Πώς τα κατοικίδια μπορούν να επηρεάσουν την ομορφιά σας

Πώς τα κατοικίδια μπορούν να επηρεάσουν την ομορφιά σας Πώς τα κατοικίδια μπορούν να επηρεάσουν την ομορφιά σας

Στην πραγματικότητα, ο σκύλος ή η γάτα σας μπορεί να είναι η αιτία για την εμφάνιση δερματικών προβλημάτων, από το πουθενά.

Εάν ο σκύλος ή η γάτα σας λατρεύει να σας δίνει φιλιά, ίσως να βρεθείτε προ εκπλήξεως εάν μάθετε ότι κινδυνεύετε από πιθανές λοιμώξεις του δέρματός σας, προκαλούνται από βακτήρια ή μύκητες και πυροδοτούν δερματικές φλεγμονές όπως δερματίτιδα, έκζεμα και ψωρίαση. «Αλλά εκτός από τα φιλιά που σας δίνει το κατοικίδιο, αυτά τα δερματικά προβλήματα μπορεί να προέλθουν και από τη στενή επαφή και τα χάδια που τους χαρίζετε όλη μέρα», λέει η Dr. Ava Shamban, διευθύντρια δερματολογίας στην ιατρική σχολή UCLA-Geffen School της Καλιφόρνιας, και συνεχίζει: «Οι αλλεργίες και ο ερεθισμός του δέρματος προέρχονται κυρίως από τα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν κάτω από το τρίχωμά τους, όπως και από το σάλιο τους, με τα σκυλιά να ανήκουν στο λιγότερο επικίνδυνο μέσο μετάδοσης συγκριτικά με τις γάτες».

Παρόλο που ο κίνδυνος μετάδοσης σοβαρής ασθένειας από τα κατοικίδια (βλέπε πνευμονία έως και μηνιγγίτιδα) είναι γενικά πολύ χαμηλός, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα περισσότερα πιθανά δερματικά προβλήματα, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα:

– Κάντε συχνή αποπαρασίτωση στο κατοικίδιο σας και έχετε υπόψη τον έλεγχο των ψύλλων -έτσι, το κατοικίδιο σας θα είναι και εκείνο πιο ευτυχισμένο.

– Πλύνετε καλά τα χέρια σας αφού παίξετε με το κατοικίδιο σας.

– Μην αφήνετε τα κατοικίδια σας να μοιράζονται το κρεβάτι σας.

– Να φοράτε γάντια και να πλένετε πάντα τα χέρια σας με αντισηπτικό μετά την αφαίρεση των περιττωμάτων.

– Ακόμα κι αν του αρέσει να είναι υπερβολικά φιλικό και τρυφερό, μην επιτρέπετε στο κατοικίδιο σας να γλείφει το πρόσωπό σας ή τυχόν ανοιχτές πληγές που υπάρχουν στο δέρμα σας.

– Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του κτηνιάτρου για το κάθε πότε και πώς να κάνετε μπάνιο στο κατοικίδιό σας -ειδικά στο σκύλο σας- και τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα του.

Διαβάστε επίσης