Πώς να βάλετε εύκολα το πάπλωμα στην παπλωματοθήκη

Πώς να βάλετε εύκολα το πάπλωμα στην παπλωματοθήκη Πώς να βάλετε εύκολα το πάπλωμα στην παπλωματοθήκη

Το στρώσιμο του κρεβατιού είναι μια χρονοβόρα διαδικασία το φθινόπωρο και το χειμώνα επειδή τα σεντόνια και τα σκεπάσματα είναι περισσότερα και βαρύτερα. Ιδιαίτερα με τα παπλώματα και τις κουβέρτες που θα πρέπει να μπουν στην παπλωματοθήκη.

Δείτε εδώ ένα βολικό και γρήγορο τρόπο για να βάλετε το πάπλωμα στην παπλωματοθήκη και να εξοικονομήσετε κόπο και χρόνο.

Βήμα 1: Απλώστε την παπλωματοθήκη

Πάρτε την παπλωματοθήκη και απλώστε την στο κρεβάτι σου ή στο πάτωμα αν είναι καθαρό. Για να μπορέσετε να το κάνετε σωστά, θα πρέπει να την έχετε γυρισμένη από την ανάποδη. Επίσης, το σημείο στο οποίο ανοίγει θα πρέπει να είναι από τη μεριά που το κρεβάτι τελειώνει.

Βήμα 2: Στρώστε το πάπλωμα

Το επόμενο βήμα είναι να απλώσετε το πάπλωμα ή την κουβέρτα ή και τα δυο από πάνω. Πρόσεξε να απανωτίζουν οι γωνίες. Σε περίπτωση που βάλετε και κουβέρτα και πάπλωμα, προτείνουμεα να τα ενώσετε με μια παραμάνα. Πρώτα, πρώτα για να μην γλιστράνε και δεύτερον για να μπορέσετε να το στρώσετε σωστά.

Βήμα 3: Τυλίξτε το

Ήρθε η ώρα για να το διπλώστε. Ακολουθήστε τη διαδικασία που θα κάνατε για να διπλώσετε ένα χαλί. Υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει οι γωνίες από τις άκρες να είναι απανωτισμένες έτσι ώστε να σας βγει σωστά. Φροντίστε το ρολό που έχετε φτιάξει να μην είναι τσαπαστσούλικο!

Βήμα 4: Γυρίστε τη γωνία

Εδώ είναι το λίγο δύσκολο κομμάτι. Πιάστε καλά τη μια γωνία και γυρίστε την έτσι ώστε να μπορέσετε να γυρίσετε το πάπλωμα μέσα στην εσωτερική γωνίτσα από την παπλωματοθήκη. Συνεχίστε να το γυρνάτε κατά μήκος όλου του ρολού! Έπειτα κλείστε την παπλωματοθήκη.

Βήμα 5: Ξετυλίξτε και απλώστε

Τέλος το μόνο που σας μένει να κάνετε είναι να ξετυλίξετε το ρολό και να στρώσετε το κρεβάτι σας. Ίσως να χρειαστεί να το τινάξετε λίγο για να μπορέσει να στρώσει λίγο καλύτερα. Και το κρεβάτι σας είναι πανέτοιμο!

Διαβάστε επίσης