Δημιουργώντας έναν Feng Shui κήπο

Δημιουργώντας έναν Feng Shui κήπο Δημιουργώντας έναν Feng Shui κήπο

Κάθε στυλ κήπου μπορεί να ενσωματώσει τις αρχές του Feng Shui, από έναν απλό εξοχικού στυλ κήπο που δεν θεωρείται επιτηδευμένος, μέχρι τους ασύμμετρους αρχιτεκτονικούς κήπους.

Το κλειδί είναι η σωστή τοποθέτηση και η ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια του yin και του yang. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χρώματα, φυτά, δέντρα, θάμνους, υδάτινα σημεία, έπιπλα κήπου, φωτισμό, μεταλλικά κουδουνάκια ανεμοδείκτες, και άλλα αξεσουάρ.

Feng_Shui_garden_8Για να έχετε έναν τέλειο Feng Shui κήπο, φυτέψτε τον με ένα μείγμα από λουλούδια, θάμνους και δέντρα που θα τέρπουν τις αισθήσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Τα φυτά θα πρέπει να είναι υγιή, με πλούσια βλάστηση και σωστά κλαδεμένα. Τα σχήματα θα πρέπει να ισορροπούν το ένα με το άλλο για να παράγουν καλό Feng Shui για το σπίτι σας και τους ενοίκους του.

Για να κερδίσετε πλούτη, τύχη και ευημερία καλλιεργήστε υγιή φυτά στη νοτιοδυτική μεριά του κήπου. Η παρουσία των τρυφερών φυλλωμάτων μπορεί να ισορροπήσει με το yang της φυσικής πέτρας και των βράχων. Τοποθετήστε μερικά πέτρινα διακοσμητικά, γλάστρες και ζαρντινιέρες από τερακότα για να αγγίξετε την γήινη ενέργεια, ιδιαίτερα στη νοτιοδυτική και βορειοδυτική μεριά του κήπου.

Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών σε έναν κήπο, μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να δώσετε δηλαδή το στυλ που προτιμάτε. Μια συστάδα δέντρων ή ένα αμπελόκλημα είναι πολύ yang και μπορούν να οριοθετήσουν ένα χώρο για να κάθεστε και να να σηματοδοτήσουν τα όρια του κήπου σας.

Αν έχετε τοίχους ή φράχτες στον κήπο σας, μην απελπιστείτε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξουν τα αναρριχώμενα φυτά και λουλούδια σας. Αυτό προσθέτει χρώμα και ύψος σε έναν κήπο. Με κατάλληλο σχεδιασμό, τα φυτά αυτά μπορούν να απαλύνουν αιχμηρές άκρες σε γωνίες μειόνοντας έτσι το επιβλαβές «κακό chi».

Ένα εφφέ κτίσματος μπορεί να δημιουργηθεί σε μεγάλες εκτάσεις, φυτεύοντας μια μίξη από λουλούδια και αειθαλείς θάμνους σε πέργκολες.

Ένας χωριάτικος ξύλινος φράχτης δείχνει τέλειος σε έναν εξοχικό κήπο. Αν είναι τοποθετημένος προς την Ανατολή θα βοηθήσει στην ενίσχυση του στοιχείου του ξύλου.

Feng_Shui_garden_9Η παρουσία του νερού είναι πολύ σημαντική σε έναν Feng Shui κήπο και είναι το στοιχείο κλειδί για να προσελκύσουμε το θετικό και ευεργετικό chi. Τα διάφορα διακοσμητικά με νερό, είναι όμορφα όλο τον χρόνο όπως κελαρύζουν, στάζουν, πιτσιλούν, ανακλούν το φως και τις σκιές μπροστά σε ένα φόντο από πολυτελή φυτά ή μυστηριώδεις πέτρες.

Στο Feng Shui η τοποθεσία του νερού είναι στοιχειώδης. Περίτεχνα διακοσμητικά νερού μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό θέμα ενός κήπου, βεβαιωθείτε όμως ότι δεν επισκιάζει τον υπόλοιπο κήπο.

Τα χρυσόψαρα σε λιμνούλα είναι πολύ αισιόδοξα και ελπιδοφόρα σύμφωνα με το Feng Shui.

Κάποιες περιοχές είναι αρκετά ευρύχωρες μόνο για μικρά διακοσμητικά νερού. Βεβαιωθείτε ότι το νερό κυκλοφορεί αδιάκοπα. ΟΙ λιμνούλες με φυσικό σχήμα δείχνουν εναρμονισμένες με τον κήπο και θα πρέπει να γεμίζονται με ενδιαφέροντα υδρόβια φυτά.

Αν έχετε ήδη τοποθετήσει μια λιμνούλα στον Feng Shui κήπο σας, θα πρέπει να φροντίζετε να είναι καλοδιατηρημένη με υγιή φυτά και ψάρια. Οποιαδήποτε νεκρά ή άρρωστα φυτά και ψάρια εμποδίζουν το καλό chi.

Το νερό που πέφτει πάνω σε πέτρες μοιάζοντας με καταρράκτη δημιουργεί ένα πολύ ελκυστικό εφφέ.

Τα ευχάριστα στριφογυριστά μονοπάτια είναι η καρδιά ενός Feng Shui κήπου. Είναι ζωτικοί αγωγοί του chi. Πολλά υλικά μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι κήπου. Τα μονοπάτια-μαίανδροι μπορούν να διακοσμηθούν στα πλαϊνά με λεπτεπίλεπτα έρποντα φυτά που ισορροπούν την ενέργεια yang από τις πέτρες, το μπετόν ή τα τούβλα.

Τα μονοπάτια μπορούν να περνούν απ’ όλο τον κήπο και να οδηγούν σε ηλιόλουστα, ευχάριστα σημεία όπου μπορεί κανείς να καθίσει, περιτρυγυρισμένα από μικρούς θάμνους και αρωματικά βότανα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στριφογυριστό μονοπάτι από γρασίδι που να οριοθετείται από λουλούδια και βότανα που αναπτύσσονται γρήγορα.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης