Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τεχνητά φυτά

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τεχνητά φυτά Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τεχνητά φυτά

Τεχνητά φυτά και λουλούδια μπορούν να δώσουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Μπορούν να δώσουν ζωντάνια και χρώμα σε ένα κρύο δωμάτιο, ειδικά αν τοποθετηθούν σε θέσεις-κλειδιά, όπως στο τραπεζάκι του καφέ, μια γωνιά του δωματίου ή στο γείσο του παραθύρου. Σκεφτείτε το!

Ίσως αναρωτιέστε, μα γιατί να χρησιμοποιήσω τεχνητά φυτά. Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσουν γιατί πιστεύουν πως είναι αρκετά «ψεύτικα» και δεν τα θεωρούν απαραίτητα. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρόνο που θα ξοδέψουν για να τα επιλέξουν. Αρχίστε να παρατηρείτε γύρω σας και θα δείτε ότι έχουν γίνει πολύ δημοφιλή.

Υπάρχουν όχι μόνο στη διακόσμηση των σπιτιών, αλλά και σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και γραφεία. Όπου τα τεχνητά φυτά τοποθετούνται με σωστό τρόπο, μπορούν να δώσουν μια ξεχωριστή νότα, έναν κομψό και εκλεπτυσμένο χώρο, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα συντήρησης σε σύγκριση με τα αληθινά φυτά. Τα τεχνητά φυτά και άνθη προσφέρουν χαρά και ενθουσιασμό.

Πλεονεκτήματα της χρήσης τεχνητών φυτών

Σε αντίθεση με τα φυσικά, δεν θα μεταφέρουν την ανεπιθύμητη παρουσία εντόμων μέσα στο σπίτι μας.

Δεν θα αφήσουν σταγόνα νερού ή υγρασίας στο δοχείο τους.

Αλλάζουν όποτε τα βαρεθούμε, γιατί μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε προσωρινά και να τα εμφανίσουμε όταν χρειαστεί, κάθε φορά ανάλογα με το ύφος και το περιβάλλον.

Τα τεχνητά άνθη απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Δεν χρειάζεται να ενημερωθούμε για την φροντίδα τους (με το λίγο χρόνο που έχουμε μερικές φορές!) Δεν απαιτούν πότισμα και δεν μαραίνονται.

Δεν θα έχουμε προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες.

Είναι φθηνότερα γιατί δεν χρειάζεται να τα αγοράζουμε κάθε εβδομάδα.

Δεν προκαλούν καμία αλλεργία (ούτε στους καλεσμένους σας).

Μειονεκτήματα της διακόσμησης με τεχνητά φυτά

Η σκόνη και η βρωμιά κολλούν επάνω τους ειδικά αν βρίσκονται κοντά σε παράθυρο. Επομένως, είναι απαραίτητο να είμαστε πάντα σε επιφυλακή, για να διατηρούν αυτή τη φυσική όψη τους. Με απλό σαπούνι και νερό, το πρόβλημα λύθηκε! Θα παραμείνουν όμορφα και ευπαρουσίαστα.

Δεν αφήνουν το άρωμά τους στο φυσικό περιβάλλον.

Αν δεν είναι από καλό υλικό, μπορεί να έχουν πολύ ψεύτικη εμφάνιση.

Τύποι τεχνητών φυτών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

1. Κρεμαστά και γιρλάντες

Μπορούν να πλεχτούν θαυμάσια σε πέργκαλες, ή απλά να κρέμονται σαν καταρράκτες από τον τοίχο. Μπορούν να είναι σκέτες πρασινάδες ή ανθισμένες περικοκλάδες. Καλύπτουν υπέροχα γωνίες, πρεβάζια, κολώνες και ράφια.

2. Παχύφυτα και κάκτοι

Τα παχύφυτα είναι φυτά με παχύ μίσχο ή με αγκάθια, όπου αποθηκεύουν νερό, όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Όπως για παράδειγμα, η αλόη. Τα τεχνητά παχύφυτα επειδή έχουν συμπαγή φόρμα, εύκολα παρομοιάζονται με τα φυσικά φυτά, αν είναι φτιαγμένα από κατάλληλο υλικό.

3. Δέντρα σε γλάστρες

Σε αυτή την περίπτωση θα εκπλαγείτε με τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει: φοίνικες (για να δώσουμε τροπική αίσθηση), φράκτες, φτέρες, κισσοί (π.χ. για κρεμαστά, κλπ). Μπορούμε να τα βρούμε σε μικρά μεγέθη (επιτραπέζια) ή μεγαλύτερα για το πάτωμα. Απλά να είστε προσεκτικοί, όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μοιάζει με τεχνητό, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε πολύ περισσότερο για την ποιότητα.

Αν θέλουμε να επιτύχουμε ένα ανατολίτικο ή μινιμαλιστικό στυλ, προτιμούμε να τοποθετήσουμε ξύλινες βέργες ή τεχνητά καλάμια μπαμπού. Αλλά προσέξτε, να συνδυάζονται με το στυλ των επίπλων, για να μην χαλάνε την αρμονία. Επίσης, τα τεχνητά δέντρα μπονσάι είναι μια κομψή επιλογή, αλλά μπορεί να είναι λίγο ακριβά.

4. Λουλούδια σε γλάστρα

Το πιο διαδεδομένο είδος είναι ανθισμένα κλαδιά λευκής ή ροζ ορχιδέας. Τα τεχνητά τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται επίσης στην εσωτερική διακόσμηση, με το πλεονέκτημα ότι το στέλεχός τους μπορεί να φαίνεται πολύ φυσικό. Στην περίπτωση αυτή, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται, είναι ως επί το πλείστον κόκκινο, πορτοκαλί και κρεμ.

Ωστόσο, οι δυνατότητες για τα λουλούδια είναι σχεδόν ατελείωτες και θα εξαρτηθεί πολύ από το γούστο σας και το συνδυασμό που θέλετε να κάνετε.

Τι τεχνητό φυτό ταιριάζει στον κάθε χώρο;

Σε εξωτερικό χώρο

Έχετε σκεφτεί ότι μια πόρτα ή ένα παράθυρο προς τον έξω κόσμο, όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα τεχνητό φυτό ή ένα λουλούδι, προσφέρει αίσθημα χαράς στους επισκέπτες, ακόμη και πριν από την είσοδό τους στο σπίτι μας;

Μια πολύ καλή ιδέα, αν έχουμε έναν μεγαλύτερο ή μικρότερο χώρο στον εξωτερικό τοίχο ή ακόμα και μια μεγάλη κεντρική πόρτα, είναι να τοποθετήσουμε ένα κρεμαστό φυτό (μπορεί να είναι μια επιλογή κισσού) και το σπίτι μας θα φαίνεται πολύ πιο κομψό και με προσωπικότητα. Μπορούμε επίσης αντικριστά στην είσοδο να τοποθετήσουμε τεχνητά τοπίαρι (ανάγλυφα) δεντράκια, πυξάρια, κυπαρίσσια κλπ.

Το καθιστικό

Μεγάλα φυτά, όπως φίκοι μπορούν θαυμάσια να ομορφύνουν τις γωνίες. Μια θέση δίπλα στο παράθυρο θα τους έδινε πρόσθετη φυσικότητα. Μίνι κάκτοι και παχύφυτα μπορούν να συμπληρώσουν διακοσμητικά κάποιο ράφι, τραπεζάκια στο χωλ, και το έπιπλο του γραφείου.

Η τραπεζαρία

Εντοπίζουμε το κέντρο του χώρου με μια γρήγορη ματιά και «παίζουμε», συνδυάζοντας διαφορετικά χρώματα, όταν πρόκειται για λουλούδια.

Εδώ υπάρχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μεγάλα φυτά (φοίνικες για παράδειγμα) ή κρεμαστά από το ταβάνι μέσα σε δοχεία, ειδικά στις γωνίες ή σε μια γωνία που χρειάζεται γέμισμα.

Το μπάνιο

Τα φυτά μπορούν να είναι μια τέλεια διακόσμηση αν τοποθετηθούν σε μια γωνία. Ή πάνω από την τουαλέτα ή το πλυντήριο ή, αν δεν υπάρχει πολύς χώρος (δοκιμάστε τις μικρές, αλλά πολύχρωμες αφρικανικές βιολέτες). Αν θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη ευφορία στο περιβάλλον, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μεγαλύτερο σκούρο πράσινο φύλλωμα εάν το μέγεθος του μπάνιου σας το επιτρέπει. Ένα μπονσάι είναι επίσης ιδανικό σε αυτό το περιβάλλον, επειδή παρέχει μια νότα γαλήνης.

Η κουζίνα

Η τέλεια λύση σε αυτό το χώρο είναι τα τεχνητά φυτά. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα υγρό δωμάτιο και με εναλλαγές στη θερμοκρασία, είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθεί ένα φυσικό φυτό. Επιπλέον, πολύ πιο εύκολα μπορεί να καθαριστεί το τεχνητό φυτό από τα επικαθήμενα, βλαβερά λίπη, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Το μέρος, για παράδειγμα, πάνω ή κατά μήκος των ντουλαπιών μπορεί να δώσει ζωή στο περιβάλλον, αλλά και να ομορφύνει χώρο.

Το υπνοδωμάτιο

Σε αυτό το περιβάλλον, τα τεχνητά φυτά είναι επίσης πολύ καλή επιλογή, δεδομένου ότι οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να μην έχουμε φυσικά φυτά. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιήσουν τεχνητά ανθισμένα φυτά σε αυτό το δωμάτιο, δίνοντας μια ευχάριστη αίσθηση και μια φινέτσα. Μπορούμε να φτιάξουμε ακόμη και μια ολόκληρη σύνθεση.

Μια δημοφιλής θέση είναι το κομοδίνο, που ελκύει μεγάλο μέρος της προσοχής μας, όταν μπούμε στο υπνοδωμάτιο.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης