολύνοντας την επικοινωνία, την εκπαίδευση, καθώς και τη βελτίωση της σχέσης με τα μέλη της οικογένειας.

Οι ορμόνες που απελευθερώνονται για τους ανθρώπους έχουν την ίδια επίδραση στα ζώα. Οι σκύλοι θα αισθάνονται ως μέρος μιας αγέλης και οι γάτες θα νιώθουν πιο προστατευμένες.

Διαβάστε επίσης