Πώς να επιλέξετε γυαλιά ηλίου

Πώς να επιλέξετε γυαλιά ηλίου Πώς να επιλέξετε γυαλιά ηλίου

Στις μέρες μας, τα γυαλιά ηλίου είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο και πολυτελές αξεσουάρ για να αναδείξετε την εμφάνισή σας. Μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια σας από βλάβες που προκαλούνται από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Η αγορά είναι γεμάτη κατασκευαστές, νέες συλλογές κάθε σεζόν και μοντέλα που συνεχώς αναβαθμίζονται χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερες καινοτόμες τεχνολογίες και κάνοντας άψογα σχέδια. Αυτό κάνει την επιλογή δύσκολη. Πώς να επιλέξετε να αγοράσετε ποιοτικά γυαλιά ηλίου;

Γιατί είναι σημαντική για εσάς η επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου;

Οι ακτίνες του Ήλιου περιέχουν υψηλή συγκέντρωση υπεριωδών ακτίνων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα όρασης. Ένα από τα κύρια οφέλη των σωστών αξεσουάρ είναι η ικανότητά τους να προστατεύουν τα μάτια από τις βλαβερές ακτίνες UV. Οι υπεριώδεις ακτίνες χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες – UVA και UVB. Η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μάτια, όπως καταρράκτη, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και άλλα.

Επιπλέον, οι ακτίνες UV μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη μυωπίας και υπερμετρωπίας λόγω της φωτεινότητας του φωτός και του παρατεταμένου κοιτάγματος πάνω του. Τα σωστά γυαλιά ηλίου με υψηλή προστασία UV μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια από αυτές τις βλαβερές συνέπειες.

Εξετάστε το υλικό του πλαισίου

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου, σκεφτείτε επίσης το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι σκελετοί, γιατί αυτός ο παράγοντας έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα του τελικού προϊόντος, την αντοχή και την αντοχή του. Τα πιο προτιμώμενα είναι τα πλαστικά και τα μεταλλικά προϊόντα, καθώς αυτά τα υλικά έχουν αποδειχθεί ότι αντέχουν σε διάφορες επιρροές, όπως υγρασία, διάβρωση, ανωμαλίες θερμοκρασίας, παραμόρφωση, τριβή και άλλα.

Προσδιορίστε το σχήμα του προσώπου σας

Ο προσδιορισμός του σχήματος του προσώπου είναι ένα σημαντικό βήμα στην επιλογή των κατάλληλων αξεσουάρ. Σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το σχήμα του προσώπου σας:

Οβάλ – θεωρείται το ιδανικό σχήμα. Υπάρχει μια ισορροπημένη αναλογία μεταξύ του πλάτους του μετώπου, των ζυγωματικών και του πηγουνιού.

Στρογγυλό – σχεδόν ίσο σε μήκος και πλάτος.

Τετράγωνο – πιο φαρδύ στην περιοχή του μετώπου και του πηγουνιού, με πιο έντονες γωνίες του προσώπου.

Τριγωνικό – ευρύτερο στην περιοχή του μετώπου και των ζυγωματικών. Είναι στενό στην περιοχή του πηγουνιού.

Για να μάθετε ποιο είναι το σχήμα σας, μπορείτε να κάνετε μετρήσεις συγκρίνοντας το μέτωπο, τα ζυγωματικά, τη γραμμή του σαγονιού και το μήκος από το πηγούνι μέχρι το τέλος του μετώπου σας.

Χρώμα και υλικό φακού

Μία από τις πιο κατάλληλες επιλογές είναι το οπτικό γυαλί, το οποίο προστατεύει από τις γρατσουνιές, δείχνει κομψό και σας παρέχει διαύγεια. Χρησιμοποιείται επίσης πλαστικό, γνωστό για την αντοχή και τη μακροζωία του, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό στο σπάσιμο.

Από την άποψη του χρώματος, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πριν επιλέξετε, γιατί ο ρόλος είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αισθητικό:

πράσινο – διατήρηση των χρωμάτων, βελτίωση της αντίθεσης και μείωση της φωτεινότητας.

γκρι – μειώστε την ένταση του φωτός.

κόκκινο – συνιστάται για αυξημένη αθλητική δραστηριότητα, ειδικά όταν κάνετε χειμερινά σπορ, όπως snowboard και σκι.

καφέ – δεν καταπονείτε τα μάτια, παρέχετε άνεση και συνιστώνται για άτομα με μυωπία.

μπλε – διατηρήστε τα χρώματα και ενισχύστε την αντίθεσή τους, ειδικά μεταξύ λευκού και μαύρου.

Όταν επιλέγετε το επόμενο ζευγάρι σας, λάβετε υπόψη τα χρώματα των φακών και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένοι.

Λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής και τις δραστηριότητές σας

Δεν είναι όλα τα χρώματα γυαλιού κατάλληλα για διάφορες δραστηριότητες. Μερικά από τα πιο ευέλικτα είναι το καφέ και το γκρι, που σας επιτρέπουν να εκτελείτε διάφορες δραστηριότητες χωρίς να καταπονείτε τα μάτια σας. Τα κίτρινα γυαλιά απαγορεύονται κατά την οδήγηση, επειδή παρεμβαίνουν στα διακριτικά χρώματα και συνιστώνται πράσινα γυαλιά κατά την οδήγηση.

Πολωτικοί ή μη πολωτικοί φακοί;

Η επιλογή μεταξύ πολωτικών και μη πολωτικών φακών γυαλιών εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του καθενός. Οι μη πολωτικοί φακοί παρέχουν τυπική προστασία από το ηλιακό φως, αλλά δεν φιλτράρουν το ανακλώμενο φως ή την αντανάκλαση.

Οι πολωτικοί φακοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να φιλτράρουν το ανακλώμενο φως και τη λάμψη, εξασφαλίζοντας καθαρή και άψογη όραση, ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για οδήγηση, αθλητικές δραστηριότητες, παραλία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Επιλέγοντας τη σωστή φόρμα

Όταν θέλετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας, λάβετε υπόψη πάντα το σχήμα του προσώπου σας. Ακόμη και τα καλύτερης ποιότητας και όμορφα αξεσουάρ δεν θα σας φαίνονται τόσο καλά αν δεν είναι προσαρμοσμένα στη σιλουέτα σας.

Ένας χρυσός κανόνας όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου είναι να αναζητάτε το αντίθετο από αυτό που κατέχετε. Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, μπορείτε να εξισορροπήσετε τα οβάλ περιγράμματα του και να του δώσετε περισσότερη εκφραστικότητα με ορθογώνια ή τετράγωνα μοντέλα.

Αν, από την άλλη, έχετε τετράγωνο πρόσωπο και θέλετε να απαλύνετε το έντονο και φαρδύ σαγόνι σας, μπορείτε να το κάνετε με πιο στρογγυλεμένα σχήματα – aviator, πεταλούδα, στρογγυλά ή οβάλ γυαλιά ηλίου.

Διαβάστε επίσης