Βλεφαρίδες: Τρόποι για να μακρύνουν γρήγορα και φυσικά

Βλεφαρίδες: Τρόποι για να μακρύνουν γρήγορα και φυσικά Βλεφαρίδες: Τρόποι για να μακρύνουν γρήγορα και φυσικά

Οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες μπορούν να απογειώσουν τα μάτια σας, δημιουργώντας ένα σαγηνευτικό βλέμμα.

Εάν δεν είχατε την ευλογία των θεών των βλεφαρίδων, η διατήρηση μακριών βλεφαρίδων μπορεί να μοιάζει σαν μια διαρκώς ανηφορική μάχη. Σίγουρα, μπορείτε να καταφύγετε σε επεκτάσεις ή ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά αυτό αυξάνει μόνο την πιθανότητα να σπάσουν οι πραγματικές σας βλεφαρίδες, για να μην αναφέρουμε την επακόλουθη ξηρότητα που συμβάλλει σε περισσότερο σπάσιμο.

Αντί να καταφεύγετε σε βραχυπρόθεσμες λύσεις, θέλετε να φτάσετε στην κυριολεκτική ρίζα του προβλήματός σας και να μάθετε πώς να μεγαλώσετε τις βλεφαρίδες σας, όχι απλώς να προσποιηθείτε το μήκος.

Η ρουτίνα των βλεφαρίδων σας θα πρέπει να προσεγγίζεται σαν ένας συνδυασμός της ρουτίνας περιποίησης δέρματος και μαλλιών.

Ακριβώς, όπως δεν θα πηγαίνατε για ύπνο με μπερδεμένα μαλλιά για να αποφύγετε το σπάσιμο, έτσι και οι βλεφαρίδες σας θα πρέπει να βουρτσίζονται απαλά μία φορά την ημέρα και να τονωθούν οι θύλακες των τριχών.

Και επειδή δεν ενυδατώνετε το βρώμικο δέρμα, εφαρμόζετε πάντα τις θεραπείες βλεφαρίδων σας σε καθαρά, ξηρά μάτια. Ομοίως με τον τρόπο που εφαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας τη νύχτα, η ρουτίνα των βλεφαρίδων σας θα πρέπει να είναι με τον ίδιο τρόπο.

Οι βλεφαρίδες πέφτουν φυσικά και αντικαθίστανται σε έναν κύκλο κάθε έξι έως 10 εβδομάδες, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνετε από μία έως πέντε βλεφαρίδες κάθε μέρα. Οι λεπτές βλεφαρίδες είναι ένα άλλο μέρος της διαδικασίας γήρανσης, οπότε αν οι βλεφαρίδες σας δεν φαίνεται να έχουν το ίδιο μήκος και πληρότητα που είχαν κάποτε, μην ανησυχείτε. Τις περισσότερες φορές, κάποια απόρριψη και αραίωση είναι απολύτως φυσικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το μυστικό βρίσκεται στη φροντίδα τους και μη φανταστείτε ότι θα χάσετε χρόνο μπροστά στον καθρέφτη. Αρκούν απλώς τα κατάλληλα προϊόντα και η ρουτίνα ομορφιάς σας ολοκληρώνεται στο πι και φι!

Μυστικά για υπέροχες βλεφαρίδες

Καθαρίστε τις βλεφαρίδες σας καλά αφαιρώντας κάθε ίχνος μάσκαρα πριν πάτε για ύπνο. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών που αφαιρούν το μακιγιάζ χωρίς να ταλαιπωρούν τις βλεφαρίδες.Μια καλή λύση, επίσης, ειδικά όταν βιάζεστε ή εάν παράλληλα έχετε και εκκρίσεις στα μάτια είναι να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά μαντηλάκια που είναι σχεδιασμένα για τον καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση των βλεφάρων και των βλεφαρίδων.

Χτενίστε τις με το ειδικό μαλακό βουρτσάκι – ή αν δεν έχετε ένα καθαρό βουρτσάκι από παλαιότερη μάσκαρα- πρόκειται για μια εύκολη κίνηση που όμως θα βοηθήσει να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας εύκολα και γρήγορα. Αρκεί να αφιερώσετε 3 λεπτά δύο φορές την ημέρα! Αν μάλιστα προσθέσετε και μια κάψουλα με έλαιο βιταμίνης Ε ενώ τις χτενίζετε θα έχετε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Μια άλλη λύση επίσης είναι το βράδυ πριν τον ύπνο να απλώσετε με λίγο καστορέλαιο που είναι γνωστό για τις ευεργετικές του και για την ενίσχυση των μαλλιών και των φρυδιών.

Τα serum για βλεφαρίδων κάνουν θαύματα! Εφαρμόστε ελάχιστη ποσότητα κατά μήκος των άνω και κάτω βλεφαρίδων και εκμεταλλευτείτε από τα εκχυλίσματα των θρεπτικών συστατικών τους που, όχι μόνο βοηθούν να παραμείνουν όμορφες, αλλά επιπλέον βοηθούν στην αποκατάσταση των φθορών που προκαλούνται από τη συνεχή χρήση μάσκαρα, extensions και ψεύτικων βλεφαρίδων.

Πριν τη μάσκαρα εφαρμόστε προϊόντα που τρέφουν τις βλεφαρίδες με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε μάλιστα να αντικαταστήστε εντελώς την πρωινή μάσκαρα με αυτή τη διαφανή πολιβιταμινούχα τροφή βλεφαρίδων. Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα, το πρωί πριν τη μάσκαρα και το βράδυ μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι για να τις γυρίσετε, θα πρέπει να είναι καθαρό και βέβαια δεν θα πρέπει να το παρακάνετε στη χρήση. Χρησιμοποιήστε το πιάνοντας πρώτα τις ρίζες των βλεφαρίδων, μετά τη μέση και τέλος τις άκρες.

Ναι, οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί να είναι δελεαστικές ενώ περιμένετε να μεγαλώσουν, αλλά επειδή είναι τόσο βαριές, θα μπορούσαν πραγματικά να προκαλέσουν θραύση τις βλεφαρίδες ή ακόμα και να πέσουν, ειδικά όταν τις αφαιρείτε.

Όσο για τις καταστάσεις που δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας, να ξέρετε ότι μπορεί αν αναπτυχθεί φλεγμονή γύρω από τις βλεφαρίδες (βλεφαρίτιδα), η οποία, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει απώλεια των βλεφαρίδων.

Διαβάστε επίσης