5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη!

5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη! 5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη!

Μπορεί να μην σου έχει περάσει καν από το μυαλό, αλλά υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν το μακιγιάζ σου.

Σκοπός του μακιγιάζ είναι να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά μας όσο καλύτερα μπορούμε και να καλύψουμε τυχόν μικροατέλειες στο πρόσωπο μας.

Αν θέλεις την καλύτερη εκδοχή σου με μακιγιάζ, τότε σημείωσε τα παρακάτω λάθη ώστε να αποφευχθούν στην επόμενη έξοδο σου.

1. Λάθος σκιές ματιών

Σου αρέσουν οι σκιές ματιών με γκλίτερ και πιστεύεις ότι φωτίζουν το βλέμμα σου;

Κάνεις λάθος! Εκτός του ότι οι σκιές ματιών με γκλίτερ είναι ξεπερασμένες, μετά από λίγη ώρα διεισδύουν στις γραμμές της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να τονίζουν ακόμη περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δημιουργείται ένα σμήγμα πάνω από το μάτι (λόγω της υγρασίας) ή οριζόντιες γραμμές (από το άνοιγμα-κλείσιμο των ματιών).

Σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι πρέπει να ξέρεις ότι οι συγκεκριμένες σκιές είναι πλέον εκτός μόδας!

Για έντονο βλέμμα, οι ματ σκιές ματιών είναι ιδανικές!

Μετά την ηλικία των 45, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποχαιρετίσεις αυτές τις αντιθέσεις, καθώς τονίζουν πολύ τις ρυτίδες του προσώπου και κάνουν τα βλέφαρά να φαίνονται πεσμένα.

2. Πολύ έντονο eyeliner

Προσοχή στην κακή χρήση του eyeliner. Το έντονο περίγραμμα των ματιών μπορεί να αρμόζει στην ηλικία σου κατά την εφηβεία, αλλά μέχρι εκεί!

Το περίγραμμα των ματιών σκληραίνει τα χαρακτηριστικά.

Προτίμησε ένα διακριτικό eyeliner, δίνει πιο φυσικό και ωραίο αποτέλεσμα και συγχρόνως την κατάλληλη ένταση στο βλέμμα.

Για να «ανοίξεις» το βλέμμα σου, εφάρμοσε το eyeliner στο πάνω μέρος του ματιού και τόνισέ το με λίγη μάσκαρα.

3. Πολύ σκούρο κραγιόν για τα χείλη

Το κόκκινο κραγιόν συμβολίζει το πάθος, τον έρωτα, είναι πολύ θηλυκό και πολύ λαμπερό, αλλά έχει και τα μειονεκτήματά του: μπορεί να απογειώσει την εμφάνισή σου και επίσης να την ισοπεδώσει, εάν δεν ληφθούν υπόψη ορισμένες τεχνικές!

Τα σκουρόχρωμα κραγιόν θα πρέπει να εφαρμόζονται σε τέλεια ενυδατωμένα χείλη, ενώ παράλληλα το περίγραμμα θα πρέπει να είναι «καθαρό».

Το σκούρο κραγιόν σκληραίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή τα υπερ-τονίζει, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Γι’ αυτό, θα πρέπει να αντισταθμίζετε το σκουρόχρωμο κραγιόν με λίγο ρουζ στα ζυγωματικά και πολύ λίγη μάσκαρα στα μάτια. Έτσι, τα βλέμματα δεν θα είναι καρφωμένα μόνο στα χείλη σας!

4. Ένα ακατάλληλο concealer

Το concealer είναι μεγάλη εφεύρεση! Η κατάλληλη απόχρωση και η σωστή εφαρμογή του θα απογειώσουν το βλέμμα σου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η λανθασμένη εφαρμογή του ή μια λάθος απόχρωση concealer, θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για το βλέμμα σου.

Επέλεξε ένα concealer του οποίου η απόχρωση είναι περίπου ένα τόνο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σου και έχει ενυδατικές ιδιότητες, για ένα πιο φρέσκο ​​και νεανικό περίγραμμα ματιών.

Τα concealer σε βαζάκια έχουν πιο κρεμώδη υφή και ενυδατώνουν καλύτερα, ενώ αυτά που είναι σε sticks, ναι μεν είναι πιο καλυπτικά, αλλά δεν ενυδατώνουν τόσο!

5. Κακοσχηματισμένα φρύδια

Τα φρύδια πλαισιώνουν το βλέμμα και δομούν το πρόσωπό σου. Τα πολύ σκούρα φρύδια ή το λάθος σχήμα, μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία σου.

Τα πολύ σκούρα φρύδια είναι σαν το πολύ σκούρο κραγιόν, «σκληραίνουν» και «αγριεύουν» τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, ειδικά το βλέμμα, με αποτέλεσμα να σου προσθέτουν χρόνια!

Διαβάστε επίσης