Πώς να μεγαλώνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα χωρίς να σπάνε!

Πώς να μεγαλώνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα χωρίς να σπάνε! Πώς να μεγαλώνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα χωρίς να σπάνε!

Τα νύχια στα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών αυξάνονται συνήθως 3 χιλιοστά ανά μήνα, και μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν ο καιρός είναι ζεστός. Για να τα βοηθήσεις να μεγαλώσουν ακόμα πιο γρήγορα χωρίς να σπάνε υπάρχουν κάποια μυστικά.

Διατροφή:

Για να βοηθήσεις να μεγαλώσουν τα νύχια σου γρήγορα, θα πρέπει να ακολουθείς μια σωστή διατροφή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως αυγά, κρέας και φασόλια.

Δώσε σχήμα: 

Το να δώσεις σχήμα στα νύχια σου είναι βασικό γιατί έτσι τους δίνεις την απαραίτητη ώθηση να ακολουθήσουν αυτό το σχήμα μεγαλώνοντας και όχι μόνο. Δίνοντας σχήμα με την λίμα σου καταφέρνεις να εξαφανίσεις την επιφάνεια εκείνη του νυχιού που δείχνει παράταιρη και περιττή και να αφήσεις το «καλό» νύχι να μεγαλώσει και άλλο. Αυτό το πετυχαίνεις αποκλειστικά με τη λίμα νυχιών σου και πάντα το λιμάρισμα να το κάνεις προς την ίδια κατεύθυνση και όχι σαν να τρίβεις το νύχι σου με τη λίμα.

Αιμάτωση δακτύλων: 

Το να κυλάει το αίμα στα δάχτυλα σου είναι πολύ βασικό. Η υπεραιμία βοηθάει τα νύχια να μακρύνουν γρηγορότερα! Τι σημαίνει αυτό; Κάνοντας διάφορα πράγματα με τα δάχτυλά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτά αιματώνονται καλύτερα. Μπορείς να δουλεύεις, να μαγειρεύεις, να κάνεις μασάζ στα δάχτυλα σου, ή να ασχολείσαι με το πληκτρολόγιο σου ή το κινητό σου. Οπότε μείνε πιστή στην κίνηση και θα δεις τα νύχια σου πιο μακριά από ποτέ!

Καθαρισμός: 

Το να καθαρίζεις τα νύχια σου και να τα περιποιείσαι, να τα κόβεις αλλά και να τα λιμάρεις είναι το βασικό για να τα δεις να μακραίνουν πιο γρήγορα. Τα νύχια που είναι απεριποίητα με πετσάκια και παρανυχίδες δεν είναι δυνατόν να μακρύνουν εύκολα. Μαλάκωσε τις παρανυχίδες αφού τα μουλιάσεις στο νερό και καθάρισε τες και θα δεις και την επιφάνεια του νυχιού σου να μεγαλώνει και τα νυχάκια σου να μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς.

Σκληρυντικό: 

Περνώντας τα νύχια με ένα καλό σκληρυντικό νυχιών, όχι μόνο σκληραίνουν άλλα δυναμώνουν κιόλας και αυτό τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα! Φτιάξε μόνη σου σκληρυντικό με σκόρδο. Το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό, περιέχει θείο και αλλισίνη, μία ουσία που προστατεύει και δυναμώνει τα νύχια. Μάλιστα οι γυναίκες στη Δομινικανή Δημοκρατία χρησιμοποιούν μικρά κομμάτια σκόρδου μέσα σε βερνίκι νυχιών, ενώ πολλές εταιρίες καλλυντικών κυκλοφορούν βερνίκια με εκχύλισμα σκόρδου. Για να φτιάξεις το «μαγικό» σκληρυντικό νυχιών, κόψε μικρά κομμάτια σκόρδου, άφησέ τα για 10 μέρες περίπου μέσα στο βερνίκι και στη συνέχεια άπλωσε τα στα νύχια σου.

Υγρασία:

Φρόντισε να διατηρείς την υγρασία των νυχιών σε υψηλά επίπεδα καθώς και τη δύναμη τους, ώστε να τα βοηθήσεις στο ρυθμό ανάπτυξη τους. Χρησιμοποίησε την παρακάτω συνταγή με φυσικά έλαια και δες τα αποτελέσματα: Ανακάτεψε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Είναι μια απλή, φυσική και σπιτική συνταγή για αύξηση των νυχιών. Χρησιμοποίησε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 10 σταγόνες χυμό λεμονιού για να δημιουργήσεις ένα σπιτικό λάδι που μπορείς να εφαρμόζεις σε ολόκληρο το νύχι κάθε δεύτερη μέρα.

Νύχια που δεν σπάνε: 

Για να μακρύνουν κανονικά τα νύχια είναι βασικό να μην σπάνε, γιατί αν σπάνε καταστράφηκες και αρχίζεις πάλι από το μηδέν! Αν σου τη… σπάει που σπάνε τα νύχια σου τότε δεν έχεις παρά να φροντίσεις να φτιάξεις μόνη σου την τέλεια λοσιόν για να το σταματήσεις. Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές βάμμα εκουιζέτου, 1 κουταλιά λανολίνη, 10 σταγ. αιθέριο έλαιο μύρου. Ξεκίνησε μουλιάζοντας τα χέρια για τουλάχιστον 5 λεπτά στο βάμμα εκουιζέτου. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναμείξεις τη λανολίνη με το μύρο και με ένα βαμβάκι πρέπει να περάσεις καλά τα νύχια σου.  Θα δεις τεράστια διαφορά στα νύχια σου από τις πρώτες κιόλας χρήσεις!

Διαβάστε επίσης