Μέθοδοι Αποτρίχωσης: Το Ξυράφι

Μέθοδοι Αποτρίχωσης: Το Ξυράφι Μέθοδοι Αποτρίχωσης: Το Ξυράφι

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Παρά τις αναρίθμητες αλλαγές του καιρού, η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά. Μαζί και ο δικός μας πυρετός για να προετοιμαστούμε. Η εξόρμηση προς τις παραλίες βρίσκεται προ των πυλών, καθώς επίσης η αρχή για την αποκάλυψη περισσότερου . . . γυμνού.

Οι δίαιτες αλλάζουν χέρια πυρετωδώς, τα γυμναστήρια γεμίζουν. Όμως είτε είμαστε αδύνατοι, ευτραφείς, γυμνασμένοι ή αγύμναστοι, είτε γυναίκες είτε άνδρες, ένας είναι ο κοινός παρονομαστής: οι τρίχες! Όπως και αν έχουμε πάρει απόφαση να είμαστε ή να γίνουμε, η τριχοφυΐα είναι ένας «εχθρός» που όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Μέθοδοι Αποτρίχωσης: Το ΞυράφιΟι περισσότεροι είμαστε μπερδεμένοι από την ποσότητα των μεθόδων και την ποικιλία των προϊόντων. Τα διλήμματα πολλά: «να πάω σε ινστιτούτο;», «να το κάνω εγώ σπίτι μου;», «οι υπηρεσίες στα κομμωτήρια με καλύπτουν;», «ποια μέθοδος μου ταιριάζει», «μήπως να μείνω στο ξυράφι;», «θέλω να σταματήσω το ξυράφι αλλά πώς θα περιμένω να μακρύνουν για να βγουν;»

Οι βασικές μέθοδοι αποτρίχωσης είναι πέντε: το ξυράφι, οι αποτριχωτικές μηχανές, η κρέμα, η χαλάουα και το κερί. Θα αναλύσουμε σταδιακά την κάθε μέθοδο ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να βρούμε ποια είναι εκείνη που μας καλύπτει περισσότερο. Επίσης, θα κάνουμε ξεχωριστή αναφορά για τους άντρες, που μάλλον θα πρέπει να νιώθουν παραμελημένοι, διότι κι εκείνοι έχουν τις ανάγκες τους και αντιλαμβάνονται πως είναι πιο δύσκολο να ρωτήσουν, πόσο μάλλον να δοκιμάσουν.

Ας δούμε την πρώτη μέθοδο: το ξυράφι

Τα Υπέρ
Λύση απλή, πολύ προσιτή και κυρίως ανώδυνη. Είναι εκεί όταν την χρειαστείς, γίνεται χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε εταιρείες και είδη, ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας.

Τα Κατά
Μέθοδοι Αποτρίχωσης: Το ΞυράφιΔεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ξυραφάκια επινοήθηκαν προκειμένου να ξυρίζουν ανδρικά πρόσωπα. Το ατομικό ξυραφάκι αντικατέστησε τη λάμα των κουρείων. Οι τρίχες στο πρόσωπο ενός μέσου άντρα, είναι πυκνές και σκληρές, αποτέλεσμα κυρίως των συχνών επαναλήψεων.

Περίπου το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Και αν ακόμα οι τρίχες μας είναι μαλακές και αραιές χωρίς καμία διάθεση να αλλάξουν, χρησιμοποιώντας το ξυραφάκι, αυξάνουμε την πυκνότητά τους και τη διάμετρό τους. Το αποτέλεσμα κρατάει κατά μέσο όρο 3-4 ημέρες, ενώ οι μαύρες ρίζες είναι σπάνια αόρατες, έστω και αμέσως μετά την εφαρμογή του.

Και ενώ η χρήση του ξυραφιού περιορίζεται σε συγκεκριμένα μόνο μέρη του σώματός μας, δυστυχώς ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να υπάρχει κι αλλού . . .

Συνεπώς, όσοι παραμείνουν πιστοί σε αυτή τη μέθοδο, γνωρίζουν και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Αν πάλι, διαβάζοντας τα παραπάνω, αποφασίσατε ότι τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου δεν είναι αυτά που επιθυμείτε, τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, οι οποίες όχι μόνο είναι αποτελεσματικές ως προς την τριχοφυΐα, αλλά και πολύ πιο φιλικές προς την επιδερμίδα και των δύο φύλων.

Χριστίνα Αργυρίου Κελετζή
Μακιγιέζ- Αισθητικός Κατ’ Οίκον

Info: Η Χριστίνα Αργυρίου Κελετζή είναι κατ’ οίκον αισθητικός – μακιγιέζ
Πηγή:

Διαβάστε επίσης