3 tips για σώμα χωρίς κυτταρίτιδα!

3 tips για σώμα χωρίς κυτταρίτιδα! 3 tips για σώμα χωρίς κυτταρίτιδα!

Η κυτταρίτιδα είναι ο νούμερο ένα εχθρός της γυναίκας. Η κληρονομικότητα, η κακή μικροκυκλοφορία του αίματος, η κατακράτηση υγρών και η καθιστική ζωή συμβάλλουν στην δημιουργία της, και όσο και να επιθυμούμε να απαλλαγούμε από αυτήν μοιάζει αδύνατο. Δείτε τρεις πολύτιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε την ενοχλητική «όψη φλοιού πορτοκαλιού»!

Φυσική δραστηριότητα 

Η γυμναστική συμβάλλει στην απώλεια της κυτταρίτιδας καθώς από την μία συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει την αιμάτωση στις προβληματικές περιοχές. Φυσικά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η σωστή διατροφή αλλά και η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού καθημερινά. Ασκήσεις που συστήνονται από τους ειδικούς της φυσικής αγωγής είναι ο διάδρομος, τα «καθίσματα» και οι ασκήσεις για τα πόδια, τους γλουτούς και την λεκάνη.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Με την ενέσιμη μεσοθεραπεία ο γιατρός εισάγει πολύτιμες ουσίες κάτω από το δέρμα για να αποσυμφορίσει το λεμφικό οίδημα και να επαναφέρει την σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Οι ουσίες μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με το στάδιο της κυτταρίτιδας. Συστατικά που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία ενάντια στην κυτταρίτιδα είναι το εκχύλισμα αγκινάρας, η καρνιτίνη, η θεοφιλίνη, η καφεΐνη, η λεκιθίνη σόγιας και άλλα. Για μία ολοκληρωμένη θεραπεία απαιτείται ένας ορισμένος αριθμός συνεδριών. Σε περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι ήπιο χρειάζονται 4-5 συνεδρίες, 6-8 για μέτριου βαθμού κυτταρίτιδα και περίπου 10 συνεδρίες για σοβαρότερες περιπτώσεις.

Ενέσιμη λιποδιάλυση

Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης απευθύνεται και καταπολεμά το τοπικό πάχος, όπως τα ψωμάκια στην περιοχή των μηρών. Ωστόσο, στην περίπτωση βαθιάς και οιδηματώδους κυτταρίτιδας μπορεί να γίνει η χρήση της φωσφατιδυλοχολίνης, που αποτελεί λιποδιαλυτικό συστατικό και το οποίο εγχεόμενο σε βάθος καταπολεμά με επιτυχία την εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού» της επιδερμίδας ενώ παράλληλα σμιλεύει την περιοχή.

 

Μεγαπάνος Χρήστος
Πλαστικός Xειρουργός

Info: O Χρήστος Μεγαπάνος είναι Πλαστικός Xειρουργός και εξειδικεύεται στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ιατρείο Regen: 216 700 70 70

Πηγή: Regen.gr
Fb: Regen.yourself

Διαβάστε επίσης